Vrijwilligers Zonnebloem Alphen aan den Rijn-Ridderveld trainen op een fiets van Fietsmaatjes 

De Zonnebloem Alphen aan den Rijn-Ridderveld en Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn zijn gaan samenwerken ten behoeve van hun deelnemers. Op donderdag 15 april hebben de eerste vrijwilligers van De Zonnebloem met Fietsmaatjes een proefrit gemaakt op de duofiets. De Zonnebloem hoopt dat snel alle veertig vrijwilligers volgen.

De Zonnebloem is er voor iedereen met een lichamelijke handicap. Jong en oud. De vrijwilligers van de Zonnebloem zetten alles op alles om mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke tijd te bezorgen, zodat ook zij volop van het leven kunnen genieten. Daarom denken de veertig vrijwilligers van de Zonnebloem Ridderveld altijd in oplossingen. Voor de deelnemers van de Zonnebloem, die van fietsen houden maar dat door hun fysieke beperking niet (meer) kunnen, is dit zo’n oplossing.

Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn is opgericht om vrijwilligers en deelnemers aan elkaar te koppelen tot fietsmaatjes voor vele gezellige, ontspannende fietstochtjes. Ook in deze coronatijd is het goed mogelijk en verantwoord om, comfortabel zittend naast elkaar, een tochtje te maken in de omgeving. De duofiets heeft elektrische trapondersteuning, waarbij de vrijwilliger stuurt en trapt en waarbij de deelnemer in zijn of haar eigen tempo kan meetrappen, als hij of zij dat wil en kan.

Een van de vrijwilligers die getraind werd afgelopen donderdag vertelt enthousiast: “De duofiets is erg stabiel en ook door het corona-scherm tussen de zittingen voelt het veilig. Hij trapt en stuurt heel licht door de elektrische ondersteuning. Ik hoop snel met een Zonnebloemdeelnemer op pad te gaan!” 

De deelnemers van de Zonnebloem kunnen vanaf nu aangeven dat zij graag een ritje zouden willen maken. Fietsmaatjes vraagt daarvoor een kleine vergoeding van € 3 per rit, los van de duur en afstand van de rit. 

Ook vrijwilliger worden bij de Zonnebloem Alphen a/d Rijn Ridderveld? Zij hebben een vacature voor een bezoek coördinator. Algemeen vrijwilliger worden kan natuurlijk ook. Mail zonnebloemridderveld.secr@gmail.com voor informatie.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie vandaag 19:59

MINERVA Terrasdomper

We hebben het allemaal moeilijk met dat hele jaar corona. Ondernemers hebben het echter nog een graadje moeilijker en dan vooral ondernemers die zich bezighouden met kunst, cultuur, evenementen en horeca. Er is gewoon amper perspectief.

Sport vandaag 18:43

SERA en Alphens.nl sponsoren Fort Alpha

Bij het outdoor sportpark Fort Alpha kun je naar hartenlust sporten in de buitenlucht. SERA en Alphens.nl sponsoren naast de benummering van alle obstakels ook beide een obstacle. Hiermee hopen we dat Ricardo kan blijven uitbreiden en individuen en groepen kan blijven motiveren om te sporten.

Gemeente vandaag 16:22

Gemeente vraagt inwoners naar hun visie op toekomstbestendig begraven

De huidige begraafplaatsverordening moet worden geoptimaliseerd, dit met het oog op toekomstbestendig begraven. Dit voorjaar wordt hier een beleidsvisie voor gemaakt. Om dit samen te stellen vraagt de gemeente naar de visie van inwoners op toekomstbestendig begraven.

Cultuur vandaag 14:57

De grote Alphense roman van schrijver Erik Jan Harmens

Schrijver Erik Jan Harmens brengt dit najaar een roman uit met de plek waar hij opgroeide als speelveld, Alphen aan den Rijn. Het boek genaamd Rigolettohof is een ode aan zijn familie én aan Alphen.