Alphens EV

Vraagtekens bij verkoop van Theater Castellum

Wethouder Leo Maat meldt dat er inmiddels een uitvraag is gedaan voor belangstellenden om zich te melden voor aankoop of huur van het noodlijdende Theater Castellum in Alphen aan den Rijn. In december moet dan duidelijk worden of dit zal lukken.

De verkoop van het Alphense theater aan het Rijnplein is een mogelijkheid die serieus wordt onderzocht. "Er is een kandidaat die wil kopen en er is een kandidaat die wil huren", meldt Maat. "We kijken nu of er meer kandidaten zijn." Vervolgens wordt bekeken of de kandidaten ook daadwerkelijk serieus genomen moeten worden.

Begin december besluit het college van burgemeester en wethouders of zij het gebouw wil verkopen of niet. Daarna wordt een eventueel voorstel in een raadscommissievergadering besproken en een besluit moet dan vallen in de raadsvergadering van 12 december.

Sandra Bruinsma, directeur van het theater, in ondertussen niet blij met de gang van zaken. "Onze mensen lezen in de media dat er wordt verkocht en dat veroorzaakt veel onrust. Dat geldt voor onze medewerkers en voor onze huurders. Ik denk trouwens niet dat het theater verkocht zal worden."


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport vandaag 16:13

Ritmische groep Wilskracht pakt opnieuw de winst

De seniorengroep ritmische gymnastiek van Wilskracht zette in het weekend van zaterdag 7 en zondag 8 december tijdens de internationale DreamCup in Hoofddorp opnieuw een foutloze oefening met bal neer.

Stadshart vandaag 15:52

IJsbaan op het Rijnplein in opbouw

Van vrijdag 13 december tot en met maandag 6 januari 2020 kan er geschaatst worden op het Rijnplein in Alphen aan den Rijn. De opbouw van de ijsbaan is momenteel in volle gang.

Verkeer en vervoer vandaag 15:20

Geen treinen tussen Bodegraven en Alphen

Er rijden momenteel geen treinen tussen station Bodegraven en station Alphen aan den Rijn. De oorzaak hiervan is een defecte spoorbrug.

Blog Opinie vandaag 15:11

Alphen blameert zich tegen de nummer laatst

A.V.V. Alphen is in de derde klasse A zondag vooralsnog niet meer dan een middenmoter. Toch richt men zich bij de club gelet op het ogenschijnlijk gemakkelijke programma op het winnen van de tweede periode.

Winactie Overige vandaag 14:43

Win een zitzak van Slijterij Jelfra De Toren

Kijk jij graag voetbal in stijl? En doe je dit het liefst op een relaxte en ontspannen manier? Dan hebben wij goed nieuws! Wij mogen namens Slijterij Jelfra De Toren een toffe Heineken/Champions League zitzak weggeven.