Alphens EV

Vraagtekens bij privacy Serviceplein in gemeentehuis

Nieuw Elan zet vraagtekens bij de privacy van inwoners op het Serviceplein in het Alphense gemeentehuis. De gesprekstafels zijn in de openbare ruimte geplaatst. Robert Blom maakt zich daarom zorgen over het meeluisteren met privégesprekken.

"De privacy is slecht op het Serviceplein", vindt raadslid Blom. "Dat moet beter. Nu vinden gevoelige gesprekken plaats in de openbare ruimte. Je kunt aan het ene bureau woordelijk volgen wat er aan het andere bureau wordt gezegd."
Wethouder Han de Jager is het niet met Blom eens. "Wij krijgen juist positieve reacties, het bevalt mensen wel goed. Zij voelen zich minder gestigmatiseerd dan wanneer zij apart zitten." De wethouder wijst ook op de geluiddempende vloerbedekking.

Op het Serviceplein worden inwoners ontvangen door een gastvrouw, er vindt een intakegesprek plaats en indien gewenst kan een gesprek gevoerd worden in een aparte kamer. "De gesprekken zijn leuker dan gedacht", aldus De Jager.
De gesprekken gaan onder meer over schuldhulpverlening, aanvragen voor uitkeringen of aanpassingen aan een woning.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 20:58

Hoe het komt dat er zomaar leidingen liggen bij De Aarhof

Onlangs werd bekend dat de werkzaamheden voor de nieuwbouw van de Alphense centrale  bibliotheek circa 6 ton meer zullen kosten. Dit komt omdat kabels moeten worden verlegd. De vraag rees uiteraard waarom het vooraf niet bekend was dat deze kabels er liggen.

Politiek gisteren 19:50

Commissaris van de Koning bezoekt Alphen aan den Rijn

Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, brengt donderdag 14 november een officieel werkbezoek aan de gemeente Alphen aan den Rijn. In het Oude Raadhuis aan het Burgemeester Visserpark voert Smit verschillende gesprekken.

Calamiteiten gisteren 19:43

24-jarige man vermist

Op dit moment is een 24-jarige man vermist vanaf de Argostraat in Alphen.  

Politiek gisteren 18:37

Sluitende begroting gemeente ondanks miljoenen tegenvaller

Het Rijk heeft onlangs bekendgemaakt hoeveel geld er naar de gemeenten gaat. Naar nu blijkt, gaat het landelijk zo goed dat de gemeenten minder geld in het laatje krijgen. Dat komt omdat landelijk minder geld wordt uitgegeven dan verwacht.

Advertorial Horeca gisteren 17:16

Culinair genieten in de wintermaanden bij Wet ’n Wild

Wet ’n Wild pakt in de wintermaanden uit met een culinair wintermenu. De nieuwe dinerkaart is seizoensgebonden en verandert iedere maand, om zo de meest passende seizoensproducten voor te schotelen.