Alphens EV

Voedselbank krijgt langer steun van de gemeente

Pakketten worden inmiddels weer verstrekt aan klanten van de Voedselbank, maar voor sommige huishoudens is dit niet voldoende. Zij krijgen aanvullend een waardebon. Aangezien dit ook na 1 juni 2020 noodzakelijk is, wordt de subsidietermijn verlengd naar 1 augustus 2020.

De Voedselbank stopte op 26 maart met uitdelen van de voedselpakketten, dit vanwege de coronacrisis. Vlak daarna besloot de gemeente om de Voedselbank te steunen met een financiële bijdrage tot 6 april, iets waar voorzitter Dirk van Kampen erg blij mee was: “Niet in elke gemeente bestaat namelijk de mogelijkheid om het op deze manier in te vullen. We zijn de gemeente daarom heel dankbaar.”

Nadat deze termijn verstreken was, voorzag de gemeente de Alphense Voedselbank een incidentele bijdrage. Deze was bedoeld om tot 1 juni alle klanten van waardebonnen voor een supermarkt te voorzien. Maar nu is deze termijn verlengd van 1 juni naar 1 augustus 2020, dit na een verzoek van de Voedselbank.

“De gevolgen die het coronavirus teweegbrengt voor huishoudens die gebruikmaken van de Voedselbank, geeft een noodzaak om samen met de Voedselbank te komen tot een passende oplossing. Voor meerpersoonshuishoudens is het voedselpakket op dit moment niet voldoende en wordt ook een waardebon verstrekt.” De subsidie blijft wel hetzelfde: maximaal € 47.700.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Restaurantweek vandaag 18:33

Alphens Restaurantweek: Brasserie de Alphense Burgemeester

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Brasserie de Alphense Burgemeester!

Overige vandaag 14:20

TikTokkers klimmen over hek kinderboerderij voor filmpje

De rust van de dieren bij Kinderboerderij Bospark in Alphen werd afgelopen woensdagavond abrupt verbroken door een paar meiden die over het hek klommen. Zij wilden ’s avonds laat een filmpje opnemen voor op de populaire app TikTok.

Calamiteiten vandaag 13:18

Fietsendiefstallen rondom zaterdagmarkt toegenomen

Er zijn de afgelopen weken veel aangiften bij de politie gedaan van diefstal van elektrische fietsen. Opvallend, zo zegt de politie, is dat de dieven vooral fietsen stelen die geplaatst zijn bij de zaterdagmarkt.