Blog Opinie

Vrede

"Zullen we vandaag een kerstboom kopen?" Het zijn van die vragen waarbij ik van te voren weet: wat ik ook antwoord, ergens vandaag loop ik bij de Bosrand. Hoe ik ook protesteer, welk excuus ik ook verzin, welke dringende taken er ook op me wachten, ik ga het niet winnen. Gek genoeg werkt het andersom nooit als ik vraag: "zullen we vandaag bij Alphia gaan kijken?"

Ik besloot het niet moeilijker te maken dan het was en dus stonden we 7 minuten later in de file voor de Bosrand, want Ellen was niet de enige die bedacht had dat zaterdag een uitstekende Kerstboomaanschafdag was.

Achttien afgekeurde bomen, een stijve arm en een kunstboom verder, kwamen we er achter dat de file om binnen te komen niets was in vergelijking met de file om weer weg te komen. Het feit dat de paden bij de Bosrand zo breed zijn dat je er met 2 auto’s naast elkaar kunt rijden, bracht een jonge vrouw in een witte Ford Ka in verwarring. Ze reed rechts langs alle wachtende auto’s tot ze niet meer verder kon en belandde precies naast de onze. Best vervelend als je overzicht mist en denkt dat al die wachtende auto’s geparkeerd stonden. Een meneer die 3 auto’s achter ons stond, was zo vriendelijk haar daarover te informeren en stapte uit. Maar nu bleek dat de jonge vrouw ook nog eens een gehoorprobleem had. Hoe harder de man op het raam sloeg om haar te helpen, hoe rechter ze voor zich uit bleef staren. Daarom probeerde de man het bij haar vriend op de bijrijdersstoel. Die liet vol trots, tot 3 keer toe, de ring aan zijn middelvinger zien. Dat kon de man wel waarderen, want hij gooide van blijdschap zijn armen in de lucht.

Op het moment dat de man weer in de auto zat, dacht de automobilist achter ons, omdat het allemaal zo lang duurde, dat het een goed idee was om de boel een beetje op te vrolijken met een claxonconcert. Hartstikke aardig natuurlijk. Hij had alleen een beetje moeite met maat houden. Gelukkig had hij dat zelf ook door, want hij dirigeerde zichzelf. Althans hij maakte dezelfde armgebaren als de deelnemers van Maestro. En hij begeleidde zichzelf door op zijn stuur te trommelen. Jammer dat we dat niet konden horen. Net als zijn gezang trouwens, want hij zong zo enthousiast dat kleine spettertjes spuug op de binnenkant van zijn voorraam belandde en zijn hoofd rood kleurde.

Fijn dat iedereen al zo vroeg in kerststemming is. Vrede op aarde, zullen we maar zeggen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werkzaamheden vandaag 12:08

Raadhuisstraat voor ruim een halfjaar afgesloten door werkzaamheden

Vanaf 29 april zal een deel van het centrum ruim een halfjaar lang worden afgesloten vanwege nodige werkzaamheden aan het rioleringsstelsel. Dit betekent echter dat gedurende deze periode de Raadhuisstraat alleen te voet bereikbaar zal zijn.

Blog Sport vandaag 10:42

Sportieve treurnis bij Alphense topclubs

Het gaat belabberd met de Alphense clubs in de vierde divisie Alphense Boys is na de 5-1 nederlaag tegen HBC alleen in theorie ook volgend seizoen nog actief in de landelijke competitie. Acht punten inhalen om voor de nacompetitie in aanmerking te komen gaat natuurlijk niet meer lukken en dan heeftde club ook nog eens het allerslechtste doelsaldo in de vierde divisie A.

Advertorial Voorstelling vandaag 09:34

Hans Klok speelt zijn nieuwe show als eerste in Alphen

Hans Klok heeft woensdagavond bij RTL 4 talkshow BEAU bekendgemaakt dat hij met zijn magische voorstelling Face the Future door Nederland gaat toeren. Vanaf 3 augustus reist de snelste illusionist ter wereld langs de grootste theaters en zal hij het publiek verbluffen met nog nooit eerder vertoonde illusies die voor het publiek onbegrijpelijk zijn, geïnspireerd op Artificial Intelligence en Virtual Reality. De allereerste shows zijn zaterdag 3 en zondag 4 augustus 2024 te zien in Castellum. Kaarten zijn vanaf nu te koop!

Advertorial Theater gisteren 16:57

Een laatste staande ovatie voor Van de Veerdonk!

Het is jammer maar waar. Mark van de Veerdonk, de virtuoze cabaretier uit Brabant, maakt zich klaar om zijn carrière in de schijnwerpers af te sluiten. Na bijna 40 jaar op de planken, waarin hij het publiek trakteerde op 17 briljante cabaretprogramma's, vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel," grapt hij.

Rechtszaak gisteren 15:40

Man krijgt werkstraf voor smokkelen hasj in Alphense gevangenis

Een 21-jarige man uit Schiedam is door de rechter in Den Haag veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur voor het binnensmokkelen van hasj in de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. De veroordeling volgde op een incident tijdens het bezoekuur, waarbij de man iets aan een gedetineerde overhandigde. Een oplettende bewaker merkte het verdachte gedrag op, wat leidde tot de ontdekking van het smokkelwaar.