Restaurant de Zeeger

Vragen aan college na ontsteltenis over sluiten terras Restaurant de Zeeger

De terrassen mochten vorige week na lange tijd eindelijk weer open en dat zorgde voor veel blije gezichten. De vreugde was bij Restaurant de Zeeger van korte duur, want zij moesten zaterdag plotseling hun terras sluiten. De Alphense CDA-fractie heeft, mede hierdoor, een aantal vragen aan het college gesteld over deze kwestie. 

Voorafgaand laat de CDA-fractie weten dat zij uitermate tevreden zijn hoe de gemeente omgaat met de coronamaatregelen. Echter, er ontstonden vraagtekens bij het optreden van de gemeente in een tweetal situaties met betrekking tot het openen van terrassen. Zoals bij Restaurant de Zeeger. Zij kregen afgelopen weekend de boodschap dat zij per direct hun terras moesten sluiten.

De reden van de noodgedwongen sluiting kwam vanwege het feit dat buitenterrassen van sportaccommodaties en -kantines van deze versoepeling uitgesloten zijn. Horecagelegenheden zoals Restaurant de Zeeger, gelegen bij golfbaan Zeegersloot, vallen door deze regel tussen wal en schip. 

Vragen 

De handhaving hierop stuitte veel mensen tegen de verkeerde borst. Omdat het vaak zelfstandige bedrijven op gehuurde locaties betreft, zet de Alphense CDA-fractie ook vraagtekens bij het naleven van deze regels. Zo hebben zij een x-aantal vragen voorgelegd aan het college om meer duidelijkheid te verschaffen, om verdere rompslomp te voorkomen.

Zij vragen hoe het kan dat een openbaar toegankelijk gebied, zoals de betreffende golfbanen, deel kunnen uitmaken van een sportaccommodatie. Ook willen zij weten wat de relevante verschillen zijn van onder andere Restaurant de Zeeger met restaurants waarvan hun terrassen staan en liggen op of aan andere openbaar toegankelijke buitenruimten waar sport wordt bedreven zoals klootschieten en dergelijke in de bossen, fitness of balspelen op grasvelden, joggen in parken, of roeien/kanoën op een rivier of een meer.

De CDA-fractie vraagt ook naar de definitie van een sportaccommodatie en wil daarbij in het bijzonder weten of een terras bij een restaurant aan een openbaar wandelpad, grasveld of water onder een sportaccommodatie valt. Daarbij wijzen zij erop dat Restaurant de Zeeger niet alleen geopend is voor leden en genodigden, maar een openbaar toegankelijk terrein is. Ze zien dan ook graag antwoord op de vraag onder welke voorwaarden het terras van Restaurant de Zeeger wel open kan als het gebouw, buiten het restaurant voor een afhaalfunctie, verder voor publiek niet toegankelijk is.

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Horeca gisteren 16:49

Brasserie De Alphense Burgemeester opent haar vernieuwde deuren na grote make-over

Na anderhalve week van hard werken en een intensief verbouwen, is het moment eindelijk daar: Brasserie De Alphense Burgemeester onthult haar gloednieuwe uitstraling. Het restaurant, gevestigd in de Julianastraat, heeft een complete make-over ondergaan, van boven tot beneden. Ze openden gisteravond 27 februari om 17:00 haar deuren.

Horeca gisteren 15:34

Restaurant De Lelie staat na ruim 30 jaar te koop

In 1994 opende Alphenaar Alex van der Linden, samen met zijn compagnon Bart van Leeuwen, de deuren van Restaurant De Lelie, gelegen naast het Europapark. Wat ooit begon als een bescheiden theehuis, groeide al snel uit tot een volwaardig restaurant, geliefd bij velen in de regio. Na ruim 33 jaar zijn de twee eigenaren klaar om het stokje door te geven aan de opvolger. 

20 van Alphen gisteren 14:21

Ontdek de FunRun: een avond vol plezier vóór de 20 van Alphen!

Ben je op zondag 3 maart verhinderd en kun je niet meedoen aan de 20 van Alphen? Of zoek je gewoon een leuke opwarmer voor het grote evenement? Voor het eerst in de geschiedenis van de 20 van Alphen wordt er een speciaal event georganiseerd op de avond voorafgaand aan de hoofdwedstrijd: de FunRun. 

Advertorial Overige gisteren 13:05

Buurthuis AquaRijn heeft lentekriebels

Buurtband Ridderveld is in oprichting. Elke donderdag vanaf 7 maart, 15:30 tot 17:00 uur is er een repetitie. De Buurtband zoekt nog leden. Muzikale ervaring is niet nodig maar mensen die al een instrument spelen en meenemen zijn ook zeer welkom. Al op woensdag 15 mei kan de band voor het eerst optreden: op het wijkfeest Ridderveld. Meedoen? Geef je nu op of kom gewoon even kijken bij een repetitie.

Calamiteiten gisteren 12:57

Wasdroger vliegt in brand in de Quadriviumlaan

Op woensdagmiddag is er een wasdroger in brand gevlogen in de Quadriviumlaan in Alphen aan den Rijn. Dankzij een snelle reactie van de bewoner en behulpzame werklui in de straat werd een grotere brand voorkomen.

Politie en handhaving gisteren 11:52

Man gearresteerd met pepperspray en vleesmes op de N11

Afgelopen weekend kwam de Alphense politie in actie na een melding over een man die op de N11 zou lopen. Toen de agenten ter plaatse kwamen troffen ze voertuig zonder bestuurder aan.