Josh Walet

Vriendenfestival: een bijzonder rondje meer

Op zaterdagmiddag 7 september 2019 organisatie Vereniging Vrienden van Park Zegersloot het Vriendenfestival. 'Het belooft een rondje meer te worden zoals je het nog nooit eerder wandelde of fietste. Nagenoeg alle organisaties, verenigingen en bedrijven op en om het park hebben iets speciaals bedacht.'  

Bezoekerscentrum De Veenweiden organiseert een streekmarkt, kinderen kunnen op natuursafari bij het IVN, zijn er vele clinics en demonstraties, is er livemuziek bij de Schaapskooi en meer. 

Voorzitter Hans Willering van de VVPZ: “We hadden al jaren een wens om een soort open dag te organiseren met en voor alle bezoekers van het park. Een rondje meer loopt elke Alphenaar wel een keertje, maar dat betekent niet dat je weet wat je hier allemaal kunt doen. We hopen elke bezoeker te verrassen met een nieuwe ontdekking of een bijzondere ontmoeting. Zoveel verschillende mensen maken gebruik van het Park Zegersloot. Wij stellen ze graag aan elkaar voor.”

Programma
Vanaf 12 uur tot 18 uur is er heel veel te doen voor jong en oud
● Demonstraties en clinics met zeilen, surfen, suppen, kanoën, duiken, waterskiën en vissen op de Zegerplas
● Een Groene Hart Streekmarkt ‘ontdek en proef de Veenweiden’ met veel nieuwe weetjes en streekproducten bij het Bezoekerscentrum De Veenweiden
● Natuursafari voor kinderen en vele andere natuuracties door het IVN
● De Kinderboerderij is geopend, met informatie- en sponsoracties
● Workshops en spelletjes met en voor honden, inclusief een “Natte Neuzen Fair” in het hondenlosloopgebied
● Kom langs voor koffie en apfelstrudel en neem alvast een kijkje bij het nieuwe ski-center Lodge-Alphen dat speciaal voor ons alvast de deuren opent (in het oude WiebelBiebel) 
● Snorkeltocht langs het nieuwe palenrif van het Onderwaternatuurpark
● Buitenpret en knutselactiviteiten door Alphen Beweegt 
● Scoutingverenigingen tonen hun vaardigheden op het water en op het land
● Bij Hen Bistrobar, Pannenkoekenboerderij De Schaapskooi en Wet ’n Wild Social Club hebben een speciale festivalactie 
● Livemuziek op het terras van De Schaapskooi door de bands “The Young Ones” en de TMG-band.

De Vrienden van Park Zegersloot vragen bezoekers om zoveel mogelijk op de fiets of wandelend te komen zodat er zo min mogelijk parkeerproblemen ontstaan. 

Over de Vrienden van Park Zegersloot
Een groot aantal horecagelegenheden, verenigingen en particulieren hebben vijf jaar geleden een vereniging opgericht om hun krachten te bundelen voor het park: de Vereniging Vrienden Park Zegersloot. De VVPZ heeft nauw contact met de gemeente Alphen aan den Rijn over allerlei zaken die spelen in het park. Zo wordt gekeken naar onderhoud, schoonhouden van het park, projecten en toekomstige ontwikkelingen. Iedereen mag lid worden van de vereniging.

De volgende organisaties doen mee met het Vriendenfestival Park Zegersloot:
Bezoekerscentrum De Veenweiden, IVN Natuureducatie, Kinderboerderij Zegersloot, Pannenkoekenboerderij De Schaapskooi, Huurdersvereniging “De Saffier”, Vereniging van eigenaren “De Waterrand”, Bij Hen Bistrobar, Alphense Hondenbezitter, Alphense Hondenclub, Alphense Duikvereniging Atlantis, Scouting Alphen, Scouting Willem Barendsz, Scouting “De Uithoek”, Kanovereniging “De Kromme Aar”, Windsurfvereniging Zegerplas, Restaurant en waterskilocatie Wet ’n Wild, Alphen Beweegt, Professionals Park Zegersloot, Team Sportservice Zuid-Holland, Vereniging Vrienden Park Zegersloot, Gezond Natuurwandelen, Rode Kruis, Hengelsportvereniging Alphen, Alphense Reddingsbrigade, Lodge Alphen. 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie vandaag 12:28

Vrede

"Zullen we vandaag een kerstboom kopen?" Het zijn van die vragen waarbij ik van te voren weet: wat ik ook antwoord, ergens vandaag loop ik bij de Bosrand. Hoe ik ook protesteer, welk excuus ik ook verzin, welke dringende taken er ook op me wachten, ik ga het niet winnen. Gek genoeg werkt het andersom nooit als ik vraag: "zullen we vandaag bij Alphia gaan kijken?"

Gemeente vandaag 11:59

Pad 'Rondje Plas' helemaal verbreed

De gemeente Alphen aan den Rijn gaat het pad rondom de Zegerplas verbreden. Na de werkzaamheden zal het pad 3,5 meter breed zijn.

Advertorial Evenementen vandaag 10:28

Kerstvakantie in de Alphense zwembaden

De Thermen2 organiseert in de zwembaden tijdens de kerstvakantie verschillende activiteiten voor kinderen van alle leeftijden.