Pixabay
Horeca

Vrouw met geleidehond geweigerd bij Alphens restaurant

Afgelopen weekend is een vrouw geweigerd bij het Alphense sushi restaurant vanwege haar geleidehond. "Ondanks uitleg keihard geweigerd", schrijft zij op haar Facebook.     

De vrouw krijgt veel bijval van andere mensen. Kyoto krijgt ook veel negatieve kritiek op hun Facebookpagina vanwege het voorval. Zij geven echter aan dat zij geen klanten met geleidehonden weigeren. "Wij zullen mensen met geleidehonden niet weigeren, ik denk dat het hier om een misverstand moet gaan", aldus één van de medewerkers van het restaurant. Tegen het AD heeft een medewerker laten weten dat de serveerster bang is voor honden maar dat dit niet duidelijk is overgebracht.

Volgens de wet mag een restaurant sinds 2016 geen klanten met geleidehonden weigeren. Nederland heeft een VN-verdrag ondertekend waarin dit is vastgelegd, voor geen enkele horecagelegenheid kan er een uitzondering worden gemaakt.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Calimeroland
Blog Opinie gisteren 19:57

MINERVA Calimeroland

Het is inmiddels meer dan 5 jaar later. Je zou zeggen dat het oude zeer dan wel een keer voltooid verleden tijd is. Maar nee, in de kleine dorpjes die met de grote boze stad tot één gemeente Alphen aan den Rijn zijn gefuseerd, is het nog altijd kommer en kwel.