Josh Walet

Voorbereidende werkzaamheden Steekterpoort half augustus van start

In de Steekterpoort krijgt Alphen aan den Rijn een nieuw bedrijventerrein. Om ervoor te zorgen dat de bouwontwikkelingen daar op een duurzame en verantwoorde manier plaatsvinden, wordt het watersysteem uitgebreid.

In de Steekterpoort komen nieuwe distributiecentra van onder andere PostNL en Stahlberg. Voor deze gebouwd kunnen worden, moeten eerst de riolering en watergangen worden aangepast. Half augustus starten het bouwteam met de voorbereidende werkzaamheden voor de watercompensatie. Hierbij zal het gaan om de volgende werkzaamheden:

  • Aanbrengen van bouwhekken;
  • Aanbrengen van de afvoerroute voor de vrijgekomen grond uit de graafwerkzaamheden;
  • Snoeien van overhangend groen;
  • Vlak maken van de grond om rijplaten aan te kunnen brengen;
  • Maaien (klepelen) van het werkterrein.

Begin september starten de werkzaamheden voor het ontgraven en afvoeren van de grond voor de watercompensatie. Deze werkzaamheden duren tot half december. Tijdens de werkzaamheden kunnen omwonenden en automobilisten enige hinder ondervinden. “Voor het uitvoeren van deze werkzaamheden gebruiken wij hoofdzakelijk graafmachines. De vrijgekomen grond wordt afgevoerd met vrachtwagens. Dit vrachtverkeer rijdt vanaf de Limeslus richting de N207”, aldus de Gemeente.

Bouwdepot

Voor het uitvoeren van de werkzaamheden is het nodig om een bouwopslag (bouwdepot) in te richten. Deze bouwopslag staat op een deel van het perceel waar momenteel het hondenspeelpark is, aan de Oostgouweweg. Een deel van de vrijgekomen grond uit de watercompensatie zal tijdelijk worden opgeslagen op het bouwdepot.

Op de hoogte blijven van de werkzaamheden? Kijk op de website van project Steekterpoort.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 15:50

Burgemeester en wethouders teleurgesteld in houding Rijksoverheid

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn is niet blij met de Nederlandse politiek. De Rijksoverheid blijft vasthouden aan bezuinigingen op het Gemeentefonds. Daarom moeten alle gemeenten fors bezuinigen. Vanuit het Alphense college wordt geprobeerd om, samen met andere gemeenten, druk uit te oefenen op het Rijk om meer geld beschikbaar te stellen.

Politiek vandaag 14:34

Bezuinigen op sporthallen en zwembad

In de bezuinigingsplannen van het Alphense college van burgemeester en wethouders zit ook een aantal maatregelen voor de sportvoorzieningen. Er wordt vooralsnog maar één binnenhal aan De Bijlen gebouwd en zwembad De Hoorn wordt waarschijnlijk afgestoten.

Advertorial Muziek vandaag 13:18

Een tribute aan Steely Dan zoals nooit tevoren

In de wereld van Steely Dan-liefhebbers staat The Royal Dutch Scam hoog aangeschreven, zowel nationaal als internationaal. Met een tienkoppige band van topmuzikanten, onder leiding van frontman Lo van Gorp, weten ze de magie van Steely Dan's legendarische studio-albums zoals 'Gaucho' en 'Aja' moeiteloos tot leven te brengen op het podium.

Politiek vandaag 12:06

Gratis anderhalf uur parkeren in Alphens centrum wordt afgeschaft

De eerste anderhalf uur gratis parkeren in de grote parkeergarages, achter de slagboom, wordt afgeschaft. Voortaan is het eerste halfuur gratis en het uur erna kost 1 euro. Het algemene parkeertarief gaat na deze anderhalf uur met vijftig cent per uur omhoog naar 3 euro.

Overige vandaag 10:49

Veilig met de fiets de weg op

Alphen Vitaal organiseert in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, fietsservice Totaal en een fysiotherapeut Djim Kromhout een tweedaagse fietscursus speciaal voor volwassenen en senioren die zich onzeker voelen op de fiets.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 09:23

The Center of Beauty Institute wint prestigieuze Beauty Award

Na een ondernemersreis van bijna acht maanden heeft The Center of Beauty Institute de prestigieuze Beauty Award 2024 gewonnen voor Dé Beste Schoonheidssalon van Nederland. "Ik kan het bijna niet geloven. Wat begon als een droom, werd een plan en uiteindelijk een doel," aldus eigenaresse Carmen. "Het doel om mee te doen met de Beauty Award was om ervan te leren, mezelf verder te ontwikkelen en mijn bedrijf eens goed onder de loep te nemen."