Josh Walet

Vrouw riskeert boete van € 30.000 vanwege wapenbezit

Een Alphense vrouw dreigt een boete tussen de € 10.000 en € 30.000 te krijgen vanwege wapenbezit. De dame is het echter niet eens met deze straf.

Burgemeester Liesbeth Spies heeft de Alphense, die twee vuurwapens in een kelderbox bij haar woning bewaarde, gewaarschuwd voor een boete. Mocht zij nog een keer dezelfde fout maken riskeert zij een boete tussen de € 10.000 en € 30.000. Dit vindt zij een ‘niet proportionele’ straf. De gemeente denkt hier anders over.

In het huis zijn twee wapens gevonden en een flinke som contant geld. Vanwege een lopend onderzoek kan de gemeente er niet veel over kwijt. Om wat voor wapens het gaat is niet bekend. Ook is het onduidelijk of de vrouw de wapens voor iemand moest bewaren.

De burgemeester had ook kunnen dreigen met het sluiten van de woning. De gemeente heeft de keuze gemaakt om dat niet te doen omdat er ook twee kinderen op het adres zouden wonen.  


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werken vandaag 11:45

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 39

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Voorkeuren van bezoeker vandaag 09:11

Dansen: "Quality time" voor twee!

Dansen is plezier voor twee was jarenlang de slogan van de Nederlandse dansscholen. Het was in een tijd dat werkelijk iedereen wekelijks danslessen bezocht bij zo'n 500 dansscholen in het hele land, het was in een tijd dat de discomuziek letterlijk uit de radio schalde en dat je op vrijdagmiddag de Top-40 volgde voor de belangrijkste verschuivingen in de hitparade. Platen (vinyl) in singles en lp's gingen grif over de toonbank want je wilde die muziek ook echt graag in huis hebben.

Blog Opinie gisteren 20:34

MINERVA Ongehinderd

Volgende week is er een evenement in het Alphense Stadshart. Op het Thorbeckeplein is een hindernisbaan ingericht met obstakels om het mensen die slecht zien, in rolstoelen zitten of met rollators lopen moeilijk te maken. Iedereen mag de uitdaging aangaan op donderdagmiddag 5 oktober.