Volkstuinen Alphen blij met oplossing huurverhoging

Vorig jaar werd bekend dat de Alphense volkstuinen een geleidelijke huurverhoging van 23 eurocent per vierkante meter naar 45 eurocent zouden krijgen. De verenigingen waren het hier in de eerste instantie niet mee eens maar zijn er nu toch uit gekomen met de gemeente.

“Ik ben heel content met hoe het is afgelopen”, vertelt Gert de Geest namens VTV Alphen en VTV Ridderspoor. Er zijn veel discussies geweest met de gemeente maar ze hebben erg met ons meegedacht.”

Onder de huurverhoging kwam de vereniging niet uit maar de gemeente heeft wel toegezegd het grote onderhoud voor haar rekening te nemen. “Zo staan er nog twee schuren op het terrein met asbest, dit probleem lost de gemeente op. Ook nemen zij het grote onderhoud zoals de parkeerplaatsen voor haar rekening, daar zijn wij als vereniging erg blij mee.”

De verhoging wordt over een aantal jaar verspreid. Of de verhoging leden zal kosten, weet Gert nog niet. “Natuurlijk wordt alles wat duurder maar we gaan kijken hoe we andere kosten kunnen verlagen. Als vereniging kunnen we dat denk samen met onze leden oplossen, zodat het uiteindelijk niet veel geld scheelt”, licht hij toe. “Al met al is het netjes geregeld en heeft de wethouder het netjes afgehandeld met ons. We kunnen er weer tien jaar tegenaan!”

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 17:58

Scooterrijder gewond na aanrijding

Rond 17:10 uur is er een ongeluk gebeurd met een auto en een scooter op de Steekterweg in Alphen. De scooterrijder raakte hierbij gewond.

Calamiteiten gisteren 17:11

Meerdere auto’s betrokken bij ongeval

Rond 16:50 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Oostkanaalweg bij Alphen aan den Rijn. Meerdere auto’s zijn bij het ongeval betrokken.

Advertorial Cultuur gisteren 17:09

De Nieuwe Muziekschool: cultuur in de volle breedte

De muziekschool? Daar volg je muziekles, denken mensen. En natuurlijk ís er ook veel les op de Nieuwe Muziekschool Alphen (NMSA), ruim 8500 uur per seizoen. Maar, daarnaast organiseert de toegewijde coöperatie zo veel meer: van concerten tot uitjes tot peuterprogramma’s. Met al die activiteiten bereikt de school een breed scala aan doelgroepen, van jong tot oud.

Algemeen gisteren 16:39

Groene Hart Toerisme Dag

Op maandag 18 november vindt de allereerste Groene Hart Toerisme Dag plaats in Woerden. De opening wordt verzorgd door voorzitter Kees van Velzen, tevens wethouder van de gemeente Alphen aan den Rijn.

Overige gisteren 15:45

Alphense zendmast verlicht voor intocht Sinterklaas

Zaterdag 16 november komt Sinterklaas aan in het centrum van Alphen. Ter gelegenheid hiervan kleurt de Alphense zendmast geel-rood in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 november.

Advertorial Evenementen gisteren 14:11

Pokémon liefhebbers opgelet!

Donderdag 14 november houdt de Esports Game Arena een Pokémon Fan Dag! Dit ter gelegenheid van de komst van de gloednieuwe Nintendo Switch games: Pokémon Sword & Shield. Hierbij ga je als Pokémon trainer op avontuur in de Galar-regio en ontrafel je het mysterie achter de legendarische Pokémon Zacian en Zamazenta.