Josh Walet

Voor nachtegaaltjes én valse kraaien: Alphenaren kunnen nu zonder schroom zingen op het zangfietspad

Het zangfietspad was nog niet eens officieel geopend of wethouder Gert-Jan Schotanus kwam al zingend op zijn fiets aanrijden. Bicycle, I want to ride my bicycle, zong hij. Niet helemaal zuiver en zijn stem sloeg over, maar dat is nu precies de bedoeling van het zangfietspad: zuiver zingen hoeft niet.

Of je nu loepzuiver of juist zo vals als een kraai zingt, op het zangfietspad kan het allemaal. Donderdagmiddag is het zangfietspad in het bijzijn van wethouder Gert-Jan Schotanus, de nieuwe kinderburgemeester Safae en de initiatiefneemster officieel geopend. Het fietspad vind je op het Ravelijnpad, ter hoogte van de Compierekade. Je herkent het zangfietspad aan het speciale blauwe verkeersbord. “Hier mag je officieel (mee) zingen op de fiets! Geen vreemde pauzes meer in je liedje omdat er iemand langs fietst”, staat erop.

Zonder schaamte (mee)zingen

Het initiatief voor het zangfietspad komt van de Alphense Céline Strijker. Zij kwam op het idee toen ze ergens anders een zangfietspad zag. En dat zag ze in haar eigen woonplaats ook wel zitten. Zelf woont Céline op ongeveer een kwartier loopafstand van het zangfietspad op het Ravelijnpad, maar dat ze even onderweg is maakt het enthousiasme er zeker niet minder om. Met een grote glimlach op haar gezicht fietst ze samen met de wethouder en de nieuwe kinderburgemeester al zingend over het fietspad.

Helemaal zuiver klinkt het niet, maar dat is nu ook precies de bedoeling. Op het zangfietspad hoef je geen schaamte te voelen als je misschien net niet helemaal zuiver zingt terwijl je fietst. Een toegevoegde waarde voor Alphen, vindt de kersverse kinderburgemeester. “Het zorgt voor veel meer gezelligheid”, glundert ze. Ook wethouder Schotanus vindt het zangfietspad een mooie toevoeging voor Alphen. “Het is heerlijk om te zingen op de fiets. Dat kan iedereen nu naar hartenlust doen!”

Ravelijnpad meest geschikt

Met de introductie van het zangfietspad volgt Alphen in de voetsporen van steden als Dongenvaart, Houten, Amstelveen, Zoetermeer en Leiden. Zij hebben al een zangfietspad. “Toen Céline met dit idee kwam waren we eigenlijk gelijk enthousiast”, zegt Schotanus. “We zijn toen gelijk gaan kijken welk fietspad daarvoor het meest geschikt was. Belangrijk was dat het een lang fietspad was, zonder al te veel kruisingen met andere wegen of fietspaden. Dat is het geval bij het Ravelijnpad.”

Zelf zal de wethouder er ongetwijfeld nog vaker gebruik van maken. “Ik kom hier regelmatig als ik ga hardlopen. Soms zing ik al mee, maar dat zal ik nu nog vaker gaan doen. Het is dus niet alleen een zangfietspad, maar eigenlijk ook een zangvoetpad. Hopelijk kom ik veel mensen tegen die ook lekker (mee)zingen!”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 17:06

Geen last meer van warme nachten

Dit weekend kunnen de temperaturen oplopen tot 30 graden. Zie je er ook zo tegen op? Die warme zomernachten… Bloedheet in bed en zwetend wakker worden. Gelukkig kan dat anders! Met Dutch Dream Slaapcomfort kom je goed voorbereid de warme zomernachten door.

Gemeente gisteren 15:59

Gemeente onderzoekt ondermijning in buitengebied

In augustus 2022 heeft de Gemeente een onderzoek gestart naar ondermijning in het buitengebied. Dit onderzoek, waarbij 198 adressen zijn bezocht, is onlangs afgerond.