Alphens

Voetbalclubs uit Alphen kunnen zich opmaken voor Regio Cup

De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) kijkt naar mogelijkheden tot het organiseren van een regionale competitie om het resterende voetbalseizoen nog wat kleur te geven. Voor amateurverenigingen vv Alphia, SV ARC, AVV Alphen en Alphense Boys betekent dit dat zij alsnog weer aan spelen toekomen, nadat de competitie eerder dit seizoen werd stilgelegd.

Door het toernooi regionaal te organiseren zorgt de KNVB voor kortere reisafstanden. Hoe leuk is het daarnaast om een echte stadsderby tussen bijvoorbeeld Alphense Boys en SV ARC te spelen? Halverwege februari inventariseert de KNVB welke clubs animo hebben en in welke poule zij terechtkomen.


Categorieën

De verschillende verenigingen zijn verdeeld in twee categorieën, A en B. Voor teams in Categorie A geldt dat de competitie nog eventueel hervat kan worden. De clubs die vallen in Categorie A zijn: Tweede divisie, Derde divisie, Hoofdklasse, Klasse 1 t/m 5, Vrouwencompetitie tot de derde klasse en O19 t/m O13 Eredivisie t/m Hoofdklasse. Alle overige teams bij de senioren, junioren en pupillen zitten in Categorie B. 

Directeur amateurvoetbal KNVB Jan Dirk van der Zee is hoopvol over het lokale toernooi. ‘’Na al die maanden wil iedereen dolgraag weer voetballen en wij willen hiervoor alle mogelijkheden benutten. Veel van de 600.000 amateurvoetballers zitten thuis en bewegen nauwelijks, terwijl sporten in de buitenlucht juist goed voor de gezondheid en weerstand.’’ Hoe en of het toernooi plaatsvindt hangt nog af van een aantal factoren. Allereerst kijkt de KNVB of het mogelijk is om de reguliere competitie door te laten gaan. Mocht dit scenario onhaalbaar blijken is de KNVB Regio Cup een heel goed alternatief.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 16:11

Het nieuwe lesseizoen bij TEAN gaat van start

We gaan weer naar de lente en dat betekent lekker buiten sporten. Altijd al een keer tennis uit willen proberen? Voor de jeugd organiseert TEAN gratis inlooplessen!

Dronefotografie vandaag 14:55

Alphen vanuit de lucht: De Stadspoort vormt de entree naar het centrum

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer De Stadspoort, gelegen aan de rand van het Alphense stadshart.

Calamiteiten vandaag 12:34

Man vermist vanaf de Zaalbergstraat

Er is een Burgernet bericht verspreid in Alphen vanwege een vermissing. Het gaat om een blanke man die vermist is geraakt vanaf de Zaalbergstraat in Alphen. 

Wist je dat? vandaag 12:03

Crossen in Alphen? Dat mag nergens

Op diverse locaties in Alphen komt het regelmatig voor dat er gecrost wordt, bijvoorbeeld op de Maatschapslaan in Alphen West. Maar wist je dat crossen volgens de Algemene Plaatselijke Verordening in de hele gemeente verboden is?

Advertorial Eten en drinken vandaag 10:45

Overheerlijke Foodboxen bestel je bij Ten Brink Food

Naast de dagelijkse benodigdheden in de supermarkt kan je bij Ten Brink Food ook terecht in het Foodcafé voor allerlei heerlijkheden voor de Bourgondische levensgenieter, zoals foodboxen voor iedere gelegenheid. Extra makkelijk is dat je het nu ook kunt bestellen via de webshop!