Advertorial Algemeen

Voldoende inschrijvingen voor realisatie zonnepark

Energiek Alphen aan den Rijn heeft binnen twee weken voldoende voorinschrijvingen gekregen om de zonneparken Rijnvicus en GC Zeegersloot te kunnen realiseren. Na de twee informatieavonden begin deze maand hebben zo’n zeventig inwoners van de gemeente aangegeven bij elkaar 975 certificaten af te willen nemen.

In totaal is dat ruim zestig procent en daarmee gaat de Alphense energiecoöperatie ruim over de ondergrens van veertig procent, die als voorwaarde geldt om de zonneparken daadwerkelijk te realiseren.

Vorige maand ondertekenden het bestuur van Energiek Alphen aan den Rijn en Golfclub Zeegersloot samen met de gemeente de Green Deal Zon op Alphen. Hierin spraken zij af om twee zogenoemde postcoderoosprojecten te realiseren, de zonneparken Rijnvicus en Golfclub Zeegersloot. Die omvatten de aanleg van ten minste 1.600 zonnepanelen op het dak van het Rijnvicus-gebouw aan de Distributieweg en op het dak van de driving range van de golfclub aan de Kromme Aarweg. De gemeente en de golfclub stellen deze daken hier kosteloos voor beschikbaar.

Het project is speciaal bedoeld voor Alphenaren die zelf geen mogelijkheid hebben om zonnepanelen op hun dak te plaatsen. In ruil hiervoor betalen zij vijftien jaar geen energiebelasting en verdienen hun investering in gemiddeld zeven jaar terug. Gerekend over de looptijd van de zogenoemde postcoderoosregeling verdienen zij hun investering 1,5 keer terug.


Meer nieuws

Overige gisteren 15:08

Carbid schieten in Alphen mag onder deze voorwaarden

In Alphen aan den Rijn zijn er een aantal vuurwerkvrije zones. Hierdoor kan niet iedereen knallend het nieuwe jaar in gaan. Wel kun je ook dit jaar carbidschieten, maar let op: er zijn voorwaarden aan verbonden.

Theater gisteren 14:12

Voorstelling over alcohol en drugs op het Scala College

De afgelopen twee weken waren vier acteurs van de theatergroep Playback op het Scala College. Ze speelden de jongerenvoorstelling ‘Hotspot’ voor alle derde klassen van de school. Na de voorstelling, waarin diverse thema’s rondom jongeren aan de kaak werden gesteld, zorgde het nagesprek voor een waardevolle afsluiting. Zowel de derdejaars als de aanwezige docenten vonden de voorstelling erg intrigerend.