Josh Walet

Voertuig in beslag genomen van bestuurder die voor de vierde (!) keer zonder rijbewijs achter het stuur kruipt

Na één keer aangehouden worden door de politie voor het rijden zonder rijbewijs zou je denken dat iemand niet snel nog een keer dezelfde overtreding zal begaan. Maar niets is minder waar, zo bleek zondag.

De politie kwam zondag een wel heel hardnekkige bestuurder tegen op de Burgemeester Bruins Slotsingel. “De bestuurder bleek te rijden zonder rijbewijs. De hardnekkigheid zat het erin dat dit de vierde keer was dat we hem staande hielden voor het rijden zonder rijbewijs”, aldus de politie.

Als de politie een bestuurder aantreft die voor de derde keer zonder rijbewijs achter het stuur is gekropen, mogen agenten in overleg met een Officier van Justitie een voertuig in beslag nemen. Aangezien het in dit geval om de vierde keer ging, gaf de Officier van Justitie toestemming om het voertuig in beslag te nemen. “Laten we hopen dat de bestuurder er nu eindelijk wel een keer van heeft geleerd.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Doekje voor het bloeden

De menstruatiemotie heeft het natuurlijk gehaald in de Alphense gemeenteraad. Oftewel er komt een pilot op middelbare scholen om gratis maandverband en tampons te verstrekken.

Politiek gisteren 17:26

Algemene Beschouwingen deze keer niet erg spannend

Voor het vaststellen van de begroting voor het komende jaar hebben de Alphense politieke partijen hun mening gegeven in de Algemene Beschouwingen. Donderdag 30 juni hebben de meeste fractievoorzitters hun mening gegeven.

Advertorial JA in de Horeca gisteren 17:13

Julia (19) zegt JA in de Horeca: “Wijn is mijn nieuwe passie geworden”

Al een jaar vind je Julia (19) in de bediening bij Wijnbar&Zo. Met veel plezier laat zij gasten kennismaken met de lekkerste wijnen. “Eigenlijk ben ik een soort personal assistant, want ik sta altijd klaar voor de gasten. Ik voel aan wat ze nodig hebben en bezorg ze een gezellige tijd. Het leukste is als ik ze kan verrassen!”

Blog Fase 2, lees je mee?! gisteren 16:41

Brick by brick

Steen voor steen is het laatste huis in het rijtje gesloopt. Afgepeld als een ui. Tijdens de sloop van het laatste huis heb ik de hele dag in de stress gezeten omdat ik aan het werk was (dus niet thuis). Gelukkig is alles goed gegaan.

Politiek plein gisteren 15:58

Toekomstvisie voor De Werf als broedplaats

Dit jaar nog komt er een toekomstvisie voor De Werf, waarin het uitgangspunt is opgenomen dat de locatie de functie van creatieve broedplaats moet hebben. Dat was de strekking van de overgenomen motie van GroenLinks tijdens de vergadering van de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn op 30 juni.