Alphens EV

Voedselbank deelt deze week geen pakketten uit

Voor het eerst in zes jaar deelt Voedselbank Alphen geen pakketten uit. Dit besluit is genomen met oog op de hitte van deze week.      

Dit meldt de stichting op hun Facebookpagina. Omdat het donderdag 38 graden of warmer wordt, adviseert het Rode Kruis mensen in kwetsbare groepen zoals ouderen of met een zwakke gezondheid, niet de deur uit de gaan tussen 12.00 en 16.00 uur. Ook wordt zware inspanning afgeraden. Hoewel de vrijwilligers van de Voedselbank allemaal gezond zijn, zijn sommige toch al op leeftijd en is het zware sjouwwerk niet verstandig. Ook de klanten moeten met zware tassen naar huis lopen wat de stichting onverantwoord lijkt.

De temperatuur in de uitdeelruimte was gisteren 26 graden, vandaag was het al 31 graden. Het wordt de komende dagen nog warmer en ook de nachten zullen niet erg afkoelen. 'In onze vorige uitdeellokatie (het Kasteel) was het koeler, maar ook daar hebben we tot twee maal toe een ambulance laten komen omdat klanten onwel werden. Als bestuur kunnen en willen we de verantwoordelijkheid voor mogelijke ongevallen met grote gevolgen niet nemen', schrijft de Voedselbank.

De stichting hoopt dat de klanten begrip hebben voor de situatie en nog een voorraadje hebben liggen in de kast, koelkast of vriezer. 'Lezers die iemand kennen die gebruik maakt van de Voedselbank. Help hen deze week een beetje. Alle andere weken doen wij het met veel plezier, maar deze week hebben ze wellicht hulp van anderen nodig', aldus de Voedselbank.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gemeente vandaag 11:59

Pad 'Rondje Plas' helemaal verbreed

De gemeente Alphen aan den Rijn gaat het pad rondom de Zegerplas verbreden. Na de werkzaamheden zal het pad 3,5 meter breed zijn.

Advertorial Evenementen vandaag 10:28

Kerstvakantie in de Alphense zwembaden

De Thermen2 organiseert in de zwembaden tijdens de kerstvakantie verschillende activiteiten voor kinderen van alle leeftijden.

Gemeente vandaag 09:03

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Het college van de gemeente Alphen aan den Rijn gaat regelmatig op pad. Ben jij benieuwd waar het college de komende periode allemaal bij aanwezig is? Bekijk hier de bezoeken van deze week.

Advertorial Overige gisteren 18:59

‘Dit is sport voor de huid’

Wanneer de huid ouder wordt, neemt de veerkracht af. Dan kun je natuurlijk je toevlucht nemen tot botox of fillers, maar er zijn ook natuurlijke middelen om het verouderingsproces tegen te gaan. Een bindweefselmassage, bijvoorbeeld. Beauty Boutique Josien heeft zich al in een vroeg stadium gespecialiseerd in deze innovatieve massagetechnieken en boekt daarmee mooie resultaten.