Josh Walet

Voor de zomer meer duidelijkheid over nieuwe locatie TV Nieuwe Sloot

Eerder deze maand kreeg Tennisvereniging Nieuwe Sloot slecht nieuws: het racketcentrum kon niet vernieuwd worden. Sinds vorige week kan de vereniging weer wat optimistischer naar de toekomst kijken. Voor de zomer komt namelijk meer duidelijkheid over een nieuwe locatie.

Dit bleek uit een gesprek tussen de voorzitter van de vereniging en wethouder Gert-Jan Schotanus. Tot er een nieuwe accommodatie is kunnen de tennissers de huidige banen blijven gebruiken.

Geen vernieuwing, wel huizen

Het afgelopen jaar is gewerkt aan participatie met vooral buurtbewoners, de omwonenden, en gebruikers van het racketcentrum. Ook is een nieuwe voorkeursvariant ontwikkeld met minder hoge woontorens. Geen van de varianten zullen echter doorgang vinden. De gemeente heeft de plannen namelijk in de prullenbak gegooid en onderzoekt een nieuw plan. Zonder tenniscomplex.

Daar baalde de tennisvereniging van. Zij spelen namelijk al 30 jaar op de huidige banen. Volgens de gemeente kan het plan niet door gaan omdat de kosten voor zowel een nieuwe woonwijk als een nieuw tenniscentrum te hoog worden. Dit vanwege inflatie, de stijging van materiaalkosten en de huidige marktrente.

Nieuwe locatie

Wethouder Schotanus heeft de vereniging verzekerd dat er naar een plek wordt gezocht. Dit zal vergelijkbaar zijn met het initiële plan. Ook zal de locatie in een straal van 1,5 kilometer van de huidige plek liggen. Volgens de vereniging zouden de buitenbanen en een racketsporthal op twee verschillende locaties kunnen komen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 09:42

Mis het niet: Scoor nu je tickets voor het ultieme Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni is het tijd voor een fantastisch Hollands feest met topartiesten! Kom langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets zijn al uitverkocht! Voor vroege vogels is er een speciale Hollandse deal voor slechts €19,95!

Sport gisteren 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken gisteren 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.