Archieffoto Josh Walet

Voorbereidingen voor nieuwe ronde coronavaccinatie in volle gang

Over een week gaat de nieuwe ronde voor coronavaccinatie van start. GGD Hollands Midden is druk bezig met het treffen van de laatste voorbereidingen om dit zo goed mogelijk te laten verlopen.

De nieuwe vaccinatieronde wordt in gang gezet om de bescherming op peil te brengen. “Er wordt rekening gehouden met meer coronabesmettingen in het najaar. Een coronavaccinatie beschermt je tegen ernstige ziekte en sterfte en verkleint de kans dat je anderen besmet. Maar deze effecten nemen in de loop van de tijd af”, licht GGD Hollands Midden toe.

“Een herhaalprik zorgt dat je afweersysteem het coronavirus weer goed herkent en in actie komt als dat nodig is. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen de herhaalprik halen, zodat minder mensen ernstig ziek worden. Het voorkomt dat de zorg het te druk krijgt en helpt bij het openhouden van de samenleving.”

Ruimere openingstijden

GGD Hollands Midden start met vaccineren op de huidige drie grote locaties in Alphen aan den Rijn, Gouda en Leiden. “Hier kunnen we snel en efficiënt veel mensen vaccineren. Onze vaccinatielocaties zijn vanaf 19 september zeven dagen per week open van 08:00 tot 15:30 uur. Voorlopig kan de herhaalprik alleen op afspraak worden gehaald”, laat GGD Hollands Midden weten. “Er wordt geprikt met vernieuwde vaccins die zijn aangepast aan de omikronvariant.”

Laatste voorbereidingen

Op dit moment is GGD Hollands Midden druk bezig met de laatste voorbereidingen treffen. “De personele bezetting is rond. Onder hen zijn opvallend veel mensen die al eerder bij de GGD werkten en zich nu opnieuw willen inzetten. De medewerkers volgen momenteel de benodigde training om hun kennis en vaardigheden op peil te brengen voor de nieuwe vaccinatieronde.”

GGD Hollands Midden vervolgt: “Op de drie locaties worden priklijnen gereedgemaakt om in totaal tegen de 5.000 prikken per dag te kunnen zetten. Mocht het nodig zijn, kan in korte tijd opgeschaald worden naar 10.000 vaccinaties per dag. De verwachting is dan ook dat iedereen die wil, snel gevaccineerd kan worden.”

Uitnodiging

Mensen die dit jaar 60 jaar of ouder zijn, krijgen een uitnodigingsbrief van het RIVM. Dit gebeurt stapsgewijs van oud naar jong. De eerste uitnodigingen liggen 13 september op de mat. Zorgorganisaties nodigen de komende weken bewoners en medewerkers uit.

Ben je jonger dan 60 en ontvang je jaarlijks een uitnodiging voor de griepprik? Dan krijg je vanaf de eerste helft van oktober via je huisarts een uitnodiging voor de herhaalprik tegen corona. Dit geldt ook voor mensen jonger dan 60 met het syndroom van Down. Hierna wordt de rest van de bevolking van 12 jaar en ouder via de media opgeroepen.

Voorwaarden voor een herhaalprik

Je kan de herhaalprik alleen krijgen als je de basisserie hebt gehad. De basisserie bestaat uit twee prikken tegen corona (of één in geval van het Janssen-vaccin of na een coronabesmetting). Bovendien moet het minimaal drie maanden geleden zijn dat je de laatste prik of coronabesmetting had. Ook als je na de basisprik(ken) al één of meerdere coronavaccinaties (booster en/of herhaalprik) hebt gehad, mag je in deze vaccinatieronde opnieuw een herhaalprik halen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 11:49

Rijschool Toppie zoekt gedreven rij-instructeurs voor hun team

Rijschool Toppie, een rijschool in Alphen aan den Rijn, is op zoek naar enthousiaste rij-instructeurs om hun team te versterken. Het behalen van een rijbewijs is een belangrijke mijlpaal in het leven van velen, en Rijschool Toppie streeft ernaar om dit moment voor hun leerlingen onvergetelijk te maken door hoogwaardige begeleiding te bieden.

Feestdagen vandaag 10:01

Bekijk hier alle activiteiten voor Koningsdag 2024!

Dit weekend viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat jij kunt doen zaterdag? Lees snel verder!

Advertorial Evenementen vandaag 09:07

Word vriend van het Bevrijdingsfestival

Het is bijna zover. Op 5 mei vieren we onze vrijheid met het gratis Bevrijdingsfestival in het centrum van Alphen. Vind jij het belangrijk om elk jaar stil te blijven staan bij onze vrijheid? En houd je ook van een feestje? Word dan Vriend van het Bevrijdingsfestival en doneer eenmalig een bedrag naar keuze.

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.