La Bodega '87
Advertorial Winkels

Volg een wijncursus bij La Bodega ’87!

Altijd al meer willen leren over wijn? Volg dan nu een wijncursus bij wijnspeciaalzaak en wijnbar La Bodega ’87. Onder leiding van vinoloog en ervaren gastronomie docent Ton Wortelboer begin je met de basisopleiding ‘Wijnoorkonde’. Tijdens de cursus leer je alles over de verschillende wijnstreken, druiven, wijnsoorten en hoe de wijnen worden gemaakt.

De wijncursus is voor de ware wijnliefhebber maar ook voor de medewerker in de horeca die over een gedegen basiskennis van wijn wilt beschikken. De cursus Wijnoorkonde (ook wel SDEN2) bestaat uit zes bijeenkomsten waarin je veel leert over alle facetten die wijn kent. “Tijdens de cursus bieden we veel aandacht aan het proeven van diverse wijnen. De avonden bestaan uit 1 uur theorie en 1,5 uur proeven”, legt eigenaar Dennis uit. “Bij het proeven wordt veel aandacht besteed aan de proeftechnische vaardigheden.” In totaal zal je met zo’n 48 wijnen kennismaken die allen een zeer uiteenlopend karakter hebben. 

De cursus

De wijncursus start op donderdag 7 oktober en bestaat uit zes bijeenkomsten. De laatste avond staat in het teken van wijn-spijs. Je kan de cursus afsluiten met het examen niveau 2, dit zit niet inbegrepen bij de cursus. De avond start om 19:30 uur en duurt tot ongeveer 22:00 uur. Kosten voor de cursus zijn € 285 inclusief studieboek.

Heb je interesse en wil jij je graag aanmelden voor de cursus? Ga dan naar labodega87.nl en meld je aan of stuur een mail naar info@labodega.87.nl.


Meer nieuws

Feestdagen vandaag 10:01

Bekijk hier alle activiteiten voor Koningsdag 2024!

Dit weekend viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat jij kunt doen zaterdag? Lees snel verder!

Advertorial Evenementen vandaag 09:07

Word vriend van het Bevrijdingsfestival

Het is bijna zover. Op 5 mei vieren we onze vrijheid met het gratis Bevrijdingsfestival in het centrum van Alphen. Vind jij het belangrijk om elk jaar stil te blijven staan bij onze vrijheid? En houd je ook van een feestje? Word dan Vriend van het Bevrijdingsfestival en doneer eenmalig een bedrag naar keuze.

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.