Josh Walet
Blog Opinie

Voetbal in het komende weekeinde

ARC speelt zaterdag een thuiswedstrijd tegen Sportlust’46. Een echte derby is het niet, maar Alphen en Woerden liggen niet zo ver bij elkaar vandaan. In het verleden leverden ontmoetingen tussen deze 2 clubs altijd interessante ontmoetingen op.  

Sportlust’46 werd vorig seizoen kampioen van de eerste klasse A. De promovendus startte uitstekend, maar verloor de laatste 2 wedstrijden van AZSV en DUNO D. Sportlust’46 staat 4e met 13 punten en een doelsaldo van 16-6. ARC staat 3 plaatsen lager, maar het verschil bedraagt slechts 2 punten. Bij winst springen de Alphenaren er dus overheen. Dat zou tevens de eerste thuiszege betekenen.

Alphense Boys-SJC is voor de thuisclub een heel belangrijke wedstrijd. Drie keer op rij werd verloren en op dit moment wordt een positie ingenomen die aan het eind van het seizoen deelname aan de nacompetitie inhoudt. Zover zal het uiteraard niet komen, maar dan zullen wel rap overwinningen moeten worden behaald. Dat zal tegen SJC, dat uit de derde divisie degradeerde, niet meevallen. Tegen de Noordwijkers hadden de Boys het in het verleden altijd moeilijk. De Sint Jeroen Club staat 2e met 16 punten, Alphense Boys heeft er 6.

Overigens werden Alphense Boys en ARC deze week zeer teleurstellend uitgeschakeld in de eerste ronde van het bekertoernooi. Alphense Boys verloor in en tegen SV ’s-Gravenzande met 4-3. Van die club werd in de voorbereiding nog met 3-0 gewonnen. ARC ging na een 2-0 voorsprong met 3-2 onderuit bij Nootdorp.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Economie vandaag 15:33

Vraag het de Helpdesk Geldzaken

Behalve dat de coronacrisis zorgen over de gezondheid geeft, kunnen de gevolgen ook voelbaar zijn in jouw portemonnee. Misschien komt er op dit moment minder geld binnen, maar blijven jouw uitgaven gelijk? Krijg je minder opdrachten of werk je minder uren? Het is belangrijk dat je niet in geldproblemen komt.

Gemeente vandaag 14:47

Kinderen worden wel gecontroleerd op het hebben van een vispas in onze gemeente

Zowel de gemeente Nieuwkoop als de gemeente Kaag en Braassem hebben laten weten niet te zullen handhaven op kinderen onder de 14 jaar die hun hengel uitgooien zonder in bezit te zijn van een vispas. Maar de gemeente Alphen aan den Rijn volgt dit besluit niet: “Wij volgen de landelijke regels.”

Heel Alphen Beweegt vandaag 13:58

Vereniging in het zonnetje met #HeelAlphenBeweegt: TeHaDo

Verenigingen hebben in deze tijden te maken met veel uitdagingen en zoeken naar manieren om toekomstbestendig te blijven. Om de verenigingen extra te steunen zet Alphen Beweegt regelmatig een willekeurige vereniging in het zonnetje. Deze keer: TeHaDo.

Politiek vandaag 13:09

Woningen bij Bospark pilot voor woonzorgcomplex

De gemeente Alphen aan den Rijn wil voor senioren een woonomgeving scheppen waardoor zij veilig langdurig zelfstandig kunnen wonen. In zo’n woonzorgcomplex zijn voorzieningen voor zorg, welzijn, ontmoeting en ondersteuning aanwezig. Hiervoor wordt locatie Bospark als pilot ingericht.

Calamiteiten vandaag 12:24

Nieuwe balkonplaat uit hijskraan bij Lauwers gevallen

Momenteel zijn de werkzaamheden voor het renoveren van 56 woningen aan de Lauwers druk aan de gang. Maar tijdens deze werkzaamheden ging het aanbrengen van een nieuw balkon niet helemaal goed. Vlak voor plaatsing is namelijk een nieuwe balkonplaat uit de hijskraan gevallen. “Er is niemand gewond en de materiële schade is beperkt”, aldus Woonforte.

Gemeente vandaag 12:11

Parkeren van aanhangwagen, caravan, camper of trailer

De zomervakantie komt er bijna aan. Ben je van plan om weg te gaan met een aanhangwagen, caravan, camper of trailer? Let er dan op dat je dit voertuig in de gemeente Alphen aan den Rijn maximaal drie aaneengesloten dagen op de openbare weg of een parkeerplaats mag laten staan binnen de bebouwde kom.