Pixabay

Voorwaardelijke celstraf voor Alphense vrouw (64) na uit de hand gelopen burenruzie

Ruim een jaar geleden liep een burenruzie in Alphen aan den Rijn flink uit de hand. Een 64-jarige vrouw sloeg haar buurman en een agent in het gezicht. Ook bespuugde ze een buurman en bedreigde ze nog een andere agent.

Tijdens de zitting keurde de officier van justitie het gedrag van de vrouw af, vooral ook haar houding ten opzichte van de agenten. Daarop stak de vrouw, die nu in een rolstoel zit, haar middelvinger op naar de officier van justitie, waarna ze de zaal verliet.

De advocaat van het stel pleitte voor vrijspraak. Ook meende hij dat er sprake zou zijn van een ‘onrechtmatige aanhouding’. Sinds het in 2018 mis ging tussen de buren zouden er vaker kleine incidenten zijn voorgevallen die ‘normaal’ zouden zijn geworden. Bovendien is het echtpaar inmiddels verhuisd, zo stelde de advocaat.

De 64-jarige vrouw is door de politierechter veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twee weken. Ook moet de Alphense een schadevergoeding betalen van € 200, maar tijdens de zitting liet ze duidelijk blijken niet van plan te zijn dit bedrag te gaan betalen. Haar man (72) heeft een voorwaardelijke taakstraf van 20 uur gekregen vanwege het vernielen van de deurbel van de buurman.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Straatraadsels gisteren 13:56

Waar komt de naam van het ‘Rooie Dorp’ vandaan?

Het is misschien wel één van de meest bekende wijken in Alphen aan den Rijn: het Rode Dorp, in de volksmond ook wel ‘Rooie Dorp’ genoemd. Maar hoe komt deze Alphense wijk eigenlijk aan zijn naam?

De sfeer van het Zomerspektakel gisteren 12:31

Van Koninginnedag tot slot-act op het Zomerspektakel: het verhaal van Helemaal Top

In 2017 stond Helemaal Top voor het eerst op het podium van het Zomerspektakel aan het Meer, een hele eer voor het trio. Nu, zes jaar later, mag de band de zondagavond afsluiten. We spreken Toine Kremer over de essentie van Helemaal Top, hun optredens bij het Zomerspektakel en de voorbereiding op het komende festivalseizoen.

Advertorial Activiteiten voor kids gisteren 10:58

Ontmoet Bob de Bouwer bij winkelcentrum De Aarhof

Het succes van Bob de Bouwer kent geen grenzen en is razend populair bij kinderen zowel in Nederland als in de rest van Europa. Overal waar Bob de Bouwer verschijnt loopt het storm. De televisieheld zal ook in Alphen komen. Op 3 juni komt Bob de Bouwer naar winkelcentrum De Aarhof.