Gemeente Alphen aan den Rijn

Voorkom fietsendiefstal, gebruik een kettingslot

Er worden nog net zoveel fietsen gestolen als voor corona, zo blijkt uit politiecijfers. Daarom is het verstandig om jouw fiets goed aan ‘de ketting te leggen’ en diefstal te voorkomen, aldus de gemeente.

De gemeente zet een aantal tips op een rijtje om fietsendiefstal te voorkomen:

  • Maak in het centrum gebruik van de gratis bewaakte stalling aan het Aarplein of het Fossapad.
  • Parkeer je ergens anders? Zet jouw fiets dan met een extra slot vast aan een fietsenrek. Tips vind je op https://www.stopfietsdiefstal.nu/.
  • Doe altijd aangifte van fietsendiefstal. Wist je dat dat ook digitaal kan via https://www.politie.nl/aan…/aangifte-van-diefstal-fiets.html? De politie heeft de afgelopen periode namelijk meerdere malen gestolen fietsen aangetroffen, waarvan de eigenaar onbekend is.
  • Zie je een verdachte situatie die kan duiden op fietsdiefstal? Bel dan 0900-8844. In situaties waarbij er kans is om de verdachte op heterdaad te betrappen, mag je ook 112 bellen.

Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 17:44

Dronken horecagast misdraagt zich en krijgt flinke boete

Het aantal bezoekers dat aanwezig is bij horecagelegenheden is een stuk lager dan normaal in de weekenden door de coronacrisis. Daarnaast zijn veel horecagelegenheden slechts beperkt open. Toch weet niet iedereen zich te gedragen.

Overige vandaag 17:12

Picnic start op 22 juli met bezorgen in Alphen

Alphenaren hebben er iets langer op moeten wachten dan gepland, maar vanaf woensdag 22 juli is het zo ver. Dan start websuper Picnic met bezorgen in Alphen aan den Rijn.

Gezondheid en welzijn vandaag 15:31

Op deze plekken in Alphen is een tekort aan AED’s

Nederland heeft over het algemeen een dekkend AED-netwerk. Hiermee is de kans groot dat als je in Nederland een hartstilstand krijgt, er binnen 500 meter aan AED te vinden is. Maar op 1775 plekken in Nederland is dat niet het geval, waaronder ook op een aantal plekken in Alphen.