Rule the Ball
Advertorial Sport

Voetbalschool Rule the Ball: kwaliteit boven kwantiteit

De geboren en getogen Alphenaar Robbert Renirie (20) is al van kleins af aan gek op voetbal. Na verschillende trainingen tot trainer te hebben afgerond bij de KNVB en CIOS in Haarlem, is hij in juli gestart met voetbalschool Rule the Ball. “We bieden extra trainingen aan die focussen op de individuele ontwikkeling van de speler of speelster.”

Robbert trapte zijn eerste bal bij de F-pupillen, op het voetbalveld van Alphense Boys. Al snel zag hij het trainerschap wel zitten, waarna hij voor zijn opleiding stage is gaan lopen als jeugdtrainer bij AZ Alkmaar, Alphense Boys en FC Lisse. Ook zijn UEFA C Youth diploma haalde Robbert met vlag en wimpel, waarna hij doorging voor het trainersdiploma UEFA B. Hiervoor kwam hij bij AZ Alkmaar met grote Europese clubs in aanraking, zoals AC Milan, Anderlecht, Arsenal en Bayer Leverkusen. Naast zijn werk als trainer bij de AZ voetbalschool wilde Robbert meer dan dit. Daarom startte hij in juli 2020 met zijn eigen voetbalschool: Rule the Ball. 

Rule the Ball

“We richten ons op extra trainingen, dus het gaat om trainingen die worden aangeboden naast de reguliere trainingen bij de eigen vereniging van de speler of speelster. Tijdens onze trainingen delen wij onze passie en expertise in het voetbal en willen wij de kinderen zichzelf onbewust laten ontwikkelen. Dit doen wij door uitdagende oefenvormen uit te zetten waarbij functionele technieken, tactieken en plezier centraal staan”, vertelt een enthousiaste Robbert. Bij de voetbalschool traint iedereen in een schitterend Nike trainingstenue van Rule the Ball.

Bij Rule the Ball kun je terecht voor zogenaamde ‘Academy’ trainingen. Dit zijn groepstrainingen in aantallen van maximaal 10 spelers per groep. Het minimale niveau om hieraan deel te nemen is hoofdklasse en wordt gegeven op de zondagmiddag bij voetbalvereniging Alphia. Maar ook aan niet-selectie spelers is gedacht. “Aangezien wij van mening zijn dat elk kind de juiste aandacht verdient die hij/zij hoort te krijgen, organiseren wij ook trainingen voor niet-selectie spelers.” Deze ‘Voetbalschool’ trainingen vinden plaats op het eind van vrijdagmiddag tot begin van de vrijdagavond.

Robbert: “Op deze manier creëren wij een omgeving waar het voor een ieder individu uitdagend is en iedereen succesmomenten gaat beleven tijdens te trainingen.” Naast de Academy- en Voetbalschooltrainingen worden er ook privétrainingen aangeboden, variërend van 1 op 1 begeleiding tot 4 op 1 begeleiding. Ook geven ze bij Rule the Ball clinics, verzorgen ze teamtrainingen op aanvraag en bieden ze de mogelijkheid om voor de fanatieke voetballers een voetbalverjaardag te organiseren.

Rittenkaart bij Academy- en Voetbalschooltrainingen

Bij de voetbalschool betaal je voor een x aantal trainingen. “Na de betaling krijgt de deelnemer bij de eerste training van Rule the Ball een rittenkaart mee. Deze rittenkaarten zijn persoonsgebonden en elke keer dat je komt trainen zal je voorafgaand aan de training je rittenkaart aan de trainer moeten laten zien en zal er een kruisje gezet worden”, legt Robbert uit.

“Het grote voordeel van een rittenkaart is dat je kosteloos een training kunt missen, deze kun je namelijk gewoon inhalen wanneer er weer een training gepland staat. Elke week wordt er een mail gestuurd waarin je aangeeft of je aanwezig of afwezig bent bij de training van dat weekend. Heb je dus een keer een verjaardag, ga je een dagje met je familie weg of ben je het hele weekend niet beschikbaar? Geen probleem! Je kunt de training dan gewoon op een ander moment inhalen!”

Ben jij nieuwsgierig geworden of heb je zin om te komen trainen? Voor meer info kun je contact opnemen via info@ruletheball.nl. Wil je een keer gratis komen proeftrainen bij Rule the Ball? Meld je dan snel aan via www.ruletheball.nl/proeftraining.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Beleef Alphen vandaag 15:42

Beleef Alphen: skiƫn bij Ski & Snowboard Xperience

Deze zomer gaat Lars (25) voor Alphens elke week op stap. ''Ik licht één activiteit uit en schrijf uitgebreid over wat ik gedaan heb. Om te ervaren wat er kan, wat er doen is, maar vooral om te ontdekken wat er te beleven is in Alphen. Ik maak stadswandelingen, bezoek het Archeon, hang in de touwen bij het klimpark en nog veel meer!” Deze week: skiën bij Ski & Snowboard Xperience.

Wonen en bouwen vandaag 15:11

Het uitgestorven Rode Dorp in beeld

Leegstaande huizen, uitgestorven straten en ingegooide ramen. Een deel van het Rode Dorp ligt er verlaten bij door de sloop die in oktober van start gaat. Het doet sommigen zelfs denken aan een spookstad, zoals het Belgische plaatsje Doel. In deze fotoserie brengen we de situatie in beeld. 

Calamiteiten vandaag 13:10

Grote file op N207 door ongevallen

Op zaterdag heeft er aan het begin van de middag een ongeval plaatsgevonden op de Oostkanaalweg (N207). Hierdoor ontstond een file, waarin drie auto's vervolgens op elkaar botste. Dit zorgde voor een nog grotere file.