Josh Walet

Voor nachtegaaltjes én valse kraaien: Alphenaren kunnen nu zonder schroom zingen op het zangfietspad

Het zangfietspad was nog niet eens officieel geopend of wethouder Gert-Jan Schotanus kwam al zingend op zijn fiets aanrijden. Bicycle, I want to ride my bicycle, zong hij. Niet helemaal zuiver en zijn stem sloeg over, maar dat is nu precies de bedoeling van het zangfietspad: zuiver zingen hoeft niet.

Of je nu loepzuiver of juist zo vals als een kraai zingt, op het zangfietspad kan het allemaal. Donderdagmiddag is het zangfietspad in het bijzijn van wethouder Gert-Jan Schotanus, de nieuwe kinderburgemeester Safae en de initiatiefneemster officieel geopend. Het fietspad vind je op het Ravelijnpad, ter hoogte van de Compierekade. Je herkent het zangfietspad aan het speciale blauwe verkeersbord. “Hier mag je officieel (mee) zingen op de fiets! Geen vreemde pauzes meer in je liedje omdat er iemand langs fietst”, staat erop.

Zonder schaamte (mee)zingen

Het initiatief voor het zangfietspad komt van de Alphense Céline Strijker. Zij kwam op het idee toen ze ergens anders een zangfietspad zag. En dat zag ze in haar eigen woonplaats ook wel zitten. Zelf woont Céline op ongeveer een kwartier loopafstand van het zangfietspad op het Ravelijnpad, maar dat ze even onderweg is maakt het enthousiasme er zeker niet minder om. Met een grote glimlach op haar gezicht fietst ze samen met de wethouder en de nieuwe kinderburgemeester al zingend over het fietspad.

Helemaal zuiver klinkt het niet, maar dat is nu ook precies de bedoeling. Op het zangfietspad hoef je geen schaamte te voelen als je misschien net niet helemaal zuiver zingt terwijl je fietst. Een toegevoegde waarde voor Alphen, vindt de kersverse kinderburgemeester. “Het zorgt voor veel meer gezelligheid”, glundert ze. Ook wethouder Schotanus vindt het zangfietspad een mooie toevoeging voor Alphen. “Het is heerlijk om te zingen op de fiets. Dat kan iedereen nu naar hartenlust doen!”

Ravelijnpad meest geschikt

Met de introductie van het zangfietspad volgt Alphen in de voetsporen van steden als Dongenvaart, Houten, Amstelveen, Zoetermeer en Leiden. Zij hebben al een zangfietspad. “Toen Céline met dit idee kwam waren we eigenlijk gelijk enthousiast”, zegt Schotanus. “We zijn toen gelijk gaan kijken welk fietspad daarvoor het meest geschikt was. Belangrijk was dat het een lang fietspad was, zonder al te veel kruisingen met andere wegen of fietspaden. Dat is het geval bij het Ravelijnpad.”

Zelf zal de wethouder er ongetwijfeld nog vaker gebruik van maken. “Ik kom hier regelmatig als ik ga hardlopen. Soms zing ik al mee, maar dat zal ik nu nog vaker gaan doen. Het is dus niet alleen een zangfietspad, maar eigenlijk ook een zangvoetpad. Hopelijk kom ik veel mensen tegen die ook lekker (mee)zingen!”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 09:42

Mis het niet: Scoor nu je tickets voor het ultieme Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni is het tijd voor een fantastisch Hollands feest met topartiesten! Kom langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets zijn al uitverkocht! Voor vroege vogels is er een speciale Hollandse deal voor slechts €19,95!

Sport gisteren 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken gisteren 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.