Parkvilla

Volop kinderactiviteiten in de herfstvakantie bij Parkvilla

De herfstvakantie komt eraan en Parkvilla heeft een uitgebreid programma opgezet voor kinderen van alle leeftijden. Met films, theatervoorstellingen, ontbijtbuffet, workshops en een unieke combinatie van film en aansluitend een workshop.

Na het zien van de films Titina 6+ of Rosa, de kleine bloemenfee -voor alle leeftijden- kunnen kids op maandag, woensdag en vrijdag meedoen met een creatieve workshop. ‘Na de film worden de kinderen opgehaald door de docent, die ze direct meeneemt naar het schilderlokaal. Dus de kinderen zijn continue onder begeleiding. Ouders mogen natuurlijk wachten in onze foyer, maar het hoeft niet’, vertelt Cindy van der Hoorn van Parkvilla. Titina gaat over een ontdekkingsreis met het dappere hondje Titina. Rosa, de kleine bloemenfee is een animatiefilm over een klein bloemelfje die haar rozenstruik nooit durft te verlaten. Tot ze een avontuurlijke vlinder ontmoet.

Drie theatervoorstellingen

Er zijn drie theatervoorstellingen gepland. Op 15 oktober start het theater met Egalus voor 4+, een vrolijke voorstelling over een kleine egel met grootste daden, gebaseerd op het gelijknamige prenten van de Kinderboekenweek 2022. Vrijdag 20 oktober is er de familievoorstelling Wolf. Drie jaar lang heeft Cees van Kempen tussen de wolven in de bossen geleefd. Een multimediale theatervoorstelling over de avonturen die Cees beleefde in de wondere wereld van de wolf. Voor de allerkleinsten is er Wiegeling voor 6 – 18 maanden. In een geborgen omgeving gaan een zangeres, een klarinettist en een udspeler muzikale ontmoetingen aan met het piepjonge publiek. Frisse Oren creëert een zen-sfeer voor mini-mensjes.

"Op woensdagochtend kunnen kinderen geniet van een uitgebreid ontbijtbuffet. We hopen veel kinderen te mogen verwelkomen, er is genoeg te doen", aldus Cindy van der Hoorn.

Meer info en tickets: www.parkvilla.nl/herfstvakantie 


Meer nieuws

Overige gisteren 13:48

Nieuwe voorzitter Stichting Vrienden van de Adventskerk

Stichting Vrienden van de Adventskerk heeft met ingang van deze maand weer een nieuwe enthousiaste voorzitter. Dirk Dirkzwager heeft de voorzittershamer opgepakt en zal samen met de andere vijf bestuursleden verder werken aan het behoud en het in goede conditie houden van de meer dan honderdjarige Adventskerk.

Onderwijs gisteren 11:40

Eindexamenkandidaten horen vandaag of ze geslaagd zijn

Vandaag is een spannende dag voor ongeveer 191.000 middelbare scholieren in Nederland. Zij horen namelijk of ze geslaagd zijn voor hun eindexamen. Als dat het geval is, kunnen zij de vlag uithangen met hun schooltas eraan. Voor degenen die niet geslaagd zijn, volgt binnenkort een herkansing. Het definitieve aantal geslaagden wordt pas in het najaar bekendgemaakt.  

Advertorial Voorstelling gisteren 09:51

Castellum viert Keti Koti met de gedenkwaardige voorstelling 'Tula & Juliet'

Dit jaar organiseert de gemeente Alphen aan den Rijn een driedaags evenement ter gelegenheid van Keti Koti, de herdenking van het koloniale en slavernijverleden en de viering van de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij. Dit evenement staat tevens in het teken van de viering van vrijheid en gelijkwaardigheid. De eerste dag van dit driedaags evenement, maandag 1 juli, vindt plaats in Castellum met de voorstelling ‘Tula & Juliet, mijn overgrootmoeder de slavin’.

Calamiteiten 11 jun. 2024 20:54

Twee gewonden na aanrijding tussen wielrenners

Dinsdagavond heeft een ongeluk plaatsgevonden op de Compierekade in Alphen aan den Rijn, waarbij wielrenners op elkaar zijn gebotst. Bij het ongeval raakten twee personen gewond.

Advertorial Eten en drinken 11 jun. 2024 16:46

Ervaar de Aziatische keuken bij restaurant Yumei

Yu Mei is niet alleen de eigenaresse, maar ook de ziel van het restaurant. Haar passie voor koken komt voort uit haar jeugd in China, waar ze de kunst van het koken leerde van haar moeder. Met deze diepgewortelde kennis en liefde voor de Chinese keuken, brengt ze samen met haar kok elke dag authentieke gerechten naar haar klanten.