Voetbalclubs Alphia en Alphense Boys zetten meidenvoetbal op de kaart

Voetbalclubs Alphia en Alphense Boys hebben een driejarig sponsorcontract gekregen van ING. Hiermee kunnen zij het meiden- en vrouwenvoetbal verder ontwikkelen.

Dinsdagavond 23 juni werden de voetbalclubs Alphia en Alphense Boys tijdens een landelijke online bijeenkomst verrast door Sarina Wiegman. De bondscoach van de OranjeLeeuwinnen is sinds 14 februari 2020 ook ambassadeur van het meiden- en vrouwenvoetbal. Samen met Steven Sedee, manager sportsponsoring ING, maakte zij de voetbalclubs bekend die een driejarig sponsorcontract krijgen van ING.

Dit voorjaar hebben bijna 200 clubs een plan bij ING ingediend om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen binnen hun vereniging. Hieruit zijn 60 verenigingen geselecteerd, waaronder dus deze twee Alphense clubs. Met deze sponsorcontracten willen ING en de KNVB samen met de clubs het meiden- en vrouwenvoetbal verder professionaliseren en ontwikkelen.

Trotse Alphense clubs

Melanie Sormani, bestuurslid vrouwen- en meisjesvoetbal van Alphia: “We zijn ontzettend blij met dit sponsorcontract. Het geeft ons de kans om onze vrouwen- en meisjesafdeling verder te professionaliseren en uit te breiden. De trainers worden hiermee extra opgeleid, waardoor de meisjes de kans krijgen om te groeien. Daarnaast kunnen we door deze bijdragen ook de positie van vrouwen binnen de club verder verstevigen.”

Marscha Kreeft van de Alphense Girls commissie van Alphense Boys sluit zich daarbij aan. “Meiden hebben soms toch andere behoeften dan jongens bij het voetballen. Daarom willen we specifieke aanpassingen doen aan onze faciliteiten, en ook sociale activiteiten voor hen organiseren. Ook wij investeren in verdere ondersteuning van de trainers en leiders, waardoor een mooie combinatie ontstaat van kwalitatieve begeleiding en vooral: heel veel plezier met elkaar! We zijn dan ook ontzettend blij dat ING en KNVB zich met een bedrag van ruim € 10.000 de komende jaren aan onze mooie club willen verbinden. Dat is voor amateurclubs een enorm mooi bedrag."

In gesprek met bondscoach Sarina Wiegman

De voetbalclubs ontvingen een uitnodiging van ING om dinsdag 23 juni deel te nemen aan een online bijeenkomst waarin goed nieuws aangekondigd zou worden. Tijdens deze bijeenkomst vertelde Sarina Wiegman vervolgens aan voetbalclubs Alphia en Alphense Boys en 58 andere clubs het mooie bericht dat ze een sponsorcontract kregen. Zij bedankte de clubs dat zij zich hard maken om het meiden- en vrouwenvoetbal de aandacht te geven die het verdient.

Sarina Wiegman: “Het meiden- en vrouwenvoetbal heeft de afgelopen paar jaar al enorme stappen gemaakt. Dat is geweldig om van dichtbij te zien en te ervaren. Maar, en dat kan ik niet vaak genoeg zeggen, we zijn er nog niet. Ik ben trots te zien dat er zoveel clubs de inspiratie en motivatie hebben om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen. Zo kunnen we met elkaar grote stappen maken."

Verder ontwikkelen

Het moet ‘normaal’ worden om bij voetbal ook meteen te denken en te praten over meiden- en vrouwenvoetbal. De gezamenlijke ambitie van de KNVB en ING is dan ook om het meiden- en vrouwenvoetbal nóg meer te integreren in de voetbalwereld. De komende vijf jaar werken de KNVB en ING gezamenlijk aan een groei van 25% naar 200.000 vrouwelijke KNVB-leden en 25% meer vrouwelijk kader bij amateurclubs.

Steven Sedee, manager sportsponsoring ING: “Amateurverenigingen zijn de basis van het Nederlandse voetbal. Zij hebben de kennis, kunde en faciliteiten in huis om meiden- en vrouwenvoetbal aan te bieden en een plek te geven die het verdient. Alphia en Alphense Boys hebben met hun pitch laat zien dat ze het meiden- en vrouwenvoetbal een warm hart toedragen en echt willen laten groeien. De motivatie en passie spat er vanaf en wij zijn blij dat wij als ING ook in deze tijd hier aan kunnen bijdragen."


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 17:05

Grote najaarsproeverij bij La Bodega ‘87

Wijnliefhebbers opgelet! De gezelligste wijnmiddag van Alphen aan den Rijn komt er weer aan. Zondag 27 september organiseert La Bodega '87 de grote najaarsproeverij!

Onderwijs gisteren 16:32

Sneak peek in het nieuwe Groene Hart Lyceum

Leerlingen van het Groene Hart Lyceum moeten nog even geduld hebben, maar in het najaar van 2020 is het dan toch echt zo ver. Dan neemt het Groene Hart Lyceum het nieuwe schoolgebouw in gebruik. Hoe staat het er nu voor? Dat laten de leerlingen zien in deze sneak peek.

Coronavirus in Alphen gisteren 15:11

Kabinet dient ‘coronawet’ in bij Tweede Kamer

Een tijdelijke ‘coronawet’ moet ervoor zorgen dat de juridische basis rondom de coronamaatregelen beter wordt geregeld. Hiermee zullen de noodverordeningen, waarin momenteel de coronamaatregelen zijn vastgelegd, komen te vervallen.

Heel Alphen Beweegt gisteren 12:45

Net als Kees en George je op oudere leeftijd fit en vitaal voelen?

Wekelijks verzorgt Alphen Beweegt ‘Senioren in Beweging’ lessen op verschillende locaties in de gemeente Alphen aan den Rijn. Tijdens deze lessen worden er diverse oefeningen gegeven die het uithoudingsvermogen vergroten, de spieren sterker maken en zorgen voor lichamelijke ontspanning.