Dirk van Kampen

Voorzitter Alphense Voedselbank fietst 825 kilometer voor sponsorgeld

Het nieuwe pand van de Voedselbank is al even in gebruik genomen en werd afgelopen weekend geopend. De afgelopen maanden heeft het team vrijwilligers gemerkt dat het toch erg warm wordt in de uitdeelruimte. Voorzitter Dirk van Kampen zal daarom ruim 800 kilometer fietsen om sponsorgeld op te halen.

De officiële opening van het pand van de Voedselbank is nog maar net achter de rug, en nu al gaat voorzitter Dirk van Kampen een nieuwe uitdaging aan. Van Kampen zal 825 kilometer fietsen, van Dieren naar Bazel. Dit om geld op te halen voor zonwering of een koelsysteem. Eén van deze maatregelen moet er voor zorgen dat het minder warm wordt in de uitdeelruimte van de Voedselbank. “Beide oplossingen kosten ongeveer € 8.000. Dus je snapt het al: ik wil dat graag bij elkaar fietsen”, aldus de voorzitter.

Tien dagen fietsen

Dit is niet de eerste keer dat Van Kampen zo’n lange tocht maakt om geld op te halen. Vorig jaar fietste de voorzitter 800 kilometer van Dieren naar Kopenhagen om het meerwerk van de bouw van het nieuwe pand te bekostigen. Hiermee heeft hij € 8.000 opgehaald, wat later is aangevuld tot € 12.000.

Dit jaar zal Dirk van Kampen dus opnieuw een fietstocht van tien dagen afleggen. De voorzitter laat weten elke dag verslag te doen van zijn tocht. “Ik heb getraind. Drie keer 40 km al. De trip is 825 km in tien dagen langs de Rijn. Beginnen in Dieren en trappen maar”, aldus de voorzitter. Of Van Kampen er al zin in heeft? “Ik ga er weer zin in krijgen maar nu nog even niet”, vertelt hij vanaf het vliegveld in Bazel. Daar staat zijn auto die hem en zijn fiets opwacht.

Wil jij de Voedselbank sponsoren en de voorzitter steunen tijdens zijn fietstocht? Doneren is mogelijk op de rekening NL79 RABO 0106 5844 64 ten name van Voedselbank Alphen onder vermelding van Bazel.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werken vandaag 11:45

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 39

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Voorkeuren van bezoeker vandaag 09:11

Dansen: "Quality time" voor twee!

Dansen is plezier voor twee was jarenlang de slogan van de Nederlandse dansscholen. Het was in een tijd dat werkelijk iedereen wekelijks danslessen bezocht bij zo'n 500 dansscholen in het hele land, het was in een tijd dat de discomuziek letterlijk uit de radio schalde en dat je op vrijdagmiddag de Top-40 volgde voor de belangrijkste verschuivingen in de hitparade. Platen (vinyl) in singles en lp's gingen grif over de toonbank want je wilde die muziek ook echt graag in huis hebben.

Blog Opinie gisteren 20:34

MINERVA Ongehinderd

Volgende week is er een evenement in het Alphense Stadshart. Op het Thorbeckeplein is een hindernisbaan ingericht met obstakels om het mensen die slecht zien, in rolstoelen zitten of met rollators lopen moeilijk te maken. Iedereen mag de uitdaging aangaan op donderdagmiddag 5 oktober.