Josh Walet

Voor de zomer meer duidelijkheid over nieuwe locatie TV Nieuwe Sloot

Eerder deze maand kreeg Tennisvereniging Nieuwe Sloot slecht nieuws: het racketcentrum kon niet vernieuwd worden. Sinds vorige week kan de vereniging weer wat optimistischer naar de toekomst kijken. Voor de zomer komt namelijk meer duidelijkheid over een nieuwe locatie.

Dit bleek uit een gesprek tussen de voorzitter van de vereniging en wethouder Gert-Jan Schotanus. Tot er een nieuwe accommodatie is kunnen de tennissers de huidige banen blijven gebruiken.

Geen vernieuwing, wel huizen

Het afgelopen jaar is gewerkt aan participatie met vooral buurtbewoners, de omwonenden, en gebruikers van het racketcentrum. Ook is een nieuwe voorkeursvariant ontwikkeld met minder hoge woontorens. Geen van de varianten zullen echter doorgang vinden. De gemeente heeft de plannen namelijk in de prullenbak gegooid en onderzoekt een nieuw plan. Zonder tenniscomplex.

Daar baalde de tennisvereniging van. Zij spelen namelijk al 30 jaar op de huidige banen. Volgens de gemeente kan het plan niet door gaan omdat de kosten voor zowel een nieuwe woonwijk als een nieuw tenniscentrum te hoog worden. Dit vanwege inflatie, de stijging van materiaalkosten en de huidige marktrente.

Nieuwe locatie

Wethouder Schotanus heeft de vereniging verzekerd dat er naar een plek wordt gezocht. Dit zal vergelijkbaar zijn met het initiële plan. Ook zal de locatie in een straal van 1,5 kilometer van de huidige plek liggen. Volgens de vereniging zouden de buitenbanen en een racketsporthal op twee verschillende locaties kunnen komen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Gemeente gisteren 16:18

De fietsrotonde nabij het NS-station is verwijderd

De fietsrotonde langs de Prins Bernhardlaan nabij het NS-station in Alphen aan den Rijn is verwijderd. De rotondes wordt vaak verkeerd gebruikt (tegen de richting in) en vormt een obstakel midden op het fietspad. Met het verwijderen van de fietsrotonde ontstaat er meer ruimte, waardoor je als fietser comfortabeler en zonder hinderlijke obstakels je route kunt vervolgen.

Stadsdichter gisteren 15:45

Chanty Louis is de nieuwe stadsdichter van Alphen

Zondag werd de nieuwe stadsdichter van Alphen gekozen. Lars Ferwerda gaf het stokje over aan de Alphense Chanty Louis (31). Ze schrijft gedichten over streven naar verbinding en strijden tegen racisme.

Evenement gisteren 13:43

Geslaagd Alphens Boksgala met hoogstaande gevechten

In de Rijnstreekhal vond afgelopen zaterdag het jaarlijkse Alphense Boksgala plaats, georganiseerd door Boksschool Teus de Kruyf. Met een tribune die tot de nok toe gevuld was, was het evenement een groot succes met zeventien amateurpartijen en drie professionele gevechten.