Josh Walet

Voorlopig geen testen zonder afspraak meer in regio Hollands Midden

Bij GGD Hollands Midden kon je je de afgelopen periode laten testen zonder vooraf een afspraak te maken. Door een explosieve toename van de vraag naar coronatesten, is besloten om daar voorlopig mee te stoppen.

Sinds deze week kun je alleen nog met een afspraak voor testen terecht bij een testlocatie van de GGD in de regio Hollands Midden. De GGD stopt voorlopig namelijk met het aanbieden van ‘testen zonder afspraak’. “De vraag naar coronatesten neemt explosief toe in de regio. Daarom schalen we verder op om aan de sterk gestegen testvraag te kunnen voldoen. Daarnaast stoppen we met het testen zonder afspraak”, aldus GGD Hollands Midden.

Door alleen nog maar te testen op afspraak, wordt de testcapaciteit volgens GGD Hollands Midden beter benut: testpersoneel kan beter worden ingepland en lange wachtrijen bij de testlocaties kunnen worden voorkomen. “De GGD wil iedereen de mogelijkheid geven om zich zo snel mogelijk, het liefst binnen 24 uur, te laten testen. Ook willen we de wachtrijen zo kort mogelijk houden. Om dit te kunnen waarborgen, hebben we de maximale capaciteit van de teststraten nodig en spreiding in het afnemen van de testen.”

Mensen wordt nog steeds gevraagd zich te laten testen bij coronaklachten, om het virus er zo snel en goed mogelijk onder te krijgen. “Dit geldt ook voor volledig gevaccineerde mensen. Testen kan op verschillende locaties in de buurt. Kijk op de website voor de actuele locaties en openingstijden. Een afspraak maken kan makkelijk en snel via het telefoonnummer 0800 – 1202 of online via coronatest.nl.”

Zodra het weer rustiger wordt op de teststraten, wil de GGD Hollands Midden wel weer starten met testen zonder afspraak. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Eten en drinken vandaag 09:23

WIN twee tegoedbonnen van El Caballo ter waarde van €50!

Bij El Caballo kun je genieten van de authentieke Argentijnse keuken. Heb jij zin in een avondje lekker uiteten? Doe mee met de winactie en maak kans op een van de twee tegoedbonnen ter waarde van €50!  

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film gisteren 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement 21 jun. 2024 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.