Pixabay

Vrouw met geleidehond geweigerd bij Alphens restaurant

Afgelopen weekend is een vrouw geweigerd bij het Alphense sushi restaurant vanwege haar geleidehond. "Ondanks uitleg keihard geweigerd", schrijft zij op haar Facebook.     

De vrouw krijgt veel bijval van andere mensen. Kyoto krijgt ook veel negatieve kritiek op hun Facebookpagina vanwege het voorval. Zij geven echter aan dat zij geen klanten met geleidehonden weigeren. "Wij zullen mensen met geleidehonden niet weigeren, ik denk dat het hier om een misverstand moet gaan", aldus één van de medewerkers van het restaurant. Tegen het AD heeft een medewerker laten weten dat de serveerster bang is voor honden maar dat dit niet duidelijk is overgebracht.

Volgens de wet mag een restaurant sinds 2016 geen klanten met geleidehonden weigeren. Nederland heeft een VN-verdrag ondertekend waarin dit is vastgelegd, voor geen enkele horecagelegenheid kan er een uitzondering worden gemaakt.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Overige vandaag 18:59

‘Dit is sport voor de huid’

Wanneer de huid ouder wordt, neemt de veerkracht af. Dan kun je natuurlijk je toevlucht nemen tot botox of fillers, maar er zijn ook natuurlijke middelen om het verouderingsproces tegen te gaan. Een bindweefselmassage, bijvoorbeeld. Beauty Boutique Josien heeft zich al in een vroeg stadium gespecialiseerd in deze innovatieve massagetechnieken en boekt daarmee mooie resultaten.

Sport vandaag 17:01

Dove voetballers klaar voor Barcelona

Van 10 tot en met 12 april 2020 vindt het internationaal zaalvoetbaltoernooi plaats in Barcelona. Dit is niet zomaar een toernooi, het is namelijk een toernooi voor dove voetballers. Alphenaar Goran Trajanov (30) is een crowdfundingsactie gestart om het voor zijn team mogelijk te maken om hieraan deel te nemen.

Algemeen vandaag 16:11

Lachgas wordt een softdrug

Het kabinet plaatst het verdovende middel lachgas onder de Opiumwet, waardoor het bezit, de handel, de verkoop, het vervoer en de productie van lachgas wordt verboden. De gemeente Alphen aan den Rijn kondigde eerder al aan dit te wijzigen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Economie vandaag 15:06

Bekendmaking genomineerden VOAWARDS 2020

Donderdag 19 december worden de genomineerden bekendgemaakt voor de VOAWARDS 2020 tijdens de VOA-netwerkborrel. Dit jaar is de verkiezing in een nieuw jasje gestoken, waarbij ondernemingen worden onderverdeeld in 5 categorieën.

Politiek vandaag 13:29

Verbouwing Theater Castellum definitief in zomer 2020

De geplande verbouwing van Theater Castellum in Alphen aan den Rijn gaat door. De entree wordt ruimer en logischer ingedeeld, de horecafuncties worden vernieuwd en verbeterd, achterstallig onderhoud wordt verholpen. Kortom: het theater kan er weer een paar jaar tegenaan.