Stichting Vogelpark Avifauna

Vogelpark Avifauna verwelkomt negen nieuwe bewoners

Op donderdag 1 december heeft Vogelpark Avifauna wel heel veel beschuit met muisjes uit mogen delen. Zij hebben namelijk negen nieuwe gevlekte boomeenden mogen verwelkomen. 

De boomeenden waren op donderdagochtend zover om hun vleugels te spreiden. Ze zijn in de tropenhal van Avifauna uit het ei gekropen. Al snel hadden de eenden genoeg gekregen van het grondgebied en sprongen ze samen met hun moeder het water in. 

Wie de boomeenden wil bewonderen kan in het weekend een kijkje nemen in de tropenhal. Ga op zoek naar holle bomen, want daar nestelen ze zich vaak. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 08:59

Bewoners bieden petitie tegen gratis parkeren in centrum aan

Centrumbewoners zijn donderdag 30 maart massaal naar het Alphense gemeentehuis gekomen. Zij hebben een petitie ondertekend waarin zij bezwaar maken tegen het nieuwe parkeerbeleid. De petitie is namens de bewoners door Nel Schouten overhandigd en door wethouder Relus Breeuwsma namens college en raad in ontvangst genomen.

Sport gisteren 15:57

Voor de zomer meer duidelijkheid over nieuwe locatie TV Nieuwe Sloot

Eerder deze maand kreeg Tennisvereniging Nieuwe Sloot slecht nieuws: het racketcentrum kon niet vernieuwd worden. Sinds vorige week kan de vereniging weer wat optimistischer naar de toekomst kijken. Voor de zomer komt namelijk meer duidelijkheid over een nieuwe locatie.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 13:45

Afronding Klimaatbos uitgesteld vanwege regenval

De afgelopen maanden is langs de N11 hard gewerkt aan het Alphense Klimaatbos. Hoewel de werkzaamheden op 28 maart afgerond hadden moeten zijn, is het Klimaatbos nog niet af. Dit vanwege weeromstandigheden.