Ingezonden
Advertorial Overige

Voorjaarsactie VoorFietsen: in maart en april gratis een poetsbeurt bij een onderhoudsbeurt!

Het voorjaar is in zicht, en het mooie weer komt er bijna aan. Tijd om de fiets dus weer tevoorschijn te halen! Maar voordat je enthousiast op de fiets springt is het wel zo verstandig om deze eerst een onderhoudsbeurt te geven en helemaal na te laten kijken. En voor wie dit in de maand maart of april laat doen geeft Auke van VoorFietsen er een gratis poetsbeurt bij.

Veel mensen vragen zich af of een onderhoudsbeurt voor je fiets nou echt wel nodig is. Het antwoord op die vraag is makkelijk. “Een onderhoudsbeurt is eigenlijk een update van je fiets en voorkomt in de meeste gevallen dat je fiets dure reparaties nodig heeft. Je kunt het zien als een apk voor je fiets. Vaak is het bij reparatie al te laat en zijn er onderdelen stuk aan je fiets die vervangen dienen te worden. Wanneer je je fiets laat onderhouden kunnen we dit voor zijn”, legt Auke uit. “Zo voorkom je niet alleen vroegtijdige slijtage en gaat je fiets langer mee, maar je loopt ook minder risico op pech onderweg.”

Onderhoudsbeurt fiets: Wat kun je verwachten?

Tijdens een onderhoudsbeurt wordt de fiets volledig nagekeken om ervoor te zorgen dat jij lekker blijft fietsen, en dat de fiets zelf in topconditie blijft. Tijdens een onderhoudsbeurt wordt er gekeken naar alle draaiende en slijtage gevoelige delen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Stellen en smeren van alle draaiende delen
  • Controleren van de bandenspanning
  • Stellen en smeren van de ketting
  • Controleren van de verlichting
  • Afstellen en smeren van de remmen
  • Richten en spannen van de spaken
  • Afstellen van speling op het balhoofd en de wielen
  • Controleren van de assen
  • Afstellen van de versnelling

“Het gebeurt wel eens dat ik er tijdens een onderhoudsbeurt achter kom dat er onderdelen vervangen moeten worden. Dit doe ik altijd in overleg. Je komt dus niet voor verrassingen te staan. En wat je zeker weet, is dat je fiets altijd soepeler en dus lekkerder zal fietsen na een onderhoudsbeurt.”

Opgehaald en thuisgebracht

De grote kracht van Auke als mobiele fietsenmaker is dat hij je fiets op locatie kan repareren. Voor een onderhoudsbeurt wordt je fiets thuis opgehaald en na de beurt weer netjes thuisgebracht. “De kleine reparaties doe ik op locatie, bij jou thuis of op het werk. Maar de onderhoudsbeurten doe ik in mijn werkplaats in Ter Aar. Het grote gemak is dat ik de fiets ophaal en daarna weer terugbreng. Je hoeft dus niet met een fiets te gaan slepen of op de fiets heen en lopend terug.”

Onderhoudsabonnement

Wil jij er niet over na hoeven denken wanneer je fiets onderhoud nodig heeft? Vanaf nu hoeft dat niet meer! VoorFietsen biedt namelijk ook een onderhoudsabonnement aan. “Met een onderhoudsabonnement zorg ik ervoor dat ik contact met je opneem wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt. Daarnaast zijn er nog meer voordelen: mocht je tussentijds je band lek rijden dan maak ik die gratis.”

Maak snel een afspraak

Wil je jouw fiets ook laten onderhouden? Maak dan snel een afspraak via de website. En wanneer je je afspraak in de maand maart of april maakt krijg je er gratis een poetsbeurt bij. Zo kun je veilig en fris het voorjaar in fietsen.

Auke VoorFietsen.jpg


Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Donderdag 28 maart, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.

Advertorial Horeca-arrangementen vandaag 13:20

Geniet van een compleet avondje uit met het Diner & Film arrangement!

Wie houdt er nu niet van een etentje gevolgd door een avondje naar de bioscoop? Want zeg nou zelf, een etentje en de bioscoop gaan toch altijd lekker samen?! Of je nu met je vriend(in), broer, zus, moeder of opa komt of toch liever alleen geniet, dit is het perfecte arrangement voor een compleet avondje uit. Voor €42,50 per persoon kun je genieten van een 3-gangenmenu bij De Beren Alphen aan den Rijn met een bioscoopvoucher voor een film naar keuze.

Verkeer en vervoer vandaag 12:09

Meer verkeersdrukte verwacht vanwege het paasweekend

Met het paasweekend in het vooruitzicht wordt verwacht dat zowel vandaag als het komende weekend drukker zullen zijn op de wegen dan normaal. Vooral op donderdag 28 maart moeten weggebruikers rekening houden met een vroege en drukke avondspits.

Natuur, recreatie en reizen vandaag 10:54

Wethouder Gert-Jan Schotanus en Kinderboerderij Zegersloot planten eerste voedselbomen

Op maandag 1 april worden, tijdens het paasfestijn, de 1e bomen geplant voor het te realiseren voedselpark bij kinderboerderij Zegersloot. Deze eerste bomen, genaamd berken, zijn niet bedoeld als voedsel voor mensen, maar juist als leefgebied voor de weidehommel. Samen met andere iconische soorten zoals de merel, huismus en egel, zal de weidehommel profiteren van een nieuw aangelegde habitat. 

Advertorial Muziek/Concert vandaag 09:36

Duik in het muzikale leven van Fernando Lameirinhas

Fernando Lameirinhas, een van de iconen van de wereldmuziek in Nederland, komt terug met een gloednieuw concert: Koffer! De altijd nog jeugdige maestro pakt tijdens de voorstelling zijn koffer uit en neemt je mee in zijn muzikale leven.