Stichting Vogelpark Avifauna

Vogelpark Avifauna verwelkomt negen nieuwe bewoners

Op donderdag 1 december heeft Vogelpark Avifauna wel heel veel beschuit met muisjes uit mogen delen. Zij hebben namelijk negen nieuwe gevlekte boomeenden mogen verwelkomen. 

De boomeenden waren op donderdagochtend zover om hun vleugels te spreiden. Ze zijn in de tropenhal van Avifauna uit het ei gekropen. Al snel hadden de eenden genoeg gekregen van het grondgebied en sprongen ze samen met hun moeder het water in. 

Wie de boomeenden wil bewonderen kan in het weekend een kijkje nemen in de tropenhal. Ga op zoek naar holle bomen, want daar nestelen ze zich vaak. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 11:12

Twee ton voor Alphens tien jaar fusiefeest

De fusie van de voormalige gemeenten Alphen aan den Rijn, Boskoop en Rijnwoude is komend jaar precies tien jaar geleden. In 2014 ontstond de grote gemeente Alphen aan den Rijn met een stad en zeven dorpen. Om de eenwording te vieren, wordt 2024 een feestelijk jaar.

Blog Sport vandaag 10:17

ARC en Alphense Boys tegen Amsterdamse fusieclubs

ARC ontvangt zaterdag WV-HEDW, een Amsterdamse fusieclub, ontstaan na samengaan met Wilhelmina Vooruit, Horus en EDW (Eendracht Doet Winnen). Het is een grote vereniging met op zaterdag negentien seniorenteams en op zondag veertien. Voorts telt de club maar liefst negenenvijftig jeugdteams.   

Politiek vandaag 09:21

Onteigening voor Kringloop en voor voormalig Shellpand

De woningbouwplannen in Rijnhaven-Oost gaan niet helemaal over rozen. Er is inmiddels een onteigeningsprocedure tegen twee bedrijven met milieu-uitdagingen en de gemeenteraad stemt in december in met nog twee onteigeningen, namelijk van de Kringloop en van een voormalig Shellpand.