Voetballen met vluchtelingen in Alphen aan den Rijn

Op zondag 3 April vindt het toernooi, 'Come and play a game of soccer' plaats in het tijdelijke opvangcentrum van Alphen aan den Rijn. Een voetbaltoernooi waarbij de teams bestaan uit Alphenaren en vluchtelingen.

Het initiatief is afkomstig van de Alphenaren Esmee Verschuur (23) en Julia Damberg (23). Zij merkten dat veel mensen in hun omgeving de vluchtelingen wilden helpen, alleen niet wisten hoe. Daarom besloten ze het heft in eigen handen te nemen en een voetbaltoernooi te organiseren in samenwerking met COA.

Come and play a game of soccer wordt op zondag 3 april om 12.00 uur in de noodopvang van Alphen aan den Rijn gehouden. Het toernooi zal bestaan uit 35 Alphenaren en 35 vluchtelingen die in gemixte teams samen de strijd aangaan. Er is ook plek voor 50 supporters, dus voor wie niet van voetballen houdt maar wel graag wil komen kijken is er ook een plekje. Aanmelden kan nog voor 29 maart door een mail te sturen naar comeandconnect0172@gmail.com met daarin je voor-en achternaam en de melding of je speler of supporter bent.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur gisteren 17:25

Expositie abstracte schilderijen Parkvilla foyer

Tot en met 5 januari 2020 exposeren Vera Pieterse en Bep Cherillo een deel van hun schilderijen in de foyer van Parkvilla in Alphen. De expositie bestaat uit schilderijen op doek met een abstracte stijl met soms daarin verborgen een realistische toets.

Gemeente gisteren 16:47

Scanauto controleert op betaald parkeren

Vanaf 2 december gaat Gemeente Alphen aan den Rijn een scanauto inzetten om te controleren of mensen betaald hebben voor het parkeren of een vergunning hebben.

Evenementen gisteren 16:08

Data van de Avond- en Dag LAURA zijn bekend

In 2020 vindt de 73e editie plaats van de fietsvierdaagse van de LAURA en de 51e editie van de avondfietsvierdaagse. De organisatie heeft de data van het evenement bekend gemaakt. Let op! De Dag Laura vindt in een andere week plaats.

Overige gisteren 15:22

Intertoys donatie-actie voor Jantje Beton van start

De donatie-actie van Intertoys voor Jantje Beton is van start gegaan. Tot en met 31 maart 2020 kun je bij de kassa van de Intertoys € 0,50 doneren aan Jantje Beton. De opbrengst komt ten goede aan projecten van Jantje Beton voor kinderen in kwetsbare posities.