Op zaterdag 16 april hebben ruim 100 vrijwilligers, waaronder Scouting Alphen aan den Rijn, Scouting Willem Barendsz, Kanovereniging De Kromme Aar, omwonenden van Park Zegersloot en de gemeente Alphen aan den Rijn het Alphense park weer een stuk schoner gemaakt.

Vanaf half tien in de ochtend kon gestart worden vanaf de Verlengde Aarkade waarna al snel heel Park Zegersloot-zuid werd bevolkt door opruimende mensen. Gewapend met een prikker en een vuilniszak werd onder iedere struik, achter elke boom en in elke sloot wel zwerfvuil gevonden. Het resultaat is een vrachtwagentje vol met allerlei zwerfvuil zoals flesjes, glas, een autoband, een speaker, papier en peuken.

"Gelukkig zat het weer mee dus het was nog een plezier ook om een ochtend te struinen naar afval. Toch blijft het jammer dat er geregeld veel zwerfvuil ligt in het park. Er staan voldoende afvalbakken die lang niet altijd vol zitten. De vele vrijwilligers vanmorgen hopen natuurlijk dat die afvalbakken nog vaker gebruikt worden. Dat scheelt veel rommel in het park waar zij zelf ook geregeld verblijven", aldus Albert Kalkhoven, secretaris van de Vrienden van Park Zegersloot.

De volgende schoonmaakactie in Park Zegersloot is op zaterdag 15 oktober. Tijdens die schoonmaakdag wordt de noordkant van Park Zegersloot, vanaf bezoekerscentrum De Veenweiden, aangepakt.