ARC

Vreemde wedstrijd op Zegersloot

Een wedstrijd met meerdere gezichten, zo kan het duel tussen ARC en het bezoekende Achilles Veen gemakkelijk worden omschreven. Twintig minuten gelijkwaardig, vijfentwintig minuten een groot kwaliteitsverschil ten gunste van de bezoekers en drie kwartier vreemd met een tot de laatste seconde onvoorspelbare afloop.  

Zoals gezegd, in de openingsfase leken beide partijen aan elkaar gewaagd. Er gebeurde weinig opwindends, maar vanaf minuut twintig veranderde alles. Twee perfect uitgevoerde aanvallen noodzaakten de bediener van het scorebord om binnen anderhalve minuut een 1 en een 2 onder de benaming ‘gasten’ te doen opflikkeren. De doelpuntenmaker was in beide gevallen Remon Koenen en hij kon dat twee keer doen vanuit het centrum van de aanval, waar de Racing-defensie veel te veel ruimte weg gaf. De 0-3 een kwartier verder ontstond uit een nog mooiere van achteruit opgezette aanval en het werd kort voor rust bijna nog 0-4 ook, maar de bal rolde via een roodzwart geklede verdediger nipt voorlangs. Conclusie na vijfenveertig minuten: ARC was qua voetbal een maatje te klein voor Achilles Veen en een stevige nederlaag dreigde.

Dat bleek mee te vallen. Mark Evers had enkele wijzigingen doorgevoerd, hij moest wel, en opeens ontstond een heel andere wedstrijd. Na zeven minuten al viel de 1-3. Die zeven minuten gingen bijna geheel op aan een vrije trap net buiten de zestien. Tot twee keer toe liet arbiter Marcel Roeleveld uit Vinkeveen de bal wegens te vroeg inlopen overnemen, en passant daarvoor nog enkele gele kaarten uitdelend, maar de derde poging kreeg zijn goedkeuren. Gelukkig maar, want de trap van Neal Arnoldus kwam via de borst van doelman Jamil Kools voor de voeten van Youri Duisterhof die binnen schoot.  De meer aanvallende instelling van ARC was Achilles Veen opeens te machtig en het spel werd allengs rommeliger. Toen de na de rust ingevallen Maurits Splinter er veertien minuten verder met een fraai afstandsschot 2-3 van maakte snapte helemaal niemand er nog wat van, maar was het opeens toch weer een echte wedstrijd die nog alle kanten op kon. Kansen op de gelijkmaker waren er nog wel degelijk, maar de echte overtuiging ontbrak toch. Het bleef dan ook bij die 2-3 en alles overziende was een Veense zege eigenlijk niet eens onverdiend. Het was op Zegersloot een sportief duel, die vooral aan de zijde van de visite toch nog heel wat gele kaarten opleverde. Die ploeg wist kennelijk niet dat je tegen scheidsrechter Roeleveld je mond moet houden. 

Aäron Balk; Youri Duisterhof; Derek Prins (46.Tom Reijneveld); Timo de Graaf; Coen de Groot (80.Amin Ouass); Neal Arnoldus; Luuk Samsom; Stefan den Horder; Cas Knoester; Lionel Frederik; Thom Nouwens (46.Maurits Splinter).


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 16:42

De Kloostertuinen: alles wat nieuwbouw zo mooi maakt

Hoge bouwkwaliteit en volop mogelijkheden om je huis op je eigen smaak af te stemmen: het is zomaar een greep uit de vele pluspunten van de nieuwbouwhuizen en -villa’s in Kloostertuinen fase 3. Binnenkort start de bouw van dit project in nieuwbouwwijk Burggooi in Alphen aan den Rijn.  

Blog Opinie vandaag 15:46

Weekend

Ed, één van mijn oude voetbalmaten uit Weesp, stuurde vrijdagavond een appje of ik kaartjes kon regelen toen ik bij Wet 'n Wild op het terras zat. Ik had geen idee waar hij het over had. Maar toen onze jongste dochter ook een nerveus berichtje stuurde, was het tijd om op onderzoek uit te gaan. Wat bleek, Golden Earring en André Hazes jr. waren aan de line-up voor het Zomerspektakel toegevoegd. Met Bløf als afsluiting is dat wel een programma waar je mee voor de dag kan komen.  

Verkeer en vervoer vandaag 15:09

Fietsverlichtingsactie in Alphen

Op zaterdag 2 november wordt de jaarlijkse regionale fietsverlichtingsactie gehouden. Ook in Alphen kun je jouw fietsverlichting laten controleren en zo nodig laten repareren.  

Horeca vandaag 14:02

Restaurantweek: Bij Hen

Van 31 oktober tot en met 10 november 2019 wordt de Alphens Restaurantweek georganiseerd. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen. Deze keer zetten we Bij Hen in de schijnwerpers.

Advertorial Cultuur vandaag 13:07

The Naked Truth in Parkvilla

Op zondag 27 oktober staat de Golden Earring tribute band The Naked Truth met een try out concert in het Parkvilla Theater.   

Gemeente vandaag 12:12

Mogelijke verhoging afvalstoffenheffing

Landelijk nemen de verwerkingskosten van afval toe en de opbrengsten van grondstoffen af. Om deze reden wil de gemeente Alphen aan den Rijn de tarieven van afvalstoffenheffing in 2020 verhogen.