ARC

Vreemde wedstrijd op Zegersloot

Een wedstrijd met meerdere gezichten, zo kan het duel tussen ARC en het bezoekende Achilles Veen gemakkelijk worden omschreven. Twintig minuten gelijkwaardig, vijfentwintig minuten een groot kwaliteitsverschil ten gunste van de bezoekers en drie kwartier vreemd met een tot de laatste seconde onvoorspelbare afloop.  

Zoals gezegd, in de openingsfase leken beide partijen aan elkaar gewaagd. Er gebeurde weinig opwindends, maar vanaf minuut twintig veranderde alles. Twee perfect uitgevoerde aanvallen noodzaakten de bediener van het scorebord om binnen anderhalve minuut een 1 en een 2 onder de benaming ‘gasten’ te doen opflikkeren. De doelpuntenmaker was in beide gevallen Remon Koenen en hij kon dat twee keer doen vanuit het centrum van de aanval, waar de Racing-defensie veel te veel ruimte weg gaf. De 0-3 een kwartier verder ontstond uit een nog mooiere van achteruit opgezette aanval en het werd kort voor rust bijna nog 0-4 ook, maar de bal rolde via een roodzwart geklede verdediger nipt voorlangs. Conclusie na vijfenveertig minuten: ARC was qua voetbal een maatje te klein voor Achilles Veen en een stevige nederlaag dreigde.

Dat bleek mee te vallen. Mark Evers had enkele wijzigingen doorgevoerd, hij moest wel, en opeens ontstond een heel andere wedstrijd. Na zeven minuten al viel de 1-3. Die zeven minuten gingen bijna geheel op aan een vrije trap net buiten de zestien. Tot twee keer toe liet arbiter Marcel Roeleveld uit Vinkeveen de bal wegens te vroeg inlopen overnemen, en passant daarvoor nog enkele gele kaarten uitdelend, maar de derde poging kreeg zijn goedkeuren. Gelukkig maar, want de trap van Neal Arnoldus kwam via de borst van doelman Jamil Kools voor de voeten van Youri Duisterhof die binnen schoot.  De meer aanvallende instelling van ARC was Achilles Veen opeens te machtig en het spel werd allengs rommeliger. Toen de na de rust ingevallen Maurits Splinter er veertien minuten verder met een fraai afstandsschot 2-3 van maakte snapte helemaal niemand er nog wat van, maar was het opeens toch weer een echte wedstrijd die nog alle kanten op kon. Kansen op de gelijkmaker waren er nog wel degelijk, maar de echte overtuiging ontbrak toch. Het bleef dan ook bij die 2-3 en alles overziende was een Veense zege eigenlijk niet eens onverdiend. Het was op Zegersloot een sportief duel, die vooral aan de zijde van de visite toch nog heel wat gele kaarten opleverde. Die ploeg wist kennelijk niet dat je tegen scheidsrechter Roeleveld je mond moet houden. 

Aäron Balk; Youri Duisterhof; Derek Prins (46.Tom Reijneveld); Timo de Graaf; Coen de Groot (80.Amin Ouass); Neal Arnoldus; Luuk Samsom; Stefan den Horder; Cas Knoester; Lionel Frederik; Thom Nouwens (46.Maurits Splinter).


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen vandaag 17:44

Zo gaat een bezoek aan Vogelpark Avifauna eruitzien

Veiligheidsregio Hollands Midden en de gemeente Alphen aan den Rijn zijn eruit. Vogelpark Avifauna mag weer open. Vanaf zaterdag 30 mei kunnen bezoekers weer vertoeven in het vogelpark. Maar hoe komt een bezoek aan Avifauna eruit te zien?

Advertorial Onderwijs vandaag 17:11

Het Leerplein zorgt voor een vliegende start

Dit schooljaar was voor leerlingen anders dan andere jaren. Om hen extra ondersteuning te bieden met het oog op volgend schooljaar, biedt Het Leerplein in Alphen schaduwonderwijs aan in de vorm van een Summerschool. Zo gaat uw zoon of dochter met een vliegende start het nieuwe schooljaar in!

Alphens Restaurantweek vandaag 16:39

De asperges van Aspergehof Noordam zijn in trek

Het zijn drukke weken voor Aspergehof Noordam, want het aspergeseizoen is nog in volle gang. Bij Guusta Noordam en haar familie kun je niet alleen terecht voor de lekkerste asperges, maar kunnen ze je ook allerlei weetjes vertellen over het witte goud.

Coronavirus in Alphen vandaag 15:19

Familie verrast echtpaar met felicitaties tijdens boottocht

Op maandag 18 mei waren Arie Vreeken (88) en Nel Vreeken-Wiegman (87) precies 65 jaar getrouwd. Helaas konden ze dat niet groots vieren, maar hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen hadden daar iets op verzonnen. Tijdens een boottochtje door Alphen werden ze verrast met felicitaties.

Cultuur vandaag 14:22

Jury maakt shortlist Thea Beckmanprijs bekend

Ieder jaar reikt Archeon de Thea Beckmanprijs uit aan het beste historische jeugdboek. Nu heeft de jury de shortlist bekendgemaakt, bestaande uit vijf boeken.