Josh Walet

Voetbalverslagen: winst voor ARC, verlies voor Alphia en Alphense Boys

Afgelopen weekend verschenen de Alphense voetbalclubs weer op het voetbalveld. Met een nat en koud veld ging ARC er toch met de winst vandoor. Alphia verloor van CSW en Alphense Boys van Purmersteijn.

Het was nat en koud en qua voetbal was het ook allemaal niet denderend, dus er was weinig te genieten op Sportpark Zegersloot bij de wedstrijd tegen het Amsterdamse Swift. Achteraf was het wat de ARC-aanhang betreft toch vrij snel vergeten, want de thuisploeg ging er met de winst vandoor. Lees hier het gehele verslag.

Alphia rees afgelopen weekend af naar Wilnis om daar tegen de plaatselijke CSW de 22e competitiewedstrijd te spelen. In de thuiswedstrijd eerder dit seizoen werd er van deze tegenstander met 0-2 verloren. Er was dus nog wel wat recht te zetten door de Alphianen. Van iets recht zetten kwam deze middag niet veel terecht. Lees hier het gehele verslag.

Bij Alphense Boys speelde zondagmiddag ineens een oude kwaal weer op: drie tegendoelpunten in een tijdsbestek van slechts zo’n zes minuten, ditmaal tussen de 25-ste en 31-ste minuut. Daarmee verdween niet alleen de op dat moment verdiende 0-1 voorsprong als sneeuw voor de zon, óók de overtuiging dat in de uitwedstrijd tegen Purmersteijn een goed (en noodzakelijk) resultaat kon worden gehaald. Lees hier het gehele verslag.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek vandaag 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige vandaag 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport vandaag 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek vandaag 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.