Josh Walet

Voor nachtegaaltjes én valse kraaien: Alphenaren kunnen nu zonder schroom zingen op het zangfietspad

Het zangfietspad was nog niet eens officieel geopend of wethouder Gert-Jan Schotanus kwam al zingend op zijn fiets aanrijden. Bicycle, I want to ride my bicycle, zong hij. Niet helemaal zuiver en zijn stem sloeg over, maar dat is nu precies de bedoeling van het zangfietspad: zuiver zingen hoeft niet.

Of je nu loepzuiver of juist zo vals als een kraai zingt, op het zangfietspad kan het allemaal. Donderdagmiddag is het zangfietspad in het bijzijn van wethouder Gert-Jan Schotanus, de nieuwe kinderburgemeester Safae en de initiatiefneemster officieel geopend. Het fietspad vind je op het Ravelijnpad, ter hoogte van de Compierekade. Je herkent het zangfietspad aan het speciale blauwe verkeersbord. “Hier mag je officieel (mee) zingen op de fiets! Geen vreemde pauzes meer in je liedje omdat er iemand langs fietst”, staat erop.

Zonder schaamte (mee)zingen

Het initiatief voor het zangfietspad komt van de Alphense Céline Strijker. Zij kwam op het idee toen ze ergens anders een zangfietspad zag. En dat zag ze in haar eigen woonplaats ook wel zitten. Zelf woont Céline op ongeveer een kwartier loopafstand van het zangfietspad op het Ravelijnpad, maar dat ze even onderweg is maakt het enthousiasme er zeker niet minder om. Met een grote glimlach op haar gezicht fietst ze samen met de wethouder en de nieuwe kinderburgemeester al zingend over het fietspad.

Helemaal zuiver klinkt het niet, maar dat is nu ook precies de bedoeling. Op het zangfietspad hoef je geen schaamte te voelen als je misschien net niet helemaal zuiver zingt terwijl je fietst. Een toegevoegde waarde voor Alphen, vindt de kersverse kinderburgemeester. “Het zorgt voor veel meer gezelligheid”, glundert ze. Ook wethouder Schotanus vindt het zangfietspad een mooie toevoeging voor Alphen. “Het is heerlijk om te zingen op de fiets. Dat kan iedereen nu naar hartenlust doen!”

Ravelijnpad meest geschikt

Met de introductie van het zangfietspad volgt Alphen in de voetsporen van steden als Dongenvaart, Houten, Amstelveen, Zoetermeer en Leiden. Zij hebben al een zangfietspad. “Toen Céline met dit idee kwam waren we eigenlijk gelijk enthousiast”, zegt Schotanus. “We zijn toen gelijk gaan kijken welk fietspad daarvoor het meest geschikt was. Belangrijk was dat het een lang fietspad was, zonder al te veel kruisingen met andere wegen of fietspaden. Dat is het geval bij het Ravelijnpad.”

Zelf zal de wethouder er ongetwijfeld nog vaker gebruik van maken. “Ik kom hier regelmatig als ik ga hardlopen. Soms zing ik al mee, maar dat zal ik nu nog vaker gaan doen. Het is dus niet alleen een zangfietspad, maar eigenlijk ook een zangvoetpad. Hopelijk kom ik veel mensen tegen die ook lekker (mee)zingen!”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.