Josh Walet

Voor de zomer meer duidelijkheid over nieuwe locatie TV Nieuwe Sloot

Eerder deze maand kreeg Tennisvereniging Nieuwe Sloot slecht nieuws: het racketcentrum kon niet vernieuwd worden. Sinds vorige week kan de vereniging weer wat optimistischer naar de toekomst kijken. Voor de zomer komt namelijk meer duidelijkheid over een nieuwe locatie.

Dit bleek uit een gesprek tussen de voorzitter van de vereniging en wethouder Gert-Jan Schotanus. Tot er een nieuwe accommodatie is kunnen de tennissers de huidige banen blijven gebruiken.

Geen vernieuwing, wel huizen

Het afgelopen jaar is gewerkt aan participatie met vooral buurtbewoners, de omwonenden, en gebruikers van het racketcentrum. Ook is een nieuwe voorkeursvariant ontwikkeld met minder hoge woontorens. Geen van de varianten zullen echter doorgang vinden. De gemeente heeft de plannen namelijk in de prullenbak gegooid en onderzoekt een nieuw plan. Zonder tenniscomplex.

Daar baalde de tennisvereniging van. Zij spelen namelijk al 30 jaar op de huidige banen. Volgens de gemeente kan het plan niet door gaan omdat de kosten voor zowel een nieuwe woonwijk als een nieuw tenniscentrum te hoog worden. Dit vanwege inflatie, de stijging van materiaalkosten en de huidige marktrente.

Nieuwe locatie

Wethouder Schotanus heeft de vereniging verzekerd dat er naar een plek wordt gezocht. Dit zal vergelijkbaar zijn met het initiële plan. Ook zal de locatie in een straal van 1,5 kilometer van de huidige plek liggen. Volgens de vereniging zouden de buitenbanen en een racketsporthal op twee verschillende locaties kunnen komen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Gemeente vandaag 17:30

Gespannen sfeer bij bijeenkomst tijdelijke huisvesting Steekterweg

Woensdagavond vond een informatiebijeenkomst over tijdelijke opvang voor Oekraïners aan de Steekterweg plaats. Dit omdat er onder bewoners onrust heerst over de locatie en de aantallen die opgevangen zullen worden. Het werd een verhitte avond.

Evenementen vandaag 16:23

Kaartverkoop Zomerspektakel gesloten: vrijdagavond volledig uitverkocht

Nog heel even en dan is het weer zover: het Zomerspektakel aan het Meer. Met elk jaar zo’n 70.000 bezoekers in één weekend belooft het ook dit jaar een knallende editie te worden. Dat Alphenaren er zin in hebben blijkt uit de kaartverkoop; de tickets voor de vrijdagavond zijn volledig uitverkocht.

Advertorial Sport vandaag 14:03

Padellen met jouw sportvereniging bij Sunset Padel

Het sportseizoen zit er voor veel sportclubs (bijna) op. Stilzitten doe je natuurlijk niet, dus probeer eens een andere toffe sport en blijf lekker fit. Kom padellen bij Sunset Padel met je teamgenoten! Sportverenigingen kunnen nu tot 1 juli gebruik maken van een speciale actie. 

Calamiteiten vandaag 12:52

Ambulancedienst waarschuwt voor valse meldingen: “Besef welke gevolgen het heeft”

Afgelopen weekend kreeg de ambulancedienst een melding van een vermeende reanimatie. Eenmaal aangekomen bij de desbetreffende woning bleek het om een valse melding te gaan. De ambulancedienst neemt je mee in hun belevenis van die dag. “Besef jij welke gevolgen het heeft als je denkt een grapje met iemand uit te halen?”

Evenementen vandaag 11:41

Alles wat je moet weten voordat je naar het Zomerspektakel aan het Meer gaat

Het Zomerspektakel aan het Meer staat voor de deur. De laatste 100 kaarten zijn gisteren in de verkoop gegaan en de organisatie verwacht vandaag uit te kopen. Om ervoor te zorgen dat jij goed voorbereid naar het festival kunt gaan, hebben we alle essentiële informatie voor je op een rijtje gezet.