Tom in de buurt

Voorstelling 'Zus van Broer' voor jonge mantelzorgers

Op 30 september is het nationale Broer en Zus dag. Ter ere van deze dag organiseert Tom in de Buurt op 28 september de voorstelling "Zus van Broer", speciaal voor jonge mantelzorgers.

In 'Zus van Broer' neemt de zus een drastisch besluit: ze kan de situatie thuis niet langer aanzien. Haar moeder draagt te veel verantwoordelijkheid, dus besluit ze haar broer mee te nemen op een lange fietstocht weg van huis. De bezorgde moeder belt de politie en al snel is het hele land in rep en roer, precies wat zus wilde! Maar waarom zou een normaal zo verstandig meisje zoiets doen? De onthullende waarheid komt aan het licht tijdens een spannende zoektocht.

'Zus van Broer' vertelt het verhaal van broers en zussen van kinderen die chronisch ziek zijn of speciale zorg nodig hebben. Deze komedie over een serieus onderwerp is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en ouder.

Praktische informatie:

  • Datum: Zaterdag 28 september 2024
  • Locatie: De Verbinding 2, 2421 EX Nieuwkoop
  • Tijd:
    • 19:00 uur inloop
    • 19:30 uur start voorstelling
    • 20:30 uur einde voorstelling met nagesprek

Aanmelden

De voorstelling is gratis voor jonge mantelzorgers, waarin vooral brussen zichzelf zullen herkennen. Een 'brus' is een samenvoeging van 'broer' en 'zus' en verwijst naar broers en zussen van kinderen die extra zorg nodig hebben.

Aanmelden kan via jongemantelzorger@tomindebuurt.nl. Er is plaats voor 150 deelnemers, dus wees er snel bij. Ouders zijn ook welkom, evenals andere gezinsleden voor zover dit mogelijk is. De voorstelling is bedoeld voor iedereen uit de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 09:10

Opening van de eerste Kwiek Beweegroute in Alphen aan den Rijn

De eerste Kwiek Beweegroute in Alphen aan den Rijn wordt een feit! Phemia de Boer van sport- en beweegbedrijf Phemia Move heeft in samenwerking met Stichting Help Anders, Alphen Vitaal en de gemeente Alphen aan den Rijn de aanleg van deze beweegroute in de Edelstenenbuurt mogelijk gemaakt. De opening van de route valt samen met de Nationale Beweegweek 2024.

Overige gisteren 16:27

Alphenaar Lars voltooit historische Noordzee-oversteek op waterstofboot

Lars Wielinga (25) uit Alphen aan den Rijn heeft samen met het TU Delft Hydro Motion Team geschiedenis geschreven door op 11 juli 2024 als eerste met een volledig waterstof aangedreven boot de Noordzee over te steken van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk.  

Calamiteiten gisteren 13:37

Fietsster gewond bij aanrijding op de Noorderkeerkring

Zaterdagochtend heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een auto op de Noorderkeerkring in Alphen aan den Rijn. Het ongeval vond plaats rond 12:00 uur en leidde tot een snelle inzet van de hulpdiensten, inclusief de traumahelikopter.  

Werken gisteren 12:09

Vacatureoverzicht week 28: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.