Blog Opinie

Vrouwendingetjes

Op mijn lootje voor de Sinterklaasviering van donderdag 5 december staat tot mijn verdriet de naam van een vrouw. Geheimhoudingsplicht verbiedt mij hier de naam te noemen. Het lootje dient bij ons ook als verlanglijstje en daarop stond te lezen dat ik op zoek moest naar: mascara, eyeliner, pantykousjes (zwart, 20 denier), lekker luchtje en tot slot “lekker veel vrouwendingetjes”.

Aangezien ik het inkopen van Sinterklaascadeaus, het schrijven van een gedicht en het maken van een surprise uitstel tot het allerlaatste moment, liep ik pas gisteren zuchtend en steunend 'op het dorp'. De eigenaar van mijn lootje had waarschijnlijk al een voorgevoel dat ik de ‘gelukkige’ zou zijn en kende mij langer dan vandaag, want achter iedere wens stond de merknaam, de prijs van het product en de naam van de winkel waar het te koop is. Na een uur rondwandelen zakte ik, overigens nog steeds cadeauloos, neer op de onderste trede van een van de trappen naar het parkeerdak van de Aarhof. Een minuut later kreeg ik gezelschap van een man, die moedeloos op een papiertje in zijn hand staarde. Eén oogopslag was genoeg om te concluderen dat we in hetzelfde schuitje zaten. "Vrouw op je lootje?" vroeg ik. De man knikte. "Ook op zoek naar ‘vrouwendingetjes’?," antwoordde hij, waarbij hij het laatste woord overdreven tuttig uitsprak. Ik knikte.

Om een lang verhaal kort te maken; we raakten aan de praat, maar zaten op de trap enorm in de weg voor de andere winkelaars en hebben ons gesprek daarom voortgezet in de kroeg. Daar waren we de lootjes snel vergeten. Het eerste uur ging het over voetbal. Hij had bij ARC gevoetbald, ik bij Alphia. Hij zit iedere zondag in De Kuip en ik kom nog weleens in de Johan Cruijff Arena. Twee uur later en een paar biertjes verder rende ik vlak voor sluitingstijd nog snel een winkel binnen. Mijn nieuwe vriend, waarvan ik de naam niet eens weet, en ik waren er, nadat we het over het voetbal niet eens waren geworden, brainstormend en geholpen door de goudgele rakkers achter gekomen hoe we aan ‘veel vrouwendingetjes’ konden komen. Dat de kassamevrouw me nog in de maling nam door te vragen of ik wel zeker wist of ik de goede maat had, boeide me niet meer.

Tevreden pakte ik thuis de cadeautjes in en neem maar van mij aan dat dat niet meevalt na een paar biertjes. En hemel, wat een gepriegel met die tampons. Maar er zitten er wel lekker veel in een doosje.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 14:51

Don maakt sinds een jaar de lekkerste koffie op locatie

Dat koffie tegenwoordig meer is dan slechts een ‘bakkie pleur’ is iets dat Don, barista en eigenaar van Donnie’s Koffie, maar al te goed weet. In zijn nostalgische Piaggio Ape 50 racet hij sinds een jaar van locatie naar locatie om mensen te verblijden met de heerlijkste espresso’s, cappuccino’s, lattes en andere koffie creaties.

Onderwijs vandaag 14:18

Leerlingen van 3 VWO blijven wakker voor Klimmen tegen MS

In de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 december doen alle 3 VWO-leerlingen van het Scala College in Alphen mee aan de Nacht van 3 VWO. Samen zamelen zij deze nacht geld in voor een goed doel. Dit jaar staat de nacht in het teken van Klimmen tegen MS.

Overige vandaag 13:23

Schot in het water voor ijsvorming

De gemeente Alphen aan den Rijn plaatst op donderdag 12 december een schot in het water bij het bruggetje in de Hooftstraat in Alphen. Hierdoor kan er deze winter mogelijk geschaatst worden.

Overige vandaag 12:01

Watertappunt op station Alphen aan den Rijn

De NS is al enige tijd bezig met het aanleggen van gratis watertappunten op stations in heel Nederland. Het watertappunt wordt volgende week op het station in Alphen geplaatst.

Advertorial Winkels vandaag 11:13

De beste sportschoenen voor jouw voeten

Twijfel jij welke sportschoenen het beste aan jouw voeten passen? Breng dan eens een bezoek aan Running & Walkingcenter in de Raadhuisstraat. Dan loop je gegarandeerd met het juiste paar schoenen naar buiten!