Archieffoto

Volgend weekend voorjaarsschoonmaak in Park Zegersloot

Eén van de grootste ergernissen van bezoekers aan Park Zegersloot is het afval. Daarom organiseert de vereniging Vrienden van Park Zegersloot op zaterdag 9 april een voorjaarsschoonmaak.

Park Zegersloot is de groene long van de gemeente Alphen aan den Rijn. Steeds meer mensen vertoeven met veel plezier in het mooie park door te wandelen, te recreëren of te sporten. “Het is mooi om te zien dat het hele jaar door mensen bezig zijn met rapen van zwerfvuil”, zegt bestuurslid Ton van Ewijk. Daar wordt extra aandacht aan gegeven met de schoonmaakactie, wat in de afgelopen jaren een steeds beter bezochte traditie is geworden.

Deze schoonmaakactie wordt ieder jaar georganiseerd door de Verenging Vrienden Park Zegersloot (VVPZ) in het voorjaar en het najaar met steun van de gemeente. “Op 9 april willen we met deze actie gezamenlijk het park schoonmaken van zwerfvuil, een start maken van het nieuwe seizoen en nogmaals de aandacht vragen voor een mooi en schoon park. We hopen ook dat nieuwe mensen zich aansluiten bij de vaste deelnemers aan de acties. Gezamenlijk genieten van het park en nieuwe mensen ontmoeten die net zo als wij allemaal genieten van het park.”

De voorjaarsschoonmaak zal dit jaar worden gehouden op 9 april van 09:30 tot 12:00 uur. Je kunt op twee plaatsen starten: Bezoekerscentrum Veenweiden aan de Burgemeester Bruins Slotsingel 15 (van hieruit doe je het noordelijke deel) en Scouting Alphen aan den Rijn aan de Verlengde Aarkade 24 (van hieruit doe je het zuidelijke deel).


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Limesjaar 2022 vandaag 12:21

ROMEINEN Schilder

Als je de geschiedenisboekjes moet geloven, hadden Romeinse vrouwen niks te vertellen. Thuis niet waar de pater familias het voor het zeggen had. Buitenshuis evenmin want de vrouw stond achter de kookpot. Gelukkig hoeven we die boekjes niet te geloven: vrouwen waren ook gewoon zelfstandig aan het werk.

Advertorial Theater vandaag 10:56

Superjuffie vliegt naar Theater Castellum

Woensdag 5 oktober is het de Dag van de Leraar. Castellum heeft een wel heel bijzondere juf die naar het theater komt vliegen, namelijk Superjuffie.

Werken vandaag 09:33

De nieuwste vacatures van week 39

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.