Advertorial Gemeente

Voldoende draagvlak in Alphen voor 333-meterbaan Leiden

Uit onderzoek van het college van Alphen aan den blijkt dat er voldoende draagvlak is voor een 333-meterbaan in Leiden. De behoefte is gepeild bij Alphense schaats- en omniverenigingen en bij regiogemeenten.

Uit het draagvlakonderzoek blijkt dat er veel behoefte is aan een regionale 333-meterbaan in de regio. Een 250-meterbaan is vooral voor recreatief gebruik. Hier kunnen geen (officiële) wedstrijden op geschaatst worden. Een 333-meterbaan is een volwaardige KNSB-wedstrijdbaan.

Kosten
De gemeente Leiden heeft aan de regiogemeenten gevraagd een bijdrage te leveren aan een nieuw te bouwen schaatsvoorziening in Leiden. De gemeente Leiden heeft besloten de kosten van een nieuwe ijshal met een 250-meterbaan op zich te nemen. De financiering voor het surplus van de 333-meterbaan dient volledig vanuit de regio en Stichting IJshal te komen.

Voor Alphen aan den Rijn komt dit neer op een bedrag van 683.000 euro. De keuze om financieel bij te dragen aan de ijsbaan in Leiden is straks aan het nieuwe college.


Meer nieuws

Sport gisteren 15:57

Voor de zomer meer duidelijkheid over nieuwe locatie TV Nieuwe Sloot

Eerder deze maand kreeg Tennisvereniging Nieuwe Sloot slecht nieuws: het racketcentrum kon niet vernieuwd worden. Sinds vorige week kan de vereniging weer wat optimistischer naar de toekomst kijken. Voor de zomer komt namelijk meer duidelijkheid over een nieuwe locatie.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 13:45

Afronding Klimaatbos uitgesteld vanwege regenval

De afgelopen maanden is langs de N11 hard gewerkt aan het Alphense Klimaatbos. Hoewel de werkzaamheden op 28 maart afgerond hadden moeten zijn, is het Klimaatbos nog niet af. Dit vanwege weeromstandigheden.

Overige gisteren 11:32

Zuid-Holland overweegt centrumlinkse coalitie

Met Fred Teeven als verkenner en de grote winnaar van de verkiezingen, BoerBurgerBeweging, worden de verschillende mogelijke coalities voor een nieuw college in Zuid-Holland onderzocht. Woensdag maakte de verkenner bekend welke partijen als eerst met elkaar om de tafel gaan.