Ingezonden
Advertorial Overige

Voorjaarsactie VoorFietsen: in maart en april gratis een poetsbeurt bij een onderhoudsbeurt!

Het voorjaar is in zicht, en het mooie weer komt er bijna aan. Tijd om de fiets dus weer tevoorschijn te halen! Maar voordat je enthousiast op de fiets springt is het wel zo verstandig om deze eerst een onderhoudsbeurt te geven en helemaal na te laten kijken. En voor wie dit in de maand maart of april laat doen geeft Auke van VoorFietsen er een gratis poetsbeurt bij.

Veel mensen vragen zich af of een onderhoudsbeurt voor je fiets nou echt wel nodig is. Het antwoord op die vraag is makkelijk. “Een onderhoudsbeurt is eigenlijk een update van je fiets en voorkomt in de meeste gevallen dat je fiets dure reparaties nodig heeft. Je kunt het zien als een apk voor je fiets. Vaak is het bij reparatie al te laat en zijn er onderdelen stuk aan je fiets die vervangen dienen te worden. Wanneer je je fiets laat onderhouden kunnen we dit voor zijn”, legt Auke uit. “Zo voorkom je niet alleen vroegtijdige slijtage en gaat je fiets langer mee, maar je loopt ook minder risico op pech onderweg.”

Onderhoudsbeurt fiets: Wat kun je verwachten?

Tijdens een onderhoudsbeurt wordt de fiets volledig nagekeken om ervoor te zorgen dat jij lekker blijft fietsen, en dat de fiets zelf in topconditie blijft. Tijdens een onderhoudsbeurt wordt er gekeken naar alle draaiende en slijtage gevoelige delen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Stellen en smeren van alle draaiende delen
  • Controleren van de bandenspanning
  • Stellen en smeren van de ketting
  • Controleren van de verlichting
  • Afstellen en smeren van de remmen
  • Richten en spannen van de spaken
  • Afstellen van speling op het balhoofd en de wielen
  • Controleren van de assen
  • Afstellen van de versnelling

“Het gebeurt wel eens dat ik er tijdens een onderhoudsbeurt achter kom dat er onderdelen vervangen moeten worden. Dit doe ik altijd in overleg. Je komt dus niet voor verrassingen te staan. En wat je zeker weet, is dat je fiets altijd soepeler en dus lekkerder zal fietsen na een onderhoudsbeurt.”

Opgehaald en thuisgebracht

De grote kracht van Auke als mobiele fietsenmaker is dat hij je fiets op locatie kan repareren. Voor een onderhoudsbeurt wordt je fiets thuis opgehaald en na de beurt weer netjes thuisgebracht. “De kleine reparaties doe ik op locatie, bij jou thuis of op het werk. Maar de onderhoudsbeurten doe ik in mijn werkplaats in Ter Aar. Het grote gemak is dat ik de fiets ophaal en daarna weer terugbreng. Je hoeft dus niet met een fiets te gaan slepen of op de fiets heen en lopend terug.”

Onderhoudsabonnement

Wil jij er niet over na hoeven denken wanneer je fiets onderhoud nodig heeft? Vanaf nu hoeft dat niet meer! VoorFietsen biedt namelijk ook een onderhoudsabonnement aan. “Met een onderhoudsabonnement zorg ik ervoor dat ik contact met je opneem wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt. Daarnaast zijn er nog meer voordelen: mocht je tussentijds je band lek rijden dan maak ik die gratis.”

Maak snel een afspraak

Wil je jouw fiets ook laten onderhouden? Maak dan snel een afspraak via de website. En wanneer je je afspraak in de maand maart of april maakt krijg je er gratis een poetsbeurt bij. Zo kun je veilig en fris het voorjaar in fietsen.

Auke VoorFietsen.jpg


Meer nieuws

Te zien op televisie/online vandaag 17:03

Alphens gezin te zien in nieuw programma over Scandinavische wildernis

Vanaf maandag 27 maart zijn Vincent, Pauline en Jesper Ellerbrak te zien in het programma ‘Het Hoge Noorden’ van Omroep MAX. In dit programma trekt presentatrice Dionne Stax door Scandinavië om landgenoten op te zoeken. Jesper Ellerbrak vertelt over het nieuwe programma.

Werkzaamheden vandaag 15:58

Werkzaamheden aan de Lijsterlaan zijn begonnen

De werkzaamheden aan de Lijsterlaan in Alphen aan den Rijn zijn maandag 27 maart begonnen. De weg wordt opnieuw ingericht om het voor fietsers veiliger te maken. Tot en met 19 mei zal de Lijsterlaan afgesloten zijn.

Advertorial Evenementen vandaag 13:47

Paasweekend in Museumpark Archeon

Tijdens het paasweekend van 7 tot en met 10 april 2023 trekken de minderbroeders door het middeleeuwse stadje met een paasprocessie. De zeelui van Allemansend bezetten de rest van het park met een kampement en demonstraties. Kinderen kunnen paasbroodjes bakken en paasvlechten. Als afsluiting van de dag vindt de spannende gladiatorenshow plaats.