Advertorial Economie

Volgende maand duidelijkheid over het V&D-pand

Over een maand is hoogstwaarschijnlijk meer duidelijk over de invulling van het voormalig V&D-pand in het centrum van Alphen aan den Rijn. Eigenaar Bouwfonds meldt op dit moment nog met één partij in gesprek te zijn over de invulling van de totale winkelruimte.

Het AD meldt dat de bedachte foodcorner of een supermarkt in ieder geval niet in het pand komen. "Je moet denken aan een trekker van het kaliber Action of Primark", vertelt Fabian Jonkmans van Bouwfonds tegen de krant. Mochten de partijen er niet uitkomen, dan is er nog een plan B voor de invulling van de locatie: enkele kleine winkels op de begane grond. 

De eerder aangekondigde appartementen op de hoek van de Van Boetzelaerstraat en Toussaintstraat komen er wel. Naast deze twintig appartementen komen er nog acht, verdeeld over twee verdiepingen, boven het deel waar V&D zat. 

Het huidige V&D-pand gaat dus gesloopt worden. In de zomer van 2019 moeten de winkel en bovenliggende woningen gereed zijn. Om die twintig andere appartementen te bouwen zegt Bouwfonds te moeten afwijken van het bestemmingsplan en is daarover nog in gesprek met de gemeente. Jonkmans hoopt dat de bouw hiervan na de zomer van 2019 kan beginnen en medio 2020 kan worden afgerond. 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Polderen
Blog Opinie gisteren 19:55

MINERVA Polderen

De provincie Zuid-Holland heeft dan eindelijk ook een nieuwe coalitie. Als een van de laatste in Nederland. Net als elders zijn hier een paar kunststukjes uitgehaald om Forum voor Democratie eruit te houden.