Josh Walet
Blog Opinie

Voetbal in het komende weekeinde

ARC gaat zaterdag op bezoek bij SC Feyenoord. Die club begon onverwacht zeer matig aan het seizoen, maar is de laatste weken aardig op dreef en gaat zich ongetwijfeld toch weer mengen in de strijd om de titel.  

Zo werd DHSC met 4-2 verslagen en werd FC –s’Gravenzande met een 5-1 nederlaag terug naar huis gestuurd. Net als ARC voetbalde de Sportclub 11 punten bij elkaar. ARC behaalde er daarvan 10 buiten Alphen dus wellicht zit er een verrassing in. Overigens zou een gelijkspel op Varkenoord al een behoorlijk resultaat zijn. In het seizoen 2016/2017 won de Racing in Rotterdam met 3-2. Robin de Heij, zaterdag waarschijnlijk op de bank, scoorde alle Alphense goals. Op sportpark Zegersloot werd het later 1-2. In 2018 speelden beide partijen een heerlijke bekerwedstrijd, die door een goal van Junior Obiku in Rotterdams voordeel werd beslecht. Obiku maakt nog steeds deel uit van de selectie.

Alphense Boys neemt het zondag opnieuw op tegen een uit de derde divisie gedegradeerde club. HBS doet het vooralsnog een klasse lager ook niet al te best en heeft slechts een punt meer dan Alphense Boys op de teller staan. De mannen van Hein van Heek verloren tot nu toe alle uitwedstrijden. Daar staat tegenover dat HBS in Den Haag 3 keer verloor en een keer won. In de 4 thuiswedstrijden werd slechts eenmaal gescoord. Het totaal van de gemaakte treffers staat op 7 en dat is met VOC het laagste aantal in de Hoofdklasse A. Negen tegendoelpunten is echter ook niet veel.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Onderwijs vandaag 16:18

Een bijzondere diploma-uitreiking voor examenleerlingen van het Scala College

Een diploma-uitreiking zoals andere jaren zat er door de coronacrisis niet in, maar het Scala College wist er toch een feestje van te maken. Met bloemen, champagne, slingers en een muziekinstallatie ging een groep docenten op dinsdag 7 juli op pad om examenleerlingen hun diploma te overhandigen.

Economie vandaag 15:33

Vraag het de Helpdesk Geldzaken

Behalve dat de coronacrisis zorgen over de gezondheid geeft, kunnen de gevolgen ook voelbaar zijn in jouw portemonnee. Misschien komt er op dit moment minder geld binnen, maar blijven jouw uitgaven gelijk? Krijg je minder opdrachten of werk je minder uren? Het is belangrijk dat je niet in geldproblemen komt.

Gemeente vandaag 14:47

Kinderen worden wel gecontroleerd op het hebben van een vispas in onze gemeente

Zowel de gemeente Nieuwkoop als de gemeente Kaag en Braassem hebben laten weten niet te zullen handhaven op kinderen onder de 14 jaar die hun hengel uitgooien zonder in bezit te zijn van een vispas. Maar de gemeente Alphen aan den Rijn volgt dit besluit niet: “Wij volgen de landelijke regels.”

Heel Alphen Beweegt vandaag 13:58

Vereniging in het zonnetje met #HeelAlphenBeweegt: TeHaDo

Verenigingen hebben in deze tijden te maken met veel uitdagingen en zoeken naar manieren om toekomstbestendig te blijven. Om de verenigingen extra te steunen zet Alphen Beweegt regelmatig een willekeurige vereniging in het zonnetje. Deze keer: TeHaDo.

Politiek vandaag 13:09

Woningen bij Bospark pilot voor woonzorgcomplex

De gemeente Alphen aan den Rijn wil voor senioren een woonomgeving scheppen waardoor zij veilig langdurig zelfstandig kunnen wonen. In zo’n woonzorgcomplex zijn voorzieningen voor zorg, welzijn, ontmoeting en ondersteuning aanwezig. Hiervoor wordt locatie Bospark als pilot ingericht.

Calamiteiten vandaag 12:24

Nieuwe balkonplaat uit hijskraan bij Lauwers gevallen

Momenteel zijn de werkzaamheden voor het renoveren van 56 woningen aan de Lauwers druk aan de gang. Maar tijdens deze werkzaamheden ging het aanbrengen van een nieuw balkon niet helemaal goed. Vlak voor plaatsing is namelijk een nieuwe balkonplaat uit de hijskraan gevallen. “Er is niemand gewond en de materiële schade is beperkt”, aldus Woonforte.