Josh Walet
Blog Opinie

Voetbal in het komende weekeinde

ARC gaat zaterdag op bezoek bij SC Feyenoord. Die club begon onverwacht zeer matig aan het seizoen, maar is de laatste weken aardig op dreef en gaat zich ongetwijfeld toch weer mengen in de strijd om de titel.  

Zo werd DHSC met 4-2 verslagen en werd FC –s’Gravenzande met een 5-1 nederlaag terug naar huis gestuurd. Net als ARC voetbalde de Sportclub 11 punten bij elkaar. ARC behaalde er daarvan 10 buiten Alphen dus wellicht zit er een verrassing in. Overigens zou een gelijkspel op Varkenoord al een behoorlijk resultaat zijn. In het seizoen 2016/2017 won de Racing in Rotterdam met 3-2. Robin de Heij, zaterdag waarschijnlijk op de bank, scoorde alle Alphense goals. Op sportpark Zegersloot werd het later 1-2. In 2018 speelden beide partijen een heerlijke bekerwedstrijd, die door een goal van Junior Obiku in Rotterdams voordeel werd beslecht. Obiku maakt nog steeds deel uit van de selectie.

Alphense Boys neemt het zondag opnieuw op tegen een uit de derde divisie gedegradeerde club. HBS doet het vooralsnog een klasse lager ook niet al te best en heeft slechts een punt meer dan Alphense Boys op de teller staan. De mannen van Hein van Heek verloren tot nu toe alle uitwedstrijden. Daar staat tegenover dat HBS in Den Haag 3 keer verloor en een keer won. In de 4 thuiswedstrijden werd slechts eenmaal gescoord. Het totaal van de gemaakte treffers staat op 7 en dat is met VOC het laagste aantal in de Hoofdklasse A. Negen tegendoelpunten is echter ook niet veel.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 13:29

Verdachte in onderzoek Kelvin Maynard vrijgelaten

Op donderdag 14 november heeft de recherche een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de dood van Kelvin Maynard, ex-voetballer van Alphense Boys. De verdachte is op vrijdag 15 november vrijgelaten.

Verkeer en vervoer vandaag 12:56

Afsluiting N11 tussen Alpherium en Bodegraven

Let op! Van vrijdagavond 15 tot en met zaterdag 16 november zal de N11 tussen het Alpherium en Bodegraven afgesloten zijn in verband met onderhoudswerkzaamheden.

Advertorial Cultuur vandaag 11:12

Sacha de Boer in Parkvilla

In 2013 stopte Sacha de Boer met haar werk als nieuwslezeres van het NOS-Journaal en besloot zij zich helemaal te wijden aan haar oorspronkelijke beroep van fotografe. Over dat werk komt zij op zondag 24 november op uitnodiging van Fotoclub Alphoto vertellen in het theater van Parkvilla in Alphen. Sacha de Boer laat daarbij tientallen foto's zien uit haar rijke oeuvre.