Josh Walet
Blog Opinie

Voetbal in het komende weekeinde

ARC speelt zaterdag een thuiswedstrijd tegen Sportlust’46. Een echte derby is het niet, maar Alphen en Woerden liggen niet zo ver bij elkaar vandaan. In het verleden leverden ontmoetingen tussen deze 2 clubs altijd interessante ontmoetingen op.  

Sportlust’46 werd vorig seizoen kampioen van de eerste klasse A. De promovendus startte uitstekend, maar verloor de laatste 2 wedstrijden van AZSV en DUNO D. Sportlust’46 staat 4e met 13 punten en een doelsaldo van 16-6. ARC staat 3 plaatsen lager, maar het verschil bedraagt slechts 2 punten. Bij winst springen de Alphenaren er dus overheen. Dat zou tevens de eerste thuiszege betekenen.

Alphense Boys-SJC is voor de thuisclub een heel belangrijke wedstrijd. Drie keer op rij werd verloren en op dit moment wordt een positie ingenomen die aan het eind van het seizoen deelname aan de nacompetitie inhoudt. Zover zal het uiteraard niet komen, maar dan zullen wel rap overwinningen moeten worden behaald. Dat zal tegen SJC, dat uit de derde divisie degradeerde, niet meevallen. Tegen de Noordwijkers hadden de Boys het in het verleden altijd moeilijk. De Sint Jeroen Club staat 2e met 16 punten, Alphense Boys heeft er 6.

Overigens werden Alphense Boys en ARC deze week zeer teleurstellend uitgeschakeld in de eerste ronde van het bekertoernooi. Alphense Boys verloor in en tegen SV ’s-Gravenzande met 4-3. Van die club werd in de voorbereiding nog met 3-0 gewonnen. ARC ging na een 2-0 voorsprong met 3-2 onderuit bij Nootdorp.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 12:56

Afsluiting N11 tussen Alpherium en Bodegraven

Let op! Van vrijdagavond 15 tot en met zaterdag 16 november zal de N11 tussen het Alpherium en Bodegraven afgesloten zijn in verband met onderhoudswerkzaamheden.

Advertorial Cultuur vandaag 11:12

Sacha de Boer in Parkvilla

In 2013 stopte Sacha de Boer met haar werk als nieuwslezeres van het NOS-Journaal en besloot zij zich helemaal te wijden aan haar oorspronkelijke beroep van fotografe. Over dat werk komt zij op zondag 24 november op uitnodiging van Fotoclub Alphoto vertellen in het theater van Parkvilla in Alphen. Sacha de Boer laat daarbij tientallen foto's zien uit haar rijke oeuvre.

Overige vandaag 10:21

SERA neemt FD Gazellen Award in ontvangst

Op donderdagmiddag 14 november mocht SERA opnieuw een FD Gazellen Award in ontvangst nemen. Het Financieel Dagblad reikt deze prijs uit aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland.

Politiek vandaag 08:53

Politiek steunt voorstel van SAT, TEAN en Nieuwe Sloot

De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn wil dat wethouders Van Velzen en Schotanus variant 4 uitwerken om de Stichting Alphense Tennisparken (SAT) voor een faillissement te behoeden. De raad maakt in december een keuze tussen deze en de door de wethouders voorgestelde oplossing.