Pixabay

Voorwaardelijke celstraf voor Alphense vrouw (64) na uit de hand gelopen burenruzie

Ruim een jaar geleden liep een burenruzie in Alphen aan den Rijn flink uit de hand. Een 64-jarige vrouw sloeg haar buurman en een agent in het gezicht. Ook bespuugde ze een buurman en bedreigde ze nog een andere agent.

Tijdens de zitting keurde de officier van justitie het gedrag van de vrouw af, vooral ook haar houding ten opzichte van de agenten. Daarop stak de vrouw, die nu in een rolstoel zit, haar middelvinger op naar de officier van justitie, waarna ze de zaal verliet.

De advocaat van het stel pleitte voor vrijspraak. Ook meende hij dat er sprake zou zijn van een ‘onrechtmatige aanhouding’. Sinds het in 2018 mis ging tussen de buren zouden er vaker kleine incidenten zijn voorgevallen die ‘normaal’ zouden zijn geworden. Bovendien is het echtpaar inmiddels verhuisd, zo stelde de advocaat.

De 64-jarige vrouw is door de politierechter veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twee weken. Ook moet de Alphense een schadevergoeding betalen van € 200, maar tijdens de zitting liet ze duidelijk blijken niet van plan te zijn dit bedrag te gaan betalen. Haar man (72) heeft een voorwaardelijke taakstraf van 20 uur gekregen vanwege het vernielen van de deurbel van de buurman.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Werken vandaag 15:27

Vijf goede redenen om te kiezen voor meer werkgeluk

Werkgeluk: een controversieel onderwerp waar zelden bij wordt stilgestaan. De combinatie van een leuke job, je privéleven, drie keer in de week sporten en het onderhouden van je sociale contacten vraagt om onwijs veel intrinsieke motivatie van jezelf, vind je niet? Je lichaam en geest zijn ervoor gebouwd. Maar is dat genoeg?

Politiek vandaag 14:34

Laatste optreden Van Velzen en De Jager

Kees van Velzen en Han de Jager nemen afscheid van de politieke arena in Alphen aan den Rijn. Beide CDA-wethouders keren niet terug in het college van burgemeester en wethouders. Zij stappen uit de actieve politiek en nemen donderdag 19 mei afscheid.

Calamiteiten vandaag 13:52

Grote file door verkeersongeval op de N11

Op de N11 is woensdag aan het begin van de middag een ongeval gebeurd tussen een vrachtwagen en een personenauto. Dit heeft een grote file veroorzaakt.

Wonen en bouwen vandaag 13:41

Bewoners Rode Dorp vieren de afronding van fase 1

Dinsdag werd in het Rode Dorp de oplevering van de nieuwbouwwoningen van Woonforte en de vernieuwde straten door de gemeente gevierd. Het feest startte in de Jan Nieuwenhuijzenstraat bij de onthulling van de nieuwe gevelsteen en eindigde met een gezellige barbecue in de speeltuin Kindervreugd.

Blog Opinie vandaag 12:02

Het zal je kind maar wezen

Nederland werd recent weer opgeschrikt door het zoveelste incident met een verward persoon. En weer wordt er moord en brand geschreeuwd hoe het zover heeft kunnen komen.