Uit archief - Alphens EV

Voedselbank blij met steun van gemeente

Sinds donderdag 26 maart deelt de Voedselbank tijdelijk geen pakketten meer uit. De gemeente heeft vorige week daarom besloten de Voedselbank financieel te steunen: “We zijn heel blij met de financiële bijdrage van de gemeente, want die mogelijkheid is er niet overal”, vertelt voorzitter Dirk van Kampen.

De Voedselbank is momenteel gesloten in verband met het coronavirus. Zij konden de gezondheid van vrijwilligers en klanten tijdens de werkzaamheden niet langer garanderen. “Van onze vrijwilligers zit 80% in de risicogroep. Onze klanten bestaan eveneens voornamelijk uit mensen met een wat zwakkere gezondheid. Het logische besluit was daarom om tijdelijk geen pakketten meer uit te delen.

Steun van de gemeente

Het duurde even voordat het besluit was genomen, maar op dinsdag 24 maart heeft de gemeente besloten om de Voedselbank te ondersteunen met een financiële bijdrage. De voorkeur ging uit naar een bijdrage in natura, maar Van Kampen is blij dat er gekozen is voor een financiële bijdrage. “We zijn blij met deze beslissing, vooral om gezondheidsredenen.”

Van Kampen vervolgt: “De overheid raadt iedereen aan zoveel mogelijk thuis te blijven en niet te dicht in de buurt te komen van elkaar. Bij de Voedselbank was dat lastig, aangezien we niet de ruimte hebben zoals bijvoorbeeld in een supermarkt. Als je de situatie buiten zag dan is het besluit dat we hebben genomen om geen pakketten meer uit te delen beter voor iedereen. We brachten hiermee niet alleen de veiligheid van klanten in gevaar, maar ook van onze vrijwilligers.”

Gulle gevers

Klanten zijn heel blij met de oplossing. “Eigenlijk is iedereen heel positief. Ze beschouwen de Voedselbank als persoonlijke vriend en voelen zich op deze manier ondersteund. Het is heel fijn voor onze klanten dat we een alternatief hebben gevonden. Niet in elke gemeente bestaat namelijk de mogelijkheid om het op deze manier in te vullen. We zijn de gemeente daarom heel dankbaar.”

De bijdrage van de gemeente is voor een eenpersoonshuishouden € 20 en voor een meerspersoonshuidhouden € 35. “Dit dekt niet de volledige kosten”, vertelt Van Kampen. “Maar wel een groot deel daarvan. De tekorten vullen we aan met giften. Zondagochtend zag ik bijvoorbeeld een gift van iemand die de kosten van het gemiste maandelijkse bowlingavondje op onze rekening stortte. Zo geweldig dat iemand daaraan denkt!”

De gemeente verleent de bijdrage tot 6 april. Hoe het daarna verder gaat, is nog niet bekend.  


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 11:49

Rijschool Toppie zoekt gedreven rij-instructeurs voor hun team

Rijschool Toppie, een rijschool in Alphen aan den Rijn, is op zoek naar enthousiaste rij-instructeurs om hun team te versterken. Het behalen van een rijbewijs is een belangrijke mijlpaal in het leven van velen, en Rijschool Toppie streeft ernaar om dit moment voor hun leerlingen onvergetelijk te maken door hoogwaardige begeleiding te bieden.

Feestdagen vandaag 10:01

Bekijk hier alle activiteiten voor Koningsdag 2024!

Dit weekend viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat jij kunt doen zaterdag? Lees snel verder!

Advertorial Evenementen vandaag 09:07

Word vriend van het Bevrijdingsfestival

Het is bijna zover. Op 5 mei vieren we onze vrijheid met het gratis Bevrijdingsfestival in het centrum van Alphen. Vind jij het belangrijk om elk jaar stil te blijven staan bij onze vrijheid? En houd je ook van een feestje? Word dan Vriend van het Bevrijdingsfestival en doneer eenmalig een bedrag naar keuze.