Josh Walet

Vrouw riskeert boete van € 30.000 vanwege wapenbezit

Een Alphense vrouw dreigt een boete tussen de € 10.000 en € 30.000 te krijgen vanwege wapenbezit. De dame is het echter niet eens met deze straf.

Burgemeester Liesbeth Spies heeft de Alphense, die twee vuurwapens in een kelderbox bij haar woning bewaarde, gewaarschuwd voor een boete. Mocht zij nog een keer dezelfde fout maken riskeert zij een boete tussen de € 10.000 en € 30.000. Dit vindt zij een ‘niet proportionele’ straf. De gemeente denkt hier anders over.

In het huis zijn twee wapens gevonden en een flinke som contant geld. Vanwege een lopend onderzoek kan de gemeente er niet veel over kwijt. Om wat voor wapens het gaat is niet bekend. Ook is het onduidelijk of de vrouw de wapens voor iemand moest bewaren.

De burgemeester had ook kunnen dreigen met het sluiten van de woning. De gemeente heeft de keuze gemaakt om dat niet te doen omdat er ook twee kinderen op het adres zouden wonen.  


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werkzaamheden Raadhuisstraat vandaag 17:12

Bij MijnTafel in de mooie Raadhuisstraat is het ‘elke dag anders’

In januari 2016 vestigde MijnTafel zich in de Raadhuisstraat. Acht en een half jaar later bloeit de zaak als nooit tevoren. In de vierde aflevering van reportages over de vernieuwde Raadhuisstraat het verhaal van MijnTafel, opgetekend door initiatiefneemster Janneke Vorenkamp.  

Evenement gisteren 16:59

Doe mee aan het Alphens Kampioenschap Blindproeven!

Heb je zin in een leuke uitdaging met familie, vrienden of collega’s? Schrijf je dan in voor het Alphens Kampioenschap Blindproeven op zaterdag 24 augustus tijdens het Alphens Wijn Event!

Politiek gisteren 14:28

Versoepeling van alcoholverbod in Gemeente Alphen aan den Rijn

Tot voor kort gold er een streng alcoholverbod in de openbare ruimte van de hele gemeente Alphen aan den Rijn. Recentelijk heeft het college van burgemeester en wethouders echter besloten om deze regels te versoepelen. Het algehele alcoholverbod wordt niet langer proportioneel geacht, en daarom is er nu een gerichter beleid van kracht.