Josh Walet

Volgende week gaat de trajectcontrole op de N11 aan

Rijd jij soms net iets te hard over de N11? Let dan op, want vanaf volgende week maandag wordt de trajectcontrole tussen Zoeterwoude en Alphen aangezet.

Na maanden uitstel is volgende week dan eindelijk het moment daar, de trajectcontrole op de N11 gaat aan. De speciale flitspalen staan al een tijdje op zijn plek, maar door problemen met de software van het nieuwe systeem liep het plan vertraging op. Eind 2019 was daarom niet haalbaar.

Trajectcontrole

Vanaf februari werden de trajectcontroles gefaseerd aangezet op de N-wegen. Voor het testen is elke keer drie á vier weken nodig en gebeurt daarom één voor één. De verwachting was toen dat de trajectcontrole op de N11 eind 2020 aangezet kon worden, en dat blijkt nu daadwerkelijk het geval. Op maandag 9 november wordt de trajectcontrole namelijk aangezet.

De trajectcontrole geldt van Leiden naar Alphen aan den Rijn tussen hectometer 2,2 en 5,4 en tussen hectometer 9,3 en 11,1, en van Alphen aan den Rijn naar Leiden tussen hectometer 10,9 en 9,2 en tussen hectometer 5,7 en 2,2. Op de tussenliggende kruisingen staan flitspalen, die blijven staan om de veiligheid op de kruisingen te waarborgen.

Direct effect

Uit onderzoek blijkt dat provinciale wegen tot de gevaarlijkste wegen van Nederland horen. Maar liefst 20 procent van de dodelijke slachtoffers in het verkeer valt op N-wegen. Daar moeten de trajectcontrole verandering in brengen. Inmiddels zijn tien systemen actief. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft het direct effect. “De ervaring is dat het goed en volgens planning loopt nu.”

Een trajectcontrole handhaaft de snelheid over een langere afstand. De snelheid wordt niet op één punt gemeten; het gaat om de gemiddelde snelheid tussen twee meetpunten. Trajectcontrole heeft daarmee een groot effectgebied. Het systeem controleert dag en nacht op het overtreden van de maximumsnelheid.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige gisteren 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek gisteren 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.

Calamiteiten gisteren 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Donderdag 28 maart, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 13:20

Geniet van een compleet avondje uit met het Diner & Film arrangement!

Wie houdt er nu niet van een etentje gevolgd door een avondje naar de bioscoop? Want zeg nou zelf, een etentje en de bioscoop gaan toch altijd lekker samen?! Of je nu met je vriend(in), broer, zus, moeder of opa komt of toch liever alleen geniet, dit is het perfecte arrangement voor een compleet avondje uit. Voor €42,50 per persoon kun je genieten van een 3-gangenmenu bij De Beren Alphen aan den Rijn met een bioscoopvoucher voor een film naar keuze.