Rule the Ball
Advertorial Sport

Voetbalschool Rule the Ball: kwaliteit boven kwantiteit

De geboren en getogen Alphenaar Robbert Renirie (20) is al van kleins af aan gek op voetbal. Na verschillende trainingen tot trainer te hebben afgerond bij de KNVB en CIOS in Haarlem, is hij in juli gestart met voetbalschool Rule the Ball. “We bieden extra trainingen aan die focussen op de individuele ontwikkeling van de speler of speelster.”

Robbert trapte zijn eerste bal bij de F-pupillen, op het voetbalveld van Alphense Boys. Al snel zag hij het trainerschap wel zitten, waarna hij voor zijn opleiding stage is gaan lopen als jeugdtrainer bij AZ Alkmaar, Alphense Boys en FC Lisse. Ook zijn UEFA C Youth diploma haalde Robbert met vlag en wimpel, waarna hij doorging voor het trainersdiploma UEFA B. Hiervoor kwam hij bij AZ Alkmaar met grote Europese clubs in aanraking, zoals AC Milan, Anderlecht, Arsenal en Bayer Leverkusen. Naast zijn werk als trainer bij de AZ voetbalschool wilde Robbert meer dan dit. Daarom startte hij in juli 2020 met zijn eigen voetbalschool: Rule the Ball. 

Rule the Ball

“We richten ons op extra trainingen, dus het gaat om trainingen die worden aangeboden naast de reguliere trainingen bij de eigen vereniging van de speler of speelster. Tijdens onze trainingen delen wij onze passie en expertise in het voetbal en willen wij de kinderen zichzelf onbewust laten ontwikkelen. Dit doen wij door uitdagende oefenvormen uit te zetten waarbij functionele technieken, tactieken en plezier centraal staan”, vertelt een enthousiaste Robbert. Bij de voetbalschool traint iedereen in een schitterend Nike trainingstenue van Rule the Ball.

Bij Rule the Ball kun je terecht voor zogenaamde ‘Academy’ trainingen. Dit zijn groepstrainingen in aantallen van maximaal 10 spelers per groep. Het minimale niveau om hieraan deel te nemen is hoofdklasse en wordt gegeven op de zondagmiddag bij voetbalvereniging Alphia. Maar ook aan niet-selectie spelers is gedacht. “Aangezien wij van mening zijn dat elk kind de juiste aandacht verdient die hij/zij hoort te krijgen, organiseren wij ook trainingen voor niet-selectie spelers.” Deze ‘Voetbalschool’ trainingen vinden plaats op het eind van vrijdagmiddag tot begin van de vrijdagavond.

Robbert: “Op deze manier creëren wij een omgeving waar het voor een ieder individu uitdagend is en iedereen succesmomenten gaat beleven tijdens te trainingen.” Naast de Academy- en Voetbalschooltrainingen worden er ook privétrainingen aangeboden, variërend van 1 op 1 begeleiding tot 4 op 1 begeleiding. Ook geven ze bij Rule the Ball clinics, verzorgen ze teamtrainingen op aanvraag en bieden ze de mogelijkheid om voor de fanatieke voetballers een voetbalverjaardag te organiseren.

Rittenkaart bij Academy- en Voetbalschooltrainingen

Bij de voetbalschool betaal je voor een x aantal trainingen. “Na de betaling krijgt de deelnemer bij de eerste training van Rule the Ball een rittenkaart mee. Deze rittenkaarten zijn persoonsgebonden en elke keer dat je komt trainen zal je voorafgaand aan de training je rittenkaart aan de trainer moeten laten zien en zal er een kruisje gezet worden”, legt Robbert uit.

“Het grote voordeel van een rittenkaart is dat je kosteloos een training kunt missen, deze kun je namelijk gewoon inhalen wanneer er weer een training gepland staat. Elke week wordt er een mail gestuurd waarin je aangeeft of je aanwezig of afwezig bent bij de training van dat weekend. Heb je dus een keer een verjaardag, ga je een dagje met je familie weg of ben je het hele weekend niet beschikbaar? Geen probleem! Je kunt de training dan gewoon op een ander moment inhalen!”

Ben jij nieuwsgierig geworden of heb je zin om te komen trainen? Voor meer info kun je contact opnemen via info@ruletheball.nl. Wil je een keer gratis komen proeftrainen bij Rule the Ball? Meld je dan snel aan via www.ruletheball.nl/proeftraining.


Meer nieuws

Feestdagen vandaag 10:01

Bekijk hier alle activiteiten voor Koningsdag 2024!

Dit weekend viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat jij kunt doen zaterdag? Lees snel verder!

Advertorial Evenementen vandaag 09:07

Word vriend van het Bevrijdingsfestival

Het is bijna zover. Op 5 mei vieren we onze vrijheid met het gratis Bevrijdingsfestival in het centrum van Alphen. Vind jij het belangrijk om elk jaar stil te blijven staan bij onze vrijheid? En houd je ook van een feestje? Word dan Vriend van het Bevrijdingsfestival en doneer eenmalig een bedrag naar keuze.

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.