Alphens EV

Vraag nu een subsidie voor groenblauwe maatregelen aan

Vanaf 3 juni kun je een subsidie aanvragen voor het vergroenen van jouw tuin, of het opvangen en vasthouden van regenwater. Daarmee help je onze gemeente klimaatbestendig te maken en wateroverlast tegen te gaan.​

De gemeente stelt een bedrag van​ € 600.000 beschikbaar voor klimaatadaptieve maatregelen die je aan jouw huis of in jouw tuin​ kunt uitvoeren. Je kunt onder andere een bijdrage aanvragen voor het aanleggen van een​ groen dak, het vervangen van tegels in jouw tuin door planten of waterdoorlatende verharding​ en voor het aanschaffen van een regenton.​

Klimaatverandering heeft grote gevolgen voor onze leefomgeving: extreme​ weersomstandigheden zoals hoosbuien of juist langdurige perioden van droogte komen​ steeds vaker voor. Onze bebouwde omgeving is daar nog onvoldoende op voorbereid, met​ wateroverlast of een uitgedroogde bodem tot gevolg. Dat kan tot schade of onveilige​ situaties leiden.​ Groenblauwe maatregelen aan jouw huis en/of tuin gaan nadelige gevolgen tegen. Bovendien wordt onze leefomgeving aantrekkelijker en gezonder wanneer deze vergroend wordt.

Subsidie aanvragen​

Je kunt de subsidie aanvragen via deze link. Hier vind je ook informatie over de subsidieregeling en de voorwaarden waaraan jouw aanvraag moet voldoen. Andere subsidies vind je op www.alphenaandenrijn.nl/subsidies.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 20:01

MINERVA Theater

Er moet opnieuw geld worden bijgelegd bij Theater Castellum. Nu gebeurt dat elk jaar, dus we hoeven hier niet verbaasd over te zijn. Deze keer al helemaal niet, want het is een gevolg van de coronacrisis. Iedereen staat nu in het rood speciaal in de culturele sector.

Voor Kinderen gisteren 17:21

Culturenplein op het Topaasplantsoen feestelijk geopend

Onder toeziend oog van veel publiek is op vrijdagmiddag 10 juli het Culturenplein aan het Topaasplantsoen in Alphen geopend. Wethouder Gert-Jan Schotanus was aanwezig bij de onthulling van het bord.

Overige gisteren 16:08

Goedkeuring Zorgunit voor Maarten van den Bergh

Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk. Sindsdien staat zijn wereld op zijn kop. Maar nu is er goed nieuws voor Maarten: er is overeenstemming bereikt over het plaatsen van een zorgunit.

Overige gisteren 15:12

Scootmobielruimte voor bewoners aan de Aardster

Voorheen moesten de bewoners van de Aardster in Alphen hun scootmobiel in de galerij stallen, maar daar komt verandering in. Vanaf volgende week kunnen zij namelijk gebruikmaken van een nieuwe scootmobielruimte naast het gebouw.