Uit archief - Alphens EV

Voedselbank stopt vanaf 26 maart met uitdelen

Voedselbank Alphen heeft na crisisberaad besloten om vanaf 26 maart te stoppen met uitdelen. Door de coronacrisis is het voor hen voorlopig niet mogelijk om hun werk voort te zetten.

“Na een zeer langdurig crisisberaad heeft het Bestuur en de Raad van Advies van Voedselbank Alphen aan den Rijn helaas moeten besluiten om vanaf 26 maart niet meer uit te delen”, laat bestuursvoorzitter Dirk van Kampen weten.

Er zijn verschillende oorzaken voor deze beslissing. “In de huidige situatie rondom corona kan de gezondheid van vrijwilligers en klanten tijdens onze werkzaamheden in toenemende mate niet langer gegarandeerd worden. Van onze vrijwilligers zit 80% in de risicogroep. Onze klanten bestaan eveneens voornamelijk uit mensen met een wat zwakkere gezondheid. Onze voedselaanvoer wordt daarnaast met ongeveer 70% beperkt doordat we geen supermarktacties meer kunnen houden en het regionaal DC in Den Haag gesloten is.”

Van Kampen vervolgt: “Vandaag hebben we bij de gemeente Alphen aan den Rijn een verzoek ingediend om collectieve bijzondere bijstand voor onze klanten, zodat we vanaf volgende week dekking hebben om aan onze klanten wekelijks een budget ter beschikking te stellen, dat overeen komt met de besparingswaarde van onze pakketten. Vooralsnog zullen wij deze extra bijstand uit de middelen van de Voedselbank voorschieten, maar we hopen dat de gemeente Alphen aan den Rijn in deze moeilijke tijd met ons wil optrekken en onze groep klanten wil beschermen tegen de gevolgen van deze afschuwelijke situatie.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Algemeen gisteren 18:12

De hele zomervakantie de beste kinderfilms bij Castellum!

Vier je zomervakantie met Tante Rita! De familie Dubbel doet mee aan een chocoladewedstrijd, maar door problemen in de chocolaterie moeten ze verhuizen naar een camping. Wanneer de kakkineuze Ria Bakzeil hoort van hun deelname, gebeuren er vreemde dingen en lijkt het alsof de familie gesaboteerd wordt.

Algemeen gisteren 14:02

Veiligheidsdag 2024: Kom naar Fort Alpha voor een spannende uitdaging

Op zaterdag 31 augustus 2024 staat Alphen aan den Rijn in het teken van de jaarlijkse Veiligheidsdag. Dit evenement vindt o.a. plaats bij Fort Alpha en biedt tussen 11:00 en 14:00 uur tal van activiteiten voor jong en oud. Een van de hoogtepunten is de uitdagende stormbaan, waar deelnemers de kans krijgen om de snelste tijd neer te zetten en een bijzondere prijs te winnen.

Algemeen gisteren 12:03

Jeugdleden Castellum doen verdienstelijk mee aan NK Beachvolleybal

In het weekend van 6 en 7 juli vond het NK Jeugd Beachvolleybal plaats bij Irene Beach in Bilthoven en Zomerkade in Huizen. In totaal streden 136 teams in diverse leeftijdscategorieën om de felbegeerde titel: Nederlands Kampioen! Daarbij waren ook 3 jeugdleden van Castellum aanwezig die verdienstelijk meestreden om de medailles.

Algemeen 23 jul. 2024 13:36

Natuurmomenten doet oproep voor betere waterkwaliteit

In Nederland is de waterkwaliteit een toenemend probleem, en ook in Alphen aan den Rijn hebben wij te maken met de gevolgen van slechte waterkwaliteit. Natuurmonumenten roept inwoners daarom op om de petitie voor schoon water te tekenen.