Gemeente Alphen aan den Rijn

Voorkom fietsendiefstal, gebruik een kettingslot

Er worden nog net zoveel fietsen gestolen als voor corona, zo blijkt uit politiecijfers. Daarom is het verstandig om jouw fiets goed aan ‘de ketting te leggen’ en diefstal te voorkomen, aldus de gemeente.

De gemeente zet een aantal tips op een rijtje om fietsendiefstal te voorkomen:

  • Maak in het centrum gebruik van de gratis bewaakte stalling aan het Aarplein of het Fossapad.
  • Parkeer je ergens anders? Zet jouw fiets dan met een extra slot vast aan een fietsenrek. Tips vind je op https://www.stopfietsdiefstal.nu/.
  • Doe altijd aangifte van fietsendiefstal. Wist je dat dat ook digitaal kan via https://www.politie.nl/aan…/aangifte-van-diefstal-fiets.html? De politie heeft de afgelopen periode namelijk meerdere malen gestolen fietsen aangetroffen, waarvan de eigenaar onbekend is.
  • Zie je een verdachte situatie die kan duiden op fietsdiefstal? Bel dan 0900-8844. In situaties waarbij er kans is om de verdachte op heterdaad te betrappen, mag je ook 112 bellen.

Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 15:21

Museumpark Archeon is gesloten, maar de werkzaamheden gaan gewoon door

Vanwege de coronamaatregelen is museumpark Archeon momenteel gesloten, maar dit betekent niet dat er niks gedaan wordt in het museumpark. Archeon is namelijk volop bezig met werkzaamheden, zoals het onderhoud en behoud van hun archeologische voorwerpen en reconstructies.

Coronavirus in Alphen vandaag 14:08

Alphense Dionne is demonstrant, geen relschopper: “Vernielingen aanrichten gaat aan de boodschap voorbij”

Tijdens de avondklokrellen werden relschoppers hard aangepakt door de Mobiele Eenheid (ME). Maar in hun midden waren ook demonstranten die juist een vreedzaam protest willen. Op Facebook roept de Alphense Dionne Severijn mededemonstranten daarom op om tijdens komende demonstraties te gaan zitten, zodat de ME onderscheid kan maken tussen demonstranten en relschoppers.

Advertorial Onderwijs vandaag 13:14

Leer het Scala College kennen met de online Scala Kennisquiz

Deze week heeft het Scala College al vele basisschoolleerlingen online mogen ontvangen. Via webinars en meet & greets hebben zij kennis kunnen maken met de school. Als afsluiting organiseren ze vrijdag 29 januari een leuke Scala Kennisquiz!

Alphense Zendmast vandaag 12:25

Alle lampen van de Alphense zendmast doen het weer

Het hield veel Alphenaren afgelopen periode nogal bezig, de ene lamp van de Alphense zendmast die defect was. Maar goed nieuws: de lamp is weer gemaakt, dus de zendmast schijnt weer als nieuw.