Josh Walet
Blog Sport

Voor ARC breken heftige weken aan, Alphia gaat op bezoek bij Nieuwkoop

Zoals bekend is heeft ARC al een periodetitel in de knip, maar Mark Evers en zijn mannen doen samen met FC Rijnvogels en Capelle ook nog mee om het kampioenschap.

Beide clubs komen nog naar Alphen, op 26 en 28 mei. Ze hebben momenteel een voorsprong van drie punten op de Racing. Zaterdag wordt Capelle – FC Rijnvogels gespeeld. Als dat nu eens een gelijkspel wordt en ARC wint de uitwedstrijd tegen Rijsoord, dan is ARC opeens tot op een punt genaderd. Althans, er mag van uit worden gegaan dat ARC zelf van het al gedegradeerde Rijsoord wint. Met uitzondering van het duel bij ARC hebben FC Rijnvogels en Capelle nog een relatief gemakkelijk programma. De Katwijkse Rijnvogels krijgen nog te maken met Smitshoek en Zwaluwen V en Capelle voetbalt nog tegen Achilles’29 (al gedegradeerd) en DUNO.

Alphia gaat op bezoek bij Nieuwkoop en dat is altijd een lastige opponent. In Alphen won de thuisclub met 1-0, maar dat zegt niets omdat de rivaliteit groot is. Voor Alphia is er nog veel te behalen. Het team van Marcel Vondeling is leider in de derde periode en kan ook op een hoge notering op de ranglijst nog een nacompetitieplaats afdwingen. De club staat tweede en kan zelfs nog kampioen worden. Het lange tijd schier onbenaderbare FC Oudewater zag de voorsprong in de afgelopen weken slinken tot nog maar twee punten. Dinsdagavond speelde Alphia overigens op eigen veld met 0-0 gelijk tegen Alphia en liet daarmee de kans om lijstaanvoerder te worden liggen.

Bij de wedstrijden Alphense Boys zaterdag – Nicolaas Boys, Alphen – HWD en Alphense Boys – Quick 1887 staat voor de thuisclubs niets meer op het spel. Dat geldt wel voor Be Quick 1887 dat via een tweede, derde of zelfs vierde plaats nog een ticket voor de nacompetitie kan binnen hengelen. Deze wedstrijd wordt overigens al zaterdagavond, aanvang 17:30 uur, gespeeld.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Limesjaar 2022 gisteren 17:57

Zomerkleding, winterkleding en iets over de garnizoenen

Wist je dat er weinig bekend is over de garnizoenen die castellum Albaniana bewoonden, omdat er bijna geen archeologische vondsten zijn gedaan waaruit dit blijkt? En wat is het verschil tussen de winterkleding en de zomerkleding van de soldaten? Dit en meer nieuwe artikelen op Romeins Alphen.

Politiek gisteren 16:48

De speerpunten van Nieuw Elan, VVD, CDA en D66

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen hebben alle partijen zich sterk gemaakt voor hun eigen speerpunten. Nieuw Elan, VVD, CDA en D66 zijn nu gekomen met een gezamenlijk coalitieakkoord. De vraag is dan: wat hebben zij bereikt vanuit hun eigen verkiezingsprogramma.