Dinsdag is de inschrijving voor het Alphense hardloopevenement de 20 van Alphen weer van start gegaan. De 50e en daarmee gouden editie van de 20 van Alphen, wordt gehouden op zondag 1 maart 2015.

Omdat de hardloopwedstrijd volgend jaar voor de 50e keer wordt georganiseerd, wordt de 20 van Alphen voor één keer omgedoopt tot 'De 20 van Goud'. Volgens de organisatie krijgt alles deze editie een extra gouden randje. 

De 5 x 10 km Estafetteloop
Naast de afstanden van 1 km, 2,5 km, 5 km, 10 km en 20 km is nu ook de 5 x 10 km Estafetteloop toegevoegd om extra glans te geven aan het evenement. 

Deze afstand loop je met je vrienden, hardloopmaatjes, familie of teamleden en samen leg je deze gouden afstand af. Een echte teamprestatie. De wissels vinden plaats op het terrein van de atletiekverening AAV '36, waar je teamleden en andere teams met elkaar de dag doorbrengen. Uiteindelijk finish je gezamenlijk met je team op het feestterrein van het Rijnplein, waar jullie de overwinning kunnen vieren met alle overige deelnemers. 

De 5 x 10 km Estafetteloop is uniek in Nederland en wordt slecht eenmaal door de organisatie van de 20 van Alphen georganiseerd. Er is op deze afstand plek voor 200 teams.

Inschrijven
Voorinschrijven kan tot en met 18 februari 2015. Ook op de wedstrijddag zelf kan nog ingeschreven worden.