Josh Walet

Voorlopige uitslag verkiezingen Gemeente Alphen aan den Rijn bekend!

GroenLinks-PvdA is de grootste partij geworden bij de Europese verkiezingen, waarbij de partij acht zetels heeft weten te bemachtigen in het Europees Parlement. Dit markeert een overwinning voor de fusiepartij. Echter, de PVV onder leiding van Geert Wilders boekte de grootste winst met een groei van één naar zes zetels op het Europese toneel. In Alphen aan den Rijn werd de PVV nipt de grootste, voor GroenLinks-PvdA.

Gemeentelijke uitslagen Alphen aan den Rijn

In de gemeente Alphen aan den Rijn hebben de verkiezingen voor het Europees Parlement de volgende uitslag opgeleverd:

Partij: Totaal aantal stemmen:
PVV  7232
GroenLinks-PvdA  7043
VVD 6001
CDA  4646
D66  3755
BBB  2114
SGP 1858
Volt 1704
NSC  1656
ChristenUnie 1529
Partij voor de Dieren 1514
Forum voor Democratie 1159
SP 804
50Plus 386
JA21 349
Belang van Nederland 152
Piratenpartij - De Groenen  128
NL Plan EU 64
Meer Directe Democratie 60
vandeRegio 10

Let op! Dit is de voorlopige uitslag die is gepresenteerd voor de gemeente Alphen aan den Rijn. De definitieve resultaten kunnen nog worden bijgewerkt.

Landelijke uitslag

GroenLinks-PvdA is met acht zetels de grootste partij geworden. De PVV verliest een zetel ten opzichte van de exitpoll van donderdag en komt op zes zetels uit. PVV is in 171 gemeenten de grootste, GroenLinks-PvdA in 115 gemeenten.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 13:48

Nieuwe voorzitter Stichting Vrienden van de Adventskerk

Stichting Vrienden van de Adventskerk heeft met ingang van deze maand weer een nieuwe enthousiaste voorzitter. Dirk Dirkzwager heeft de voorzittershamer opgepakt en zal samen met de andere vijf bestuursleden verder werken aan het behoud en het in goede conditie houden van de meer dan honderdjarige Adventskerk.

Onderwijs vandaag 11:40

Eindexamenkandidaten horen vandaag of ze geslaagd zijn

Vandaag is een spannende dag voor ongeveer 191.000 middelbare scholieren in Nederland. Zij horen namelijk of ze geslaagd zijn voor hun eindexamen. Als dat het geval is, kunnen zij de vlag uithangen met hun schooltas eraan. Voor degenen die niet geslaagd zijn, volgt binnenkort een herkansing. Het definitieve aantal geslaagden wordt pas in het najaar bekendgemaakt.  

Advertorial Voorstelling vandaag 09:51

Castellum viert Keti Koti met de gedenkwaardige voorstelling 'Tula & Juliet'

Dit jaar organiseert de gemeente Alphen aan den Rijn een driedaags evenement ter gelegenheid van Keti Koti, de herdenking van het koloniale en slavernijverleden en de viering van de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij. Dit evenement staat tevens in het teken van de viering van vrijheid en gelijkwaardigheid. De eerste dag van dit driedaags evenement, maandag 1 juli, vindt plaats in Castellum met de voorstelling ‘Tula & Juliet, mijn overgrootmoeder de slavin’.

Calamiteiten gisteren 20:54

Twee gewonden na aanrijding tussen wielrenners

Dinsdagavond heeft een ongeluk plaatsgevonden op de Compierekade in Alphen aan den Rijn, waarbij wielrenners op elkaar zijn gebotst. Bij het ongeval raakten twee personen gewond.

Advertorial Eten en drinken gisteren 16:46

Ervaar de Aziatische keuken bij restaurant Yumei

Yu Mei is niet alleen de eigenaresse, maar ook de ziel van het restaurant. Haar passie voor koken komt voort uit haar jeugd in China, waar ze de kunst van het koken leerde van haar moeder. Met deze diepgewortelde kennis en liefde voor de Chinese keuken, brengt ze samen met haar kok elke dag authentieke gerechten naar haar klanten.