Josh Walet

Vrijwilligerstekort bij het VakantieSpel

De organisatie van het Alphense VakantieSpel heeft een tekort aan vrijwilligers voor de 61ste editie. Voornamelijk stafleden zijn nog erg schaars. Zij verzorgen de uitleg van de spelletjes aan de deelnemende kinderen, zorgen dat ze enthousiast meedoen en dragen bij aan de sfeer van het VakantieSpel.    

De spellen verschillen van memory tot skelterraces en van zeeslag tot luchtkussenestafettes. Voordat de deelnemers naar de spellocatie komen, bouwen de stafleden de spellen op. Als de deelnemers naar huis gaan, ruimen de stafleden samen het veld op en vertrekken richting het clubhuis van Tempo voor een nabespreking van de dag.

Het VakantieSpel vindt plaats van 26 t/m 30 augustus, maar een staflid hoeft niet de hele week beschikbaar te zijn. Ook met een dag of enkele dagen hulp zijn wij als organisatie blij. Aan ouders van een deelnemer bieden wij de mogelijkheid om je kind(eren) eerst weg te brengen en dan aan te sluiten als staflid bij een van de spellen. Aan het eind van de dag zorgen we ervoor dat je op tijd weer bij het verzamelterrein kan zijn voor het ophalen.

Er is voor aankomend VakantieSpel genoeg begeleiding op de groepen, maar niet voor het begeleiden van de spellen. Dit betekent dat de leukste week van de vakantie in gevaar komt. Alle hulp die je kan bieden, kunnen wij gebruiken! Help ons om het VakantieSpel ook dit jaar mogelijk te maken voor alle enthousiaste deelnemers.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie vandaag 12:28

Vrede

"Zullen we vandaag een kerstboom kopen?" Het zijn van die vragen waarbij ik van te voren weet: wat ik ook antwoord, ergens vandaag loop ik bij de Bosrand. Hoe ik ook protesteer, welk excuus ik ook verzin, welke dringende taken er ook op me wachten, ik ga het niet winnen. Gek genoeg werkt het andersom nooit als ik vraag: "zullen we vandaag bij Alphia gaan kijken?"

Gemeente vandaag 11:59

Pad 'Rondje Plas' helemaal verbreed

De gemeente Alphen aan den Rijn gaat het pad rondom de Zegerplas verbreden. Na de werkzaamheden zal het pad 3,5 meter breed zijn.

Advertorial Evenementen vandaag 10:28

Kerstvakantie in de Alphense zwembaden

De Thermen2 organiseert in de zwembaden tijdens de kerstvakantie verschillende activiteiten voor kinderen van alle leeftijden.

Gemeente vandaag 09:03

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Het college van de gemeente Alphen aan den Rijn gaat regelmatig op pad. Ben jij benieuwd waar het college de komende periode allemaal bij aanwezig is? Bekijk hier de bezoeken van deze week.