Blog Opinie

Vrouwendingetjes

Op mijn lootje voor de Sinterklaasviering van donderdag 5 december staat tot mijn verdriet de naam van een vrouw. Geheimhoudingsplicht verbiedt mij hier de naam te noemen. Het lootje dient bij ons ook als verlanglijstje en daarop stond te lezen dat ik op zoek moest naar: mascara, eyeliner, pantykousjes (zwart, 20 denier), lekker luchtje en tot slot “lekker veel vrouwendingetjes”.

Aangezien ik het inkopen van Sinterklaascadeaus, het schrijven van een gedicht en het maken van een surprise uitstel tot het allerlaatste moment, liep ik pas gisteren zuchtend en steunend 'op het dorp'. De eigenaar van mijn lootje had waarschijnlijk al een voorgevoel dat ik de ‘gelukkige’ zou zijn en kende mij langer dan vandaag, want achter iedere wens stond de merknaam, de prijs van het product en de naam van de winkel waar het te koop is. Na een uur rondwandelen zakte ik, overigens nog steeds cadeauloos, neer op de onderste trede van een van de trappen naar het parkeerdak van de Aarhof. Een minuut later kreeg ik gezelschap van een man, die moedeloos op een papiertje in zijn hand staarde. Eén oogopslag was genoeg om te concluderen dat we in hetzelfde schuitje zaten. "Vrouw op je lootje?" vroeg ik. De man knikte. "Ook op zoek naar ‘vrouwendingetjes’?," antwoordde hij, waarbij hij het laatste woord overdreven tuttig uitsprak. Ik knikte.

Om een lang verhaal kort te maken; we raakten aan de praat, maar zaten op de trap enorm in de weg voor de andere winkelaars en hebben ons gesprek daarom voortgezet in de kroeg. Daar waren we de lootjes snel vergeten. Het eerste uur ging het over voetbal. Hij had bij ARC gevoetbald, ik bij Alphia. Hij zit iedere zondag in De Kuip en ik kom nog weleens in de Johan Cruijff Arena. Twee uur later en een paar biertjes verder rende ik vlak voor sluitingstijd nog snel een winkel binnen. Mijn nieuwe vriend, waarvan ik de naam niet eens weet, en ik waren er, nadat we het over het voetbal niet eens waren geworden, brainstormend en geholpen door de goudgele rakkers achter gekomen hoe we aan ‘veel vrouwendingetjes’ konden komen. Dat de kassamevrouw me nog in de maling nam door te vragen of ik wel zeker wist of ik de goede maat had, boeide me niet meer.

Tevreden pakte ik thuis de cadeautjes in en neem maar van mij aan dat dat niet meevalt na een paar biertjes. En hemel, wat een gepriegel met die tampons. Maar er zitten er wel lekker veel in een doosje.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Winactie Overige vandaag 11:29

Win twee kaartjes voor de drive-in bioscoop langs de A4

Normaal gesproken is het terrein langs de A4 een parkeerfaciliteit voor Schiphol, maar sinds 24 juli bevindt zich daar een heuse drive-in bioscoop. Op een groot scherm geniet je van verschillende films. Een unieke belevenis, waar wij twee kaartjes voor mogen weggeven!

Beleef Alphen vandaag 10:40

Beleef Alphen: stadswandeling Hoge Zijde

Deze zomer gaat Lars (25) voor Alphens elke week op stap. ''Ik licht één activiteit uit en schrijf uitgebreid over wat ik gedaan heb. Om te ervaren wat er kan, wat er doen is, maar vooral om te ontdekken wat er te beleven is in Alphen. Ik maak stadswandelingen, bezoek het Archeon, hang in de touwen bij het klimpark en nog veel meer!” Deze week: stadswandeling Hoge Zijde.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 09:51

Harsen? Dat kan voordelig met de Harsstrippenkaart van The Center of Beauty

Veel mensen besluiten in de zomervakantie of vlak voordat zij op vakantie gaan, om te gaan harsen. Dit met de gedachte dat zij dan ook meteen minimaal drie weken haarvrij zullen zijn. Maar, zo waarschuwt The Center of Beauty, dit is niet het geval. Waarom? Dat leggen ze uit.

Coronavirus in Alphen vandaag 09:15

Corona testlocatie in Alphen gaat opnieuw verhuizen

Geen tweede teststraat, maar wel een verhuizing. Dat staat de corona testlocatie in Alphen binnenkort te wachten. SO Retail groep van Schouten Olie BV stelt hiervoor een leegstaand pand beschikbaar.