Hoogvliet

Voedselinzameling voor Oekraïne bij Alphense supermarkten op 25 en 26 maart

De hongersnood in Oekraïne is groot. Stichting SLIMM organiseert daarom een grootse voedselinzameling bij bijna alle Alphense supermarkten op 25 en 26 maart.

Klanten wordt gevraagd extra boodschappen te doen en deze boodschappen na de kassa te doneren. Stichting SLIMM zorgt er vervolgens voor dat deze boodschappen naar Rivne ín Oekraïne vervoerd worden. De deelnemende Alphense supermarkten zijn Jumbo Ten Brink Food, beide filialen van Aldi, drie filialen van Albert Heijn en vier filialen van Hoogvliet.

De Alphens-Oekraïense Nataliya Kornyeyeva zamelt, in samenwerking met Stichting-SLIMM, hulpgoederen in voor Oekraïne. Door de samenwerking met de Oekraïense Stichting Heart for Children of Ukraine, haar kennis van zowel de Nederlandse, Engelse als Oekraïense taal en het harde werken lukt het Kornyeyeva om de hulpgoederen tot in Oekraïne te brengen.

Hulpgoederen naar Rivne

De eerste vrachtwagen met 20 ton is al gelost. “Alles gaat in eerste instantie naar haar geboorteplaats, Rivne, een stad met 250.000 inwoners, met op dit moment 70.000 extra vluchtelingen. Vanaf Rivne worden de goederen met kleine vrachtwagens verder gebracht. Kornyeyeva heeft zeer regelmatig rechtstreeks contact met ‘haar’ burgemeester en Heart for Children of Ukraine om af te stemmen aan welke hulpgoederen de meeste behoefte is. Onze burgemeester Liesbeth Spies heeft op 11 maart via Zoom met hem gesproken”, vertelt vrijwilliger Irma Vandeveen.

De inzamelingsactie begon toen Kornyeyeva haar moeder uit het onveilige Oekraïne wilde halen, omdat haar zoon van 27 niet meer voor zijn oma kon zorgen. Hij moet het land verdedigen. Kornyeyeva wilde niet met lege handen die kant op en deed een oproep voor hulpgoederen. Een auto om haar moeder te gaan halen werd een busje en na terugkomst in Nederland groeide de inzamelingsactie uit tot een grote inzameling. De tweede vrachtwagen met 20 ton hulpgoederen zal binnenkort vertrekken en er zullen nog vele inzamelingsacties volgen.

Irma Vandeveen heeft zich als vrijwilliger aangesloten bij dit initiatief. “Ik heb me bij dit initiatief aangesloten omdat Stichting SLIMM heel goed rechtstreeks afstemt waar écht behoefte aan is en erin slaagt om die hulpgoederen ook echt ín Oekraïne te brengen. Er zijn korte lijnen en rechtstreeks contact. Dit geeft vertrouwen dat wat we doen nuttig is en dat alles goed terecht komt, voorbij de grens. Initiatieven die ‘zomaar’ spullen wegbrengen tot in Polen zijn er genoeg. De actie van Stichting-SLIMM is uniek.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Evenementen vandaag 15:50

Laatste 500 tickets voor de Zomerspektakel Vrijdag nu in de verkoop

Sta jij straks op het Zomerspektakel aan het Meer om zoals vanouds lekker te zingen en te dansen op muziek van Anouk, Snelle en Kensington? Scoor dan nog snel je tickets, want met tweeënhalve week op de teller zijn er nog maar 500 kaarten beschikbaar.

Advertorial Maatschappelijk vandaag 15:01

Nieuw initiatief in de regio: “De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden”

Gelijke kansen voor alle kinderen. Het is een mooi uitgangspunt, maar de praktijk is weerbarstig. Afgelopen jaren nam de kansenongelijkheid in de regio Leiden-Haaglanden verder toe. Door de coronacrisis raakten kinderen in een achterstandssituatie verder achterop. De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden wil daar verandering in brengen. Door financiële ondersteuning van concrete projecten zoals extra taallessen of de coaching van ouders.

Politiek vandaag 14:16

Aanleg fietsbrug over Aarkanaal start na de zomer

Na enige vertraging plus oplopende kosten wordt de geplande fietsbrug over het Aarkanaal in het verlengde van de Burgemeester Bruins Slotsingel na de zomer aangelegd. Naar verwachting kunnen de eerste Alphense fietsers en voetgangers in het voorjaar van 2024 de brug in gebruik nemen.

Wonen en bouwen vandaag 13:29

Sloopterrein Rode Dorp wordt vanaf donderdag eindelijk volledig afgesloten

Aankomende donderdag en vrijdag wordt in het Rode Dorp dan eindelijk de gehele bouwplaats voor de nieuwbouw van fase 2 afgesloten met hekken. “Daarmee maken we een afgesloten bouwplaats, een veilige omgeving waarbinnen we de oude woningen kunnen slopen en de nieuwe woningen kunnen opbouwen.”