VOA

VOA stelt videovragen aan de politiek om in verkiezingstijd ondernemersthema’s te belichten

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen vraagt de VOA naar de standpunten van alle politieke partijen die in onze gemeenteraad vertegenwoordigd zijn. Daarom start zij een social media campagne, waarin iedere dag een nieuwe videovraag wordt voorgelegd aan alle fracties. De VOA nodigt de politiek uit om daarop snel en online te reageren met een inhoudelijk antwoord. 

Speerpunten van de VOA

De vijf vragen die aan de fracties worden gesteld, weerspiegelen het beleidsplan van de VOA voor 2021-2025: Voor de actualiteit van morgen. De speerpunten die hierin benoemd worden, zijn erop gericht om de lokale economie en de arbeidsmarkt te versterken, met een stevige focus op duurzaamheid en infrastructuur. Die doelstellingen zijn niet alleen voor ondernemers belangrijk, maar voor alle burgers. Om die reden is de VOA benieuwd of haar beleid weerklank vindt in de diverse verkiezingsprogramma’s en in hoeverre de fracties tegemoetkomen aan de economische belangen van ondernemers en inwoners in onze gemeente.

Social media campagne

De vijf vragen van de VOA, die in samenspraak met haar leden zijn geformuleerd, worden gesteld door lokale ondernemers en zijn gericht aan alle fracties. Vervolgens verspreidt de VOA dagelijks een nieuwe videovraag via haar kanalen op Twitter, Facebook, Instagram en LinkedIn. Alle fracties hebben hierover een brief ontvangen, zodat zij de tijd hebben om hun antwoord voor te bereiden. Het is de bedoeling dat zij hun reactie per ommegaande plaatst onder de desbetreffende video, zodat VOA-leden en inwoners de antwoorden van alle fracties tot zich kunnen nemen en kunnen vergelijken.

Doordachte keuze

Aan het einde van de campagne (en vóór 16 maart) maakt de VOA van alle reacties een compilatie, die zowel op social media als in de VOA nieuwsbrief geplaatst wordt. Op deze manier krijgen de ondernemers van Alphen aan den Rijn en omstreken een volledig beeld van de wijze waarop de diverse partijen het bedrijfsleven willen ondersteunen en kunnen zij een doordachte, gefundeerde keuze maken.

Op de foto: links Zwiep Vermeulen van Vermeulen Groep en rechts Tom Sassen Video.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werkzaamheden Raadhuisstraat gisteren 15:20

Werkzaamheden in de Raadhuisstraat in volle gang

Deze week zijn de werkzaamheden aan het riool in de Raadhuisstraat voortgezet, met een korte onderbreking in het vooruitzicht. Vanwege 2e Pinksterdag zullen ze de werkzaamheden op dinsdag 21 mei hervatten. De gemeente heeft gezorgd voor zoveel mogelijk begaanbaarheid van de straat en benadrukt: "Daar waar het onveilig is, zetten wij bouwhekken."

Calamiteiten gisteren 15:01

Flinke botsing op kruising Prins Bernhardlaan

Op zaterdagmiddag vond er een aanrijding plaats op de kruising van de Prins Bernhardlaan en de Willem de Zwijgerlaan, waarbij beide voertuigen aanzienlijke schade opliepen.

Werken gisteren 12:45

Vacatureoverzicht week 20: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Muziek/Concert gisteren 10:59

BTW-tarief op concert- en festivaltickets stijgt hoogstwaarschijnlijk in 2026

Na maanden van onderhandelen presenteren de PVV, VVD, NSC en BBB hun 'hoofdlijnenakkoord', dat de basis moet vormen voor het nieuwe kabinet. Liefhebbers van live muziek en cultuur komen er bekaaid vanaf, want de formerende partijen zijn van plan om concert- en festivaltickets te belasten met het hoge btw-tarief van 21%. Op dit moment geldt hiervoor nog het lage tarief van 9%.

Advertorial Evenement gisteren 09:37

Help mee als vrijwilliger tijdens de Obstacle Run!

Vind je het leuk om anderen te helpen en tegelijkertijd een superleuke dag te beleven? Meld je dan aan als vrijwilliger voor de Obstacle Run Alphen op zaterdag 1 en/of zondag 2 juni 2024, en zorg er samen met de andere vrijwilligers voor dat de deelnemers de dag van hun leven meemaken!

Blog Opinie 17 mei 2024 19:46

MINERVA Haal die doppen van de koppen

Dit jaar wordt een feestje in de gemeente Alphen aan den Rijn omdat de gemeente zoals deze nu is tien jaar bestaat. Maar niet iedereen denkt er zo over. Er zijn nog altijd Calimero’s die vinden dat ‘ze’ geannexeerd zijn en er zijn altijd klagers waarbij het niet goed is of niet deugt.