Bloemen Architecten

Voorzitter Alphense Voedselbank fietst 800 kilometer voor sponsorgeld

De bouw van het nieuwe pand voor de Alphense Voedselbank is in volle gang. Er is alleen één obstakel: het meerwerk kost € 12.000. Om dit bij elkaar te verzamelen fietst Dirk van Kampen, voorzitter van de Alphense Voedselbank, in negen dagen tijd 800 kilometer.

In februari is de bouw van het nieuwe gebouw van de Voedselbank en het buurthuis gestart. Het pand aan de Briljantstraat krijgt steeds meer vorm. Helaas werd na een nieuwe berekening bekend dat er een extra kostenpost is van € 12.000. Dit omdat de prijzen de afgelopen maanden flink gestegen zijn.

De vraag is nu: hoe gaat dit bekostigd worden? Dirk van Kampen heeft het antwoord. Hij laat weten 800 kilometer te fietsen voor sponsorgeld. Op 27 mei vertrekt hij vanuit zijn woonplaats Dieren en op 4 juni zal hij in Kopenhagen arriveren. Om genoeg geld op te kunnen halen is Van Kampen op zoek naar donateurs en dagsponsoren. “Voor € 200 word je die dag de hemel in geprezen”, aldus Dirk.

Ook laat hij weten dat de kosten van de tocht volledig van zijn eigen rekening zijn. Verder kijkt hij met name uit naar het eindbedrag: “Ik heb er wel zin in, maar vooral omdat het leuk is als we zo weer een bedrag bij elkaar kunnen sprokkelen.” Eerder fietste Van Kampen al naar Berlijn om geld bij elkaar te verzamelen.

Wil jij de Voedselbank een handje helpen? Stort je bedrag op NL79 RABO 0106 5844 64 ter naam van Voedselbank Alphen en vermeld Kopenhagen in de beschrijving.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Doekje voor het bloeden

De menstruatiemotie heeft het natuurlijk gehaald in de Alphense gemeenteraad. Oftewel er komt een pilot op middelbare scholen om gratis maandverband en tampons te verstrekken.

Politiek gisteren 17:26

Algemene Beschouwingen deze keer niet erg spannend

Voor het vaststellen van de begroting voor het komende jaar hebben de Alphense politieke partijen hun mening gegeven in de Algemene Beschouwingen. Donderdag 30 juni hebben de meeste fractievoorzitters hun mening gegeven.

Advertorial JA in de Horeca gisteren 17:13

Julia (19) zegt JA in de Horeca: “Wijn is mijn nieuwe passie geworden”

Al een jaar vind je Julia (19) in de bediening bij Wijnbar&Zo. Met veel plezier laat zij gasten kennismaken met de lekkerste wijnen. “Eigenlijk ben ik een soort personal assistant, want ik sta altijd klaar voor de gasten. Ik voel aan wat ze nodig hebben en bezorg ze een gezellige tijd. Het leukste is als ik ze kan verrassen!”

Blog Fase 2, lees je mee?! gisteren 16:41

Brick by brick

Steen voor steen is het laatste huis in het rijtje gesloopt. Afgepeld als een ui. Tijdens de sloop van het laatste huis heb ik de hele dag in de stress gezeten omdat ik aan het werk was (dus niet thuis). Gelukkig is alles goed gegaan.

Politiek plein gisteren 15:58

Toekomstvisie voor De Werf als broedplaats

Dit jaar nog komt er een toekomstvisie voor De Werf, waarin het uitgangspunt is opgenomen dat de locatie de functie van creatieve broedplaats moet hebben. Dat was de strekking van de overgenomen motie van GroenLinks tijdens de vergadering van de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn op 30 juni.